Partneri
ZDRAVIE.sk Šport7.sk Rodinka.sk Klik-Klinik - online doktori
Internet.sk
Internet.sk ĽudiaĽuďom.sk Fony.sk ephoto.sk Dnes24.sk

Škrkanie v bruchu a grcanie

Príspevok v téme: Škrkanie v bruchu a grcanie
RomanD.

Zdravim uz asi 2 tyzdne vzdy ked nieco zjem mi zacne skrkat v bruchu, je to velmi neprijemne vcera dokonca ked som lezal v momente som mal v ustach zvysok obeda spolu s takou ako krby kyselinou..

Taketo prejavy u mna doposial neboli az teraz sa objavili stravujem sa stale tak isto v com moze byt problem??

Dakujem za odpoved

RNG

Dnes obieha svet mnozstvo virusov, co sposobuju tzv "zaludocnu a crevn u chriipku. Tieto znicva vyrobu kyselin a ciastocne aj enymov tj jedlo v zaludku miesto rozlozenia sa len hnije a kvasi
Odporucam brat doplnky kyselin enzymov, mikrovlakniny a probiotika LekAri zialbohu na palu, co je vyvolana kvasenim pre nedostatok kyselin v zaludku adresuju pocit paly zastavenim tvorby kyselin. Takze sice pala nepali, ale ti zniocia travenie a absorbciu zivin, naviac aj zaludocny kyselinovu barieru, co nici rozne mikroby na surovych potravinach, aby sa nedostali do criev a znicili tam probioticku floru a vytvorili floru toxicku pre nas.

LMarika

Navstiv gastroenterologa. Poziadaj o gastroskopiu, tam sa dozvies, ci mas celiakiu, helikobaktera a ak sa urobi aj doplnkove vysetrenie enzymov, tak aj, ci mas intoleranciu na laktozu. Dalsia vec - v lekarni dostanes za asi 80 € maly domaci test Food detective. Kup si ho a urobis si ho sam doma, ak ti to financna situacia dovoli. Je to test na potravinove intolerancie so 46 potravinami, ale neobsahuje cukry ako laktoza, fruktoza, sorbit a glukoza. Na tieto cukry sa mozes dat vysetrit dychovymi skuskami jedine v Rakusku, ale pokial ide o laktozu, ktora intoleranciu sposobuje uplne najcastejsie zo vsetkych potravin, tak to ti aj ten gastroenterolog zisti, ako som uz pisala a pokial ide o glukozu, tak vysetrenie na cukrovku tiez v pohode na Slovensku, vsak nezijeme zase 100 rokov za opicami. Na Slovensku je len s tymi dychovymi skuskami na sorbit a fruktozu problem, nikto to tu nerobi, preto treba ist za tym do Rakuska, kde to stoji tak medzi 30 a 60 €, ako kde, podla mesta a kliniky. Potraviny by sa nemali rozdelovat na zdrave a nezdrave, ale na vhodne a nevhodne pre kazdeho jednotlivca osobitne vzhladom na jeho vlastnu kombinaciu potravinovych intolerancii. Medzi intoleranciou a alergiou je rozdiel. Intolerancia je nedostatok eznymu zodpovedneho za travenie urcitej potraviny alebo potravinovej zlozky. Vedci a lekari sa nazdavaju, ze nejakou intoleranciou trpi priblizne polovica svetovej populacie, zatial, co alergiu maju asi len tri percenta ludi. Preto su potravinove intolerancie to prve, na co by som myslela na tvojom mieste a reflux mozu sposobovat tiez. To je asi tvoj problem. Medzi dalsie priznaky intolerancii patri nafuknute brucho a plynatost, ze po jedle este dlho prdis, pri com ti moze aj skvrkat v bruchu a mozes pocitovat slabsiu bolest brucha pritom, neznesitelna viac hodin trvajuca bolest hlavy ukoncena vracanim, po povracani sa bolest zo sekundy na sekundu pominie, tiez bolest hlavy s pocitmi na vracanie, ale bez vracania, zapchy, hnacky, ze ta po jedle prezenie a dost casto, mastna stolica, ktora na zachode zanechava stopy (u zdraveho cloveka vraj nezanecha), nahle stavy velmi silnej unavy prichadzajuce po jedle, ze sa mozes po jedle citit, ako keby si bol opily, hoci aj nie si a pred jedlom si bol sviezi a vyspaty, das si na ranajky krupicovu kasu a spadnes do postele a na nejakych 20 minut este raz tvrdo zaspis (to som mavala ja), patria sem aj poruchy koncentracie a problemy s pamatou, pise sa aj o obcasnom nocnom pomoceni sa. Dost som toho uz v knizkach o intoleranciach precitala. Ak ti v teste Food detective nevyjde mlieko, ale citis, ze mas s nim problemy, pojde asi o laktozu. Lebo v tom teste je pod nazvom mlieko iba mliecna bielkovina. Spomedzi potravin okrem cukrov intoleranciu najcastejsie sposobuje mliecna bielkovina, psenica, vajecny bielok, kukurica, gluten... Spomedzi cukrov laktoza a sorbit. Celkovym cislom jedna je jednoznacne laktoza. Pokial ide o ten sorbit, je to ovocny cukor nachadzajuci sa v kazdom ovoci spolu s fruktozou. Reakcia po nom prichadza dost neskoro, az par hodin po jedle, lebo sa v tele pomaly vstrebava, o to dlhsie vsak potom trvaju problemy. Sposobuje plynatost a bolesti brucha, nachadza sa orekm ovocia este aj v zuvackach, v zubnych pastach, v ovocnych stavach a velmi casto aj v sladkostiach, najma v roznych pralinkach, v makkuckych kolacikoch a croissantoch zabalenych v sacku pod nazvom E420, E432, E433, E434, E435, E436, alebo pod nazvom sorbit a sorbitol. Casto byva v sladkostiach pre diabetikov. Neskodi zubom, ale ak ti zubar radi po umyti zubov usta uz nevyplachovat, ale iba vyplut zvysky pasty a ty tuto radu aj posluchas, tak sa ti sliny zmiesaju so zvyskami pasty, ty ich prehltas a ak milujes zuvacky bez cukru, ktore maju vsetky v sebe sorbit, tak je len otazkou casu, kedy si tu inotleranciu na sorbit sposobis a nebudes vediet, z coho mas krce v bruchu a z coho prdis a zubom naozaj neublizi, ak si tie usta po umyti este raz poriadne vyplachnes vodou, aby si ten toxicky fluor a ten intoleranciu sposobujucu sorbit uz neprehltal. Nevderim, ze zubari a dentalne hygienicky ho prehltaju, ludom to vsak radia, ja som tiez dostala takuto radu... Dalsou chorobou moze byt histaminova intolerancia. POtraviny sa rozdeluju na vysokohistaminove a nizkohistaminove. A tie vysokohistaminove sposobuju clovekovi choremu na HI problemy. Patria sem paradajky, vino, baklazan, citron, kakao, spenat, soja, vsetko varene, co sa vytiahlo z chladnicky a zohrialo, kuracina ina ako z cerstvo zabitej sliepky a ryba ina ako cerstvo chytena, vsetky konzervacny latky, kysla kapusta, hriby, konzervy a zavaraniny... toho je strasne vela. Na histaminovu intoleranciu ta vysetri alergolog z odberu krvi. Nemusis mat uplne vsetky priznaky intoleranci, ale ak mas aspon niekore, stoji zato dat sa vysetrit a urobit si poriadok v stravovacich navykoch. Najlepsie naucit sa varit a varit si sam, vyhybat sa konzervacnym latkam a najma sladkostiam. Radsej si doma upiect kolac alebo zemle z bezlepkovej muky... alebo z bezlaktozoveho mlieka... alebo upravit recept tak, aby sa potravina pre teba nevhodna vylucila a nahradila inou. Hned sa zacnes lepsie citit, uvidis.

Zaujalo Ťa niečo? Zostaňme v kontakte!

Registruj sa na fóre a dostávaj emaily o nových príspevkoch v témach, ktoré Ťa zaujímajú.

Chcem sa registrovať

Prihlás sa k odberu noviniek a zaujímavých článkov

Škrkanie v bruchu a grcanie - Fórum - ZDRAVIE.sk