Bezpecna kombinacia liekov a vyzivovych doplnkov?

Príspevok v téme: Bezpecna kombinacia liekov a vyzivovych doplnkov?
Janinne

Dobry den, chcela som sa spytat kto by mi vedel poradit ci kombinacia liekov a vyzivovych doplnkov, ktore teraz beriem je ok ? Jedna sa o prednison, eutyrox, agapurin, anopyrin, DHEA, Wobenzyn, Omega 3, vitamid E. Boli mi predpisane a doporucene roznymi lekarmi tak neviem ci sa nahodou nejak neovplyvnuju aj ked som im to oznamila. Dakujem vopred

Janinne

Dakujem velmi pekne vsetkym, ste ma celkom ukludnili.
@lombardo1981 - fuha, no je to celkom kontraproduktivne v niektorych pripadoch. Vysadila som aspon Omega3 docasne (kedze som ho brala uz skoro 3 mesiace tak staci ako kura proti cholesterol zatial) a je to aj dost tazke na zaludok, tak nech si troche oddychne.
@N-ika beriem len polku tabletky denne cize tusim 2,5 mg prednisonu.
@Ivka 1 - napisem vam do mailu.

Este raz vdaka

N-ika

A takisto aj vapnik, kedze odvapnuje...a pri dlhodobejsom uzivani, je treba chodit ocnemu (sposobuje kataraktu) a pravidelne kontrolovat hladinu glukozy...

N-ika

Ahoj, tuto istu kombinaciu liekov som brala aj ja, az na anopyrin, namiesto neho som mala ibalgin :-)
plus ja som este mala k tomu vitamin C, vitamin D, Ca, K, Mg, Fe a imuran...
PS- ako dlho a v akej davke beries prednison? Nepredpisali ti k nemu omeprazol? Prednison poskodzuje zaludocnu sliznicu, omeprazol ju chrani, lekari ho automaticky ku kortikoidom predpisuju...

lombardo1981

V rámci odporúčaného sledovania:
Anopyrin a Agapurin: môže dôjsť ku zvýšenému riziku krvácania
Anopyrin a Prednison: Prednison môže znižovať efektívnosť Anopyrinu.
Anopyrin a vitamín E: Vitamín E môže zvýšiť účinnosť Anopyrinu.
Anopyrin a Omega3: Ojedinele môže zvýšiť riziko krvácania.
Agapurin a Omega3: Taktiež ojedinele môže zvýšiť riziko krvácania.
Teoretická možnosť:
Prednison a vitamín E: U imunostimulačné látky (vitamín E, zinok, echinacea, mačací pazúr) sa predpokladá antagonistický účinok ku imunosupresívam.
Wobenzym obshuje bromelain, ktorý má antikoagulačné účinky a môže neutralizovať účinok warfarínu či anopyrinu, synergicky pôsobí s Ibuprofénom, u ľudí, ktorí berú antihypertenzíva môže vyvolať nebezpečné zníženie tlaku. Zvyšuje účinnosť ATB (napríklad tetracyklíny a amocyxifilín) tým, že zvyšuje absorpciu účinnej látky (môže byť až za hranicu bezpečnosti). Taktiež zvyšuje účinnosť sedatív, liekov na spanie či AD.
Ale je dôležité, aby o všetkých výživových doplnkoch i liekoch vedeli všetci lekári. A to si urobila. Ak sa niečo vyskytne, môžu sa lepšie zorientovať.

Ivka 1

Janine výživové doplnky by mali byť natoľko bezpečné , aby sa mohli kombinovať s liekmi . Pozor na prípravky ,ktoré riedia krv agapurin,anopyrin - omega 3. Neviem, aké zdravotné ťažkosti máte . Možno problémy so štítnou žľazou , cievami , imunitou ... môžete mi napísať aj na mail ak budete chcieť.