Hnačka a hlien v stolici

Príspevok v téme: Hnačka a hlien v stolici
|AnonyM|

Od včera mam hnačku a dnes som si dokonca všimol hlien v stolici. Vetry a stolica hrozne zapacha. V bruchu citim neprijemne naduvanie, krutenie a prelievanie v crevach ktore su sprevadzane miernymi kŕčami. Stolicu mam asi 4-6x denne. Stolica je riedka niekedy az vodnata tmavohnedej farby (vcera bola stale svetlozlta). Moze to byt nieco vazne? Dakujem.

Siab

priznaky co opisujes moze mat na svedomi aj syndrom drazdiveho creva. Okrem probiotik, ktore ulavia tvojmu zaludku a crevam by si mal skusit porozmyslat nad zmenou zivotneho stylu – nemas prave nejake stresove obdobie? Treba trosku zmiernit tempo. Tiez samozrejme pzoor na stravu

|AnonyM|

Ja uzivam 2 kapsule betainu pred jedlom, aj ked je pravda ze nie vzdy ale snazim sa.
Taktiez denne jem lanove semená.

RNG

Hlieny su prirodzena obrana tela, kde sa telo snazi rozne mikroby a zamorenia odtlacit od sliznic.
Tj ked mas hlieny v stolici, mas iste nejake neziaduce mikroby v crevach, co je samozrejme, ked si pouzil atb, co vybiju hromadu mikrobov, vcitane probiotik a tak umoznia takym na ktore atb neposobia sa tam premnozit.
Takze mikrovlakniny a nasadit si kvalitne probiotika.
Mozno mas aj malo kyselin a enzymov, co tiez podpori rozne mikroby v zaludku a v crevach, lebo neabsorbovane ziviny tam hniju a kvasia.

|AnonyM|

Takze znova mam problem. Objavil som dnes hlien, nebol v stolici, ale povedal by som ze po stolici, nasiel som ho na toaletnom papieri. Bol taky do hneda ale stolica bola OK.
Uz dlhsiu dobu pocujem hocijake bublanie a ine divne zvuky vychadzajuce z criev. Rozmyslal som ci to nemoze byt aj dosledok toho ze som bral antibiotiká, asi tak pred 5 dnami som ich dobral. A taktiez ci to nemoze byt aj z toho ze som stale zahlieneny, stale kezdy den musim vypluvat hlieny. Ale inak chory niesom.

Kýčera

Ak Ti tečie voda z nosa po teplých a pikantných jedlách, znamená to, že máš potravinovú alergiu alebo trpíš neznášalivosťou - intoleranciou niektorých potravín. Pikantné vynechaj, jedz menej teplé jedlá a sleduj a zapisuj si po akých jedlách ti to robí. Musíš si však zapísať všetky ingrediencie, kt. boli v danom jedle použité a zapíš si aj, čo Ti spôsolili. Ak toho bude viac a trvať to dlhšie musíš ísť na testy a tieto poznámky si zobrať aj k lekárovi.

|AnonyM|

Tak ten zapal dutin som mal asi pred mesiacom, mozno ho stale mam ale neuzivam ziadne lieky. Hlieny by som rad dostal von fukanim ale nos upchaty nemam, len niekedy hlavne po teplych a pikantnych jedlach mi z nosa zacne tiect ale je to akoby voda. A ten hlien v stolici som dnes nastastie nevidel ale vcera tam bol urcite. OK takze skusim nejaku dietu nejake caje a uvidim dufam ze to prejde a nebude to nic vazne. Dakujem za tady urcite vyskusam :-) budem rad ak tu pribudnu aj nejake ine rady ohladom travenia pretoze ja s tym travenim mam dost problemy :-

Kýčera

Nuž máš zápal dutín, lekárka Ti predpísala lieky na odhlienenie, tie Ti začali zatekať cez hrdlo, to Ťa škriabe lebo s nimi odchádzajú baktérie, vírusy,...tie sa dostávajú do čriev a preto ten hlien v stolici. Šalvia nie je prírodné ATB, ale navar si z nej čaj, má o.i. výborné protizapálové účinky, z nej si hnačku nedostal. Tú Ti spôsobili hlieny plné baktérii,...alebo liek na odhlienenie, prečítaj si príbalový letáčik, či oboje dokopy. Snaž sa hlieny dostať z tela von fúkaním nosa, na to sa zameraj, lebo ak nemáš ATB, šíriš si nákazu do tráviaceho traktu.

|AnonyM|

Ok dakujem určite skusim, inak mam akoby zapalene hrdlo / pred mesiacom som bol u doktorky a povedala že mam zapal dutin/ dala mi nejake lieky na odhlienenie no v hrdle ma stale akosi reže, tak som začal jesť šalviu. Mame doma posadenu každý večer som požul jeden listok. Cital som že je to akoby prirodne antibiotikum mohlo tu hnačku spustit aj ta šalvia?