Názor na antikoncepciu

Príspevok v téme: Názor na antikoncepciu
Katka 123

Chcela by som sa opýtať aký máte názor na antikoncepciu. NEviem či si ju mám dať predpísať u lekára alebo nie. Mám 17 r. a dosť veľké problémy s pleťou. Už som vyskúšala rôzne mastičky, krémy ... nepomáha mi žiaľ nič. Už ma to zaťažuje 4 roky a rada by som sa toho zbavila. A k tomu mám nepravidelný menzes čo je tiež problém. Už mám menzes 5 rokov a stále nepravidelný. Tak sa chcem opýtať či je to vhodné alebo nie. Aké to má zápory. Počula som že sa z toho priberá a to by som tiež nechcela. Ďakujem.

spirited_away

Čo sa týka môjho názoru na antikoncepciu... mám s ňou dobré skúsenosti, pleť sa mi teda ani náhodou nezlepšila ale začala som mať pravidelnú menštruáciu a tú mám aj dlho po vysadení. No a hlavne som prestala mať bolesti, ktoré mám naozaj veľmi silné, nepribrala som ani gram. Každopádne som ju začala brať kvôli jej hlavnému účelu a to nemať deti. A môj osobný názor je že ak ju chceš začať brať kvôli pleti a pravidelnosti menštruácie tak je to zbytočné zaťažovanie organizmu. Práve naopak zlepšenie pleti potrebuje zbaviť sa škodlivín a nie pridávať ďalšie.

Biela Kobra

Problém je v tom, že dnes už aj gynekológovia dávajú dievčatám HAK od Šavla do Pavla (česť výnimkám) kvôli pleti alebo aj banálnejším príčinám. Testy, ktoré sa robia pred nasadením HAK sú nedostačujúce a aj krátkodobo braná antikoncepcia ťa rozhodí na dlho, kým sa dáš do normálu. Veľa žien je v podstate celé roky na nejakých umelých hormónoch, keď jej jedny začnú robiť problém, (pečeň, žlčník a i.), nasadia sa druhé... Jednu vec to síce zdanlivo napraví, ale narobí to v tele taký bordel, že keby to ženy vedeli vopred, určite by zvážili, čo do toho rizika pôjdu. A keby si ešte videla, ako sa tieto hormóny získavajú, tak by ťa nadobro prešla chuť. Vieš o tom, že dnes skoro každá druhá žena po 40-ke má myómy, cysty a horšie? Zato už sociálna poisťovňa vyškrtla tieto problémy z nároku na liečenie, lebo už ich má fakt skoro každá... A rieši sa to chirurgicky a ďalšou hormonálnou liečbou a tak dookola... Mne veľmi blízka rodina už v tridsiatke išla na operáciu, ožarovanie a chemoterapiu presne kvôli tomu, že od 17 rokov brala HAK kvôli problematickej pleti...
Verím tomu, že úpravou stravy a životného štýlu sa ti aj pleť napraví. Resp. nevravíš, akú pleť majú tvoji rodičia, pretože sklon k problematickej pleti je dedičný (vnútorná príčina), ale tiež to súvisí aj so zaužívaným životným štýlom a stravovacími návykmi v rodine. Tak skús ísť tým smerom a ber to tak, že pleť je momentálne tvoj najmenší problém, a keby si to chcela riešiť antikoncepciou, mohli by z toho vyplynúť oveľa závažnejšie problémy.

RNG

Na napravenie menzesu by som ti radil skor yam.
Na cistenie pleti treba telo odmorit od vsetkych znicenych olejov a tzv "rastlinnych masiel", lebo to su tie, co ti pri vylucovani stvrdnu a zapchaju mazove kanaliky.
Umele potlacanie hormonov sa nakoniec mnohym vypomsti znicenim pecene a dokonca natolko zamorenim tela, ze zacne vytvarat rozne hrcky a cysty, ktore sa mozu premenit napr na rakoviny.

bibina1122

Este by som chcela dodat s antikoncepciou mas pravidelny cyklus ale ja som ju prestala brat a mne menzes meska vzdy aj 2tyzdne.. a to je len koly tej blbej antikoncepcii naozaj nenic si zdravie

bibina1122

Ahoj ja mam 20r a uz by som nikdy vzivote si nedala antikoncepciu.. ked mas problemy s pletou to preto lebo mas v tele nejaky organ chybny zaludok..slezina atd. A ked zacnes brat antiku tvoja tvar bude krasna no len vtedy ked ju budes brat lenze yak si znicis zaludok a ine organy v tele ako ja. A vlastne ked ju prestan brat tak tvoja plet bude este horsia ako je asi teraz lebo sa ti este viacznici zaludok. Bud rozumna a kasly na antikuked ti je prvorade zdravie zmen si jedalnicek a pi vela vody vela zeleniny a ovocia vlakniny. :)