Rozdiely vo vzťahu

ivonka133

V mojom prípade by to nešlo, na niektóre témy jednoducho nemám názor, absolutne ma nezaujímajú. Bolo by vhodné mať aspoň 1-2 záľuby spoločné.

katheline

no mne napr. jeho hudba vôbec nevadí je tiež super ja počúvam všetko lenže ja som tak trochu umelkyňa a on športovec a neviem či má vzťah význam teda ked sa obaja venujeme niečomu inemu

fascinating

Urcite moze existovat- hovorim ako clovek, ktory takyto vztah mal. Ide skor o to, aby ste nasli kompromis, nejaky spolocny stred, aby kazdy vysiel v ustrety tomu druhemu a "prisposobil sa"- nerada to nazyvam takto, lebo u nas to bolo skor tak, ze vyskusanim partnerovych konickov sme im prisli na chut. Ak napr jeden z partnerov je zvyknuty liezt narocne tury po horach, ale ten druhy nie je az taky sportovy typ, kompromis bude prechadzka alebo lahsia tura v prirode. Ak druhy partner vela cita, ten prvy by si z casu na cas mohol nieco precitat tiez.
Cize toto by som naozaj nevnimala ako prekazku, ale ako vyzvu- ked clovek skutocne miluje, hlada sposoby a nie dovody.
Ovela horsie je, ked maju partneri ine hodnoty, napr. ak jeden je rodinne zalozeny, chce deti a druhy je karierista, ktory sa este nechce usadit a rad si uziva. Alebo napr jeden je sportovec, aktivne sa stara o svoje zdravie, zdravo sa stravuje ale ten druhy ma nadvahu a uplne na to kasle. Toto moze vztah rozvratit ovela viac, ako odlisne zaujmy, ale aj tu plati, co som pisala vyssie, ze kto chce, hlada sposoby, kto nechce, hlada dovody.
Ide o postoj k odlisnostiam medzi partnermi- nebrat ich ako prekazku, ale vyzvu na osobny rast.

De

Podla mna tam musia existovat aj cinnosti/aktivity ktore radi robite spolu. Nemyslim si ze moze vzniknut hlboka vazba, ak dvaja nezdielaju spolocne aktivity v potrebnej miere. Ak nieco robis rada sama za seba a pokial tu istu cinnost robi rad sam za seba aj ten druhy, tak zdielanim tejto cinnosti sa vlastne potesenie duplikuje a dava to novy rozmer do zivota oboch. Zaroven pri tom vznika priestor pre budovanie skutocnej blizkosti.

vebe

No ako sa to vezme a zalezi aj od toho, co od toho vztahu ocakavas. Hovori sa ze protiklady sa pritahuju, ale zo skusenosti musim povedat ze plati to len ciastocne. Napriklad, ak je jeden dynamicky a potrebuje sport, potrebuje sa hybat a druhy sa radsej len prechadza, sport az tak velmi nepotrebuje, tak vztah ako taky funguje ale naraza na kopec veci v beznom zivote. Jeden si ide zabehat a ten druhy to po case hodnoti tak ze zase ides niekam odo mna prec. Jeden je dynamickejsi, radsej by isiel na bycikel a ten druhy sa radsej prechadza. Ten co sa prisposobi, tak po case tak trochu trpi, lebo predchadzanie sa nie kazdemu az tak vyhovuje. Ja viem, poviete si ze blbosti, ale po mnohych rokoch na to clovek naraza a mam pocit ze akoby tie rozdiely casom narastali. Mozno tym, ze vztah po rokoch zvycajne nema az taku intenzitu a vtedy sa rozdiely zvyraznia, clovek ich uz menej toleruje. Ak ti ide o dlhodoby vztah a nieco spolu do buducna planujete, tak nejake spolocne hobby a aktivity by ste mali mat, inak sa stane, ze si volny cas budete travit kazdy po svojom a pripadne so svojou skupinou no a to je cesta nikam. Na druhej strane je dobre, ak ma kazdy aj nieco svoje specificke, aby mal aj priestor pre seba a na chvilu aj bez partnera.Takze aj spolocne aj rozdielne. Vzdy bude aj rozdielne, o tom vztah je, raz sa prisposobi jeden, raz druhy. ide len o to aby sa neprisposoboval vzdy len ten isty.

liberta25

jasne, ze taky vztah moze fungovat. partneri sa nerodia a nekooxistuju ako siamske dvojcata. podstane je, aby mali podobne hodnoty a zaujmy. napr. mate radi sport, ale kazdy sa venuje inemu. podstatne je, ze ste zhodni v pohybe. kompromis sa najde. hudba tiez. raz sa bude pocuvat jedno, druhykrat ine. forma, nie uplna zhoda, je prave ten kompromis. treba hladat zaklad zhodnosti. a to tvori tiez pevny vztah.

leilinka27

ja mam priatela, s ktorym mame malo spolocneho, sme spolu rok aj par mesiacov a nejak sa to zacina kazit, rozpadavat... :( ja ho milujem, vela veci mu tolerujem, aj sa prisposobujem... co sa vobec neda povedat o nom :( dokonca s nim pozeram filmy, ktore ja nemusim, a ked si chcem pustit ja nieco, aby so mnou pozrel, tak nechce... to je len uvedene pre priklad, je toho dost vela a nechce sa mi to tu rozoberat...clovek ktory miluje sa tak nesprava, co poviete?

Nina.

Tak do určitej miery sa rozdiely priťahujú, dá sa to zvládnuť a dvaja sa aspoň navzájom dopĺňajú, ale zasa odtiaľ potiaľ -, najlepšie je ak majú aj veľa vecí spoločných, nie len samé rozdielne.

Ria_94

Podľa toho, aké odlišné sú tie hobby... Ja milujem čítanie, priateľ je maniak na pc a ps hry, tak to väčšinou robíme naraz :-). Sme aj spolu, ale zároveň si robíme svoju činnosť :-)

Slobodna

Nemyslím. Čo chcete spolu robiť? Sexovať stále nemôžete, voľný čas spolu tráviť nebudete a neviem si predstaviť o čom sa budete rozprávať.