Pravidelné stravovanie a chudnutie

Príspevok v téme: Pravidelné stravovanie a chudnutie
demy

Prosím o radu.
Celý život mám problém s nadváhou. Mám 23 rokov a pri výške 162cm mám hrozných 84kg. Nikdy som nedokázala poriadne schudnúť, mám problém aj so štítnou, no nechcem sa vyhovárať na takéto veci, viem že veľa ľudí schudlo aj tak.
Celý život som stále len držala diéty, vždy som trochu schudla a potom jasneže 2-násobok pribrala.
Rozhodla som sa teda, že nebudem dietovať ale začnem sa pravidelne stravovať a hla...konečne za 3 týždne som sa dostala z 88kg na 84kg, každý týždeň som týmto schudla kusok cez 1kg, pritom som sa ešte hýbala a nejedla sladkosti a velmi mastné veci.
Teraz sa to však akosi zastavilo, robím všetko ako predtým + začala som absolvovať dlhé prechádzky a túry a drží ma to furt na tých 84.
Nikdy neviem v akej časti dňa je aké jedlo najlepšie, tie bielkoviny, sacharidy, tuky, v akom pomere a čo viac ráno, čo viac večer.
Nechcem drzat nič drastické, lebo som zistila že tudy cesta fakt nevedie.
veľa ľudí mi odporúča jest strašne vela zeleniny, skušala som to ale zelenina mi akosi nie je po chuti, týždeň som ju jedla, no velmi jej neviem prist na chut, zjem ju ale viem ze takto sa nebudem vediet stravovat večne.
Ako mám zmeniť životosprávu?
Ďakujem za rady a za prečítanie. Potrebujem trochu podpory.

mondyna

ahoj demy!ja tiez chudnem.schudla som zatial cca 10kil.tiez jem pravidelne a obcas si jedlo i prevazim.ohladom toho co kedy jest tak by si mala v kazdom jedle jest i bielkovinu tuk sacharid.akurat vecer menej sacharidov.ak by si sa chcela podporovat v chudnuti tak napus mail.rada ti napisem :) partacok na chudnutie neni nikdy dost:) drz sa!

demy

odpovedam
A ktory druh zeleniny je taky najlepši? Šalatove uhorky a niektore zelene šalaty sa celkom daju, ale taka paprika, rajčiny to si dam raz za tyzden a fakt mi stači...pokušam sa robiť všetko preto, aby mi to chutilo, aspon tu zeleninu dako dochucujem, aj ked to asi tiež nie je najšťastnejšie
Aspoň ked ma prepada chuť na sladke tak jem melon, ten uplne milujem a je to maskot celej mojej zmeny životospravy :)

A ked sa možem spytat, prečo nie kardio? Myslela som že pritom prave clovek velmi vela spali?
Ja cvičim bud na orbitreku ktory mam doma, resp idem do posilky kde cvičim na bežiacom alebo na tych roznych strojoch v ženskej časti (činky ani velmi nie). Dava mi to však akosi zabrat na klby napr ten bežiaci, som si vedoma, že moja vaha je stale dost vysoka na taketo veci :/

odpovedam

napriek tomu, ze zelenina ti velmi nechuti, je to naozaj najlepsia volba. Skus si najst aspon nieco zo zeleniny, co nemas rada. ja svojim kleintom neodporucam jest to, co im nechuti. Jasne, ze potom budu frustrovani a stratia motivaciu. Kto by chcel jest nieco, co mu nechuti?

Dalsou moznostou je zeleninu "zakryt". Jedz ju v malych mnozstvach, skoro v kazdom jedle, nebuds ju takmer citit. Mozes si robit aj natierky alebo tzv. smoothies (avsak stale si davaj pozor na mnozstvo).

Ak sportujes, tak najefektivnejsi je silovy trening (cvicenia). A nie kardio. Kardio mozes, ale nie len samotne. Silovym cvicenim spalis omnoho viac. Takze ako sa hybes? Inak stagnacia vahy je normalna sucast chudnutia aj priberania, cize nenechaj sa zlomit kratkodobym stavom. Tvoj ciel je dlhodoby ;-)