Zlatý stafylokok - prenos

Príspevok v téme: Zlatý stafylokok - prenos
Stanox

Dobrý deň. Mám zlatého stafylokoka. Neskutočné bolesti v oblasti nad ľavým okom. Pred 3 mesiacmi už som v tejto oblasti mal zápal. Bral som antibiotika.."Vyliečil" som sa. A teraz prišlo znovu. Obvodná ma poslala ku krčnému. Beriem antibiotika Megamox..Ako trochu sa cítim lepšie..Ale ide mi o to že pred Vianocami som mal niečo s uchom a vtedy som išiel k obvodnej a ona sa mi pozerala do ucha s tým prístrojom. A chcem sa opýtať na váš názor či som už vtedy nemohol dostať toho stafylokoka z toho prístroja..Možno že ho zabudla vydenzifikovať (lebo moja obvodná je pribzdená) Je to podľa vás možné? Mám 100 chuti ju zažalovať za nedbanlivosť! Ďakujem.

Stanox

Ďakujem za rady. Vyzerá to tak, že mi ten Megamox pomáha. Teda aspoň podľa doktora. No ja cítim, že to nie je ono...Predpísal mi ďalšiu dávku Megamoxu, tak uvidím no. Mám tú výhodu že nie som rezistentný na atb. Neberiem ich často. Ale či sa teraz z toho vyliečim úplne mám trochu obavy. No určite skúsim aj to čo ste mi odporúčali. Vďaka.

zuzi74

Skus si tu nieco precitat o tom prenose:
www.spektrumzdravi.cz

Ja uzivam na zlateho stafylokoka tinkturu z kapucinky. Dostala som aj atb, ale neuzivam ich z dovodu odolnosti stafylokoka voci atb.

zdenka36

Nasa dcerka 4r, mala ekzem a v nom zlateho stafilokoka. Mala najprv kortikoidy, po nich chvilu dobre, potom este horsie. Skusala som stravu a kadeco. Vdaka probiotikam Daflorn, uzivala viacere, su aj na zlateho stafilokoka a homeopatikam mame po problemoch. Chvilu to trvalo, cistenie stalo za to. Neviem ako by sme dopadli bez nich

Veronika125

Ja ho mam uz dva roky a neviem sa ho zbavit, kym mam antb tak je dobre akonahle ich prestanem uzivat tak rana v ktorej stafylokok neustale robi problemy sa zduje a opat hnisa. Uz som z toho na nervy, ale som presvedcena, ze sa da chytit kdekolvek. A mam pocit, ze uz sa ho v zivote nezbavim, ale nastastie posledne dva mesiace spolupracuje a nerobi ziadnu sarapatu :)

RNG

Stafylokoky su bezne bakterie okolo nas aj na nas. samozrejme je ich viac tam, kde chodia chori ludia a niektore z nich , najma MRSA su atb odolne, tj branie beznycy atb ich skor podpori, nez znici.
Megamox je amoxicylin a je dost otazne, ze znici MRSA. Pozri na vyrok na kombinaciu amoxicylin a clavulanate
Usage of amoxycillin/clavulanate against MRSA is, however, still experimental and is not currently advocated for the treatment of MRSA infections in humans. Je to sice info z roku 1996, ale nevidel som nikde, ze by sa toto stanovisko zmenilo
www.ncbi.nlm.nih.gov

Ja osobne by som odporucil roztok praveho citricidalu a odmaskovac ako serrapaptazu, lebo casto mnohe mikroby zvdoruju lieceniu tym ze sa spoja do vacsich celkov a spolocne sa ochranuju/maskuju nepriedysnymi akoby hlienami, takze sa do nich nemoze dostat ucinna davka antimikrobialnych latok, ci sa jedna o lieky alebo antimikrobialne doplnky alebo protilatky co vyrabaju najma nase probiotika, ale aj nase vlastne telo.