Neviem, čo mám robiť...

Príspevok v téme: Neviem, čo mám robiť...
Wizzard

Zdravím,

mám priateľku, ktorú veľmi milujem, je pre mňa všetkým, ale mám taký problém, vlastne viac problémov... Prvým je ten, že mám 23 rokov a som panic. Aj keď som mal dosť príležitosti mať sex, proste som sa vždy zľakol a vycúval som a teraz sa bojím, že sa mi to stane aj pri nej. Ona mala niekoľko sexuálnych partnerov a proste sa bojím, že ju sklamem, že je nebude stačiť veľkosť. Bojím sa, že budem v tom drevo a že ju kvôli tomu stratím. A ďalší problém je ten, že aj keď ju veľmi milujem, proste strašne ma štve, že už s toľkými chlapcami spala, aj veľa krát sex na jednu noc. Ona mi hovorí, že som ju zmenil, že som iný ako ostatní a že som pre ňu všetkým a že ľutuje aká bola, ale proste mne to stále nedá a dosť pre to trpím. Áno je to minulosť, ale trápi ma to a neviem ako sa toho zbaviť. Trápi ma, že proste nebudem pre ňu v ničom prvý a ona pre mňa vo všetkom. Milujem ju chcem byť s ňou, ale furt mi to behá po hlave a brzdi ma to a hlavne sa preto strašne trápim. Fakt už neviem, čo mám robiť....

kvetinnka

Každý máme svoju cestu životom, a robíme to, čo považujeme v danej chvíli za najlepšie, nemôžeš ju odsúdiť za to, že sa v minulosti pozerala na život inak než ty. Skús to brať s tej lepšej stránky - pravdepodobne sa už dostatočne ,,vybláznila" a bude ti dobrou partnerkou. Z vlastnej skúsenosti viem, že oveľa horší pocit je ten, keď si vo svojom prvom vzťahu a myslíš na to, že nemôžeš skúsiť aké by to bolo s niekým iným. Možno ten pocit spoznáš. Každopádne, prajem Vám veľa šťastia :)

kafe

Wizzard, jedna vec je, že ti vadia na kočke jej úlety na jednu noc. Na to máš plné právo. Ale druhá vec je tvoj obrovský strach, neistota a komplexy - v tomto ste možno s kočkou rovnaký. Len u nej sa komplexi menejcennosti prejavovali promiskuitou a u teba utiahnutosťou.
A mimochodom, zabúdaš na možnosť, že ostaneš s ňou, prestaneš byť zakomplexovaný a budete spolu šťastný. Aj to sa dá. Ale v hocijakom ďalšom vzťahu, či pokuse o vzťah tvoja obrovská neistota zase vypláva na povrch a pokazí čo sa dá.
Je hlúposť myslieť si, že zostaneš naveky sám, prestaň s takými kravinami. Si mladý, hlúpy (tak ako väčšina mladých), máš na sebe pracovať a zlepšovať sa, ísť za tým čo chceš a čo sa ti páči (kľudne si stoj za tým, že chceš kočku, čo je neskúsená, na tom neni nič zlé) a nie srať si na hlavu. Tento pokus nevyšiel, víde druhý, tretí... nebuď bábovka. Si chlap, nie? Tak sa tak správaj. Veľa zdaru.

rebro

komplexne hodnotím, že si ešte nevyzrel a hlavne, nemiluješ ju. čo si písal na začiatku a čo píšeš teraz, to nemôže byť láska. možno ju máš rád a chceš konečne frajerku, lenže to je tak všetko. vzťah, v ktorom necítiš istotu, je nahovno. veľa šťastie pri rozchode...

Wizzard

My sa spolu o všetko rozprávame. Ja viem všetko o nej a ona zase o mne. Tým by som sa mal báť menej, ale naopak, ja som sa začal báť ešte viac. A k tým jej úletom, mne nevadí, že spala s chlapcami, s ktorými bola vo vzťahu, ale vadia mi tie jej úlety na jednu noc. To ma bude štvať stále, aj keď s ňou ostanem. Takže ostáva otázka. Ostanem s ňou, ona bude možno so mnou šťastná, ale ja sa budem stále trápiť, alebo ju nechám a vrátim sa ku samote a po čase bude zase dobre. No rozhodnutie bude ťažké. Ale keď sa na to pozerám, aj tak sa s ňou nebudem schopný vyspať, tak ju asi nechám, lebo po prvé ja sa veľmi bojím a svoj strach neprekonám a po druhé, proste to čo robila, ja to nemôžem hodiť za hlavu. Mne to vadí. Viem, že to potom o pár rokov budem ľutovať, ale čo už, som taký, aký som. Niekomu to nevadí, ale mne áno. Takže pravdepodobne to ukončím. A už som sa aj s tým zmieril, že nikdy nebudem mať vzťah ani sex a budem 4-ever alone. Ako sa hovorí, čo nepoznáš a nemáš to, to ti nechýba.

rebro

pannu by si našiel v primeranom veku, poznám ich veľa... lenže to ti nezaručí nič, len to, že pred tebou s nikým nespala. a čo z toho? možno práve preto bude mať chuť spoznať ešte ďalších, čokoľvek si môže zobrať do hlavy.

nemáš sa trápiť vo vnútri. na to je komunikácia, povedz jej o svojich pocitoch. rozumní ľudia sa vedia porozprávať o všetkom a ak by ste nevedeli nájsť spôsob, ako napriek tomu spolu existovať, tak sa môžete rozísť v dobrom a budete vedieť aj dôvod.

pozri, možno zmeníš pohľad, resp. určite zmeníš pohľad, ak sa vyspíš so ženou. je tu ešte možnosť, že by ti o minulosti nepovedala a nič by si nevedel. bolo by to lepšie? nemal by si tento problém. teraz aspoň vieš, na čom si, ste k sebe úprimní, čo sa cení, a vysporiadať sa s tým môžeš len ty sám. v živote je lepšie skúsiť, ako neskôr ľutovať, čo mohlo byť a nebolo...

Wizzard

Ďakujem za vaše komentáre. V podstate ma každý z vás pravdu. Áno je pravda, že svoj strach interpretujem do nej a čo iné mám robiť? Proste, čím viac mi toho povedala, tým viac som sa bál a bojím. Nemal som to v živote ľahké, X-krát som padol na dno a to sa aj podpísalo pod moju psychiku. Ale chcel som od života tak veľa? Vždy som sa správal ku dievčatám s úctou a slušne, mohol som sa vyspať s nejakým dievčaťom veľa krát na diskotéke, keď boli opité, ale proste mi to svedomie nedovolilo to spraviť. Nechcel som byť ako ostatní. Ale teraz to ľutujem no. A chcel som si nájsť dievča, ktoré bude tak isto neskúsené ako ja a budeme sa učiť spolu. No a zaľúbil som sa do takej, čo si užívala ako sa dalo. Ja viem, že je to minulosť, ale minulosť je tiež časť života a proste ja to nemôžem hodiť za hlavu len tak a pozerať sa len, čo bude. Stále ma to bude trápiť. A čo ma na tom štve? Že väčšina chlapcov, s ktorými bola, tak poznám osobne. A keď s ňou niekde idem a ich stretávam, tak čo myslíte ako sa cítim? Ideme len vonku a hneď stretnem dvoch - troch, s ktorými bola, a hneď v hlave, s tým spala, s tým a tým. A to, že keď to ukončím tak jej ublížim to viem. Ale treba sa nato pozrieť aj s mojej strany. Jej nemám ublížiť a ja sa mám vo vnútri trápiť? A to trápenie ma nikdy neprejde. Keď budem s ňou, možno na to nebudem myslieť tak často, ako teraz, ale vždy sa to bude vracať. A žiť s tým stále, len aby som jej neublížil? Tak to neviem. Ja už fakt neviem. Niekedy si želám, aby som ju nikdy nestretol. A ešte posledná vec. Nájdi si pannu? Tak mi poraď, kde nájdem takú, primeranú môjmu veku v dnešnej dobe. To by som musel hľadať na základnej.

rebro

alebo inak...

"mám viac problémov...23 rokov a panic" = to nie je problém

"strach, že ju stratím kvôli zlému sexu" = zistil by si, že za to nestojí, ale inak sa to zistiť nedá, len vyskúšaním...

"mám priateľku, ktorú veľmi milujem" = tak niet čo riešiť. dokedy by si to chcel odkladať? kým budeš mať 30 rokov, budeš ju milovať inú viac (a to sa dá?) a tá žena bude panna v 30?

rebro

zažila som niekoľko kamarátok, ktoré mali pestrejší sexuálny život, a potom stretli niekoho, kto to všetko zastavil, milovali ho a bolo cítiť, že sú šťastné.

čo ťa vlastne na tom štve? samozrejme, že budeš pre ňu prvý v niektorých veciach a prvý sex nie je to najpodstatnejšie.

pozri, kopec dievčat, čo poznám a mali viacej chlapov v posteli, sú v skutočnosti rovnako citlivé zvnútra, aj keď sa snažia byť drsnejšie a nad vecou, ale nie sú. sú to len ľudia ako iní... a myslím si, že keď to kvôli tomuto ukončíš, tak jej to ublíži, pretože minulosť už nemôže zmeniť, ale môže mať lepší každý ďalší deň a byť tebe verná. skôr si myslím, že časom bude ona v strese, aby si nechcel skúšať ďalšie ženy, ak si mal doteraz len ju...

...na druhú stranu, chápem, ak by si chcel k sebe pannu. máš na to plné právo a cítila som to kedysi rovnako, lenže iba skúsenosť ti ukáže, že je to tá najmenej podstatná vec na svete. dôležité je, že si rozumiete, máte sa radi a vtedy si myslím, že sa nemusíš vôbec obávať, aké bude vaše milovanie, pretože dvaja ľudia, ak sa ľúbia a vedia spolu komunikovať, tak aj svoj sexuálny život majú pod kontrolou...

vieš, že rozhodnutie je na tebe, tak porozmýšľaj ešte o tom všetkom, premôž svoj strach a urob rozhodnutie, ktoré je pre teba najlepšie tak, aby si to potom neľutoval.

_meno

Ahoj Wizzard

Z mojej skusenosti zivot sa prejavuje skrze prejavovanie, to staci :

Ak ti nieco lezi na srdci, porozpravaj sa o tom s nou :) (ak mozem opatrne, deje sa to ze ty tvoj strach interpretujes do nej - ty sam sa bojis ale ako argument pouzivas ju ...... zmen "ja sa bojim a vinna si ty" na "ja sa bojim a zmenit to mozem ja".
Minulost je taka, ze ju nikto nechce vratit kazdy chceme zit kazdu sekundu nanovo :)

Namiesto stracania casu s "nepaci sa mi ...." je ovela radostnejsi zit stylom "paci sa mi ...". nepaci sa mi ze v minulosti bola s viac chlapmi / paci sa mi ze v sucasnosti je stastna so mnou a ocenujem jej snahu prekonavat samu seba napr. :)

Drzim Vam palce Wizzard !

van Alden

-_- ma pravdu, aj ja takych ludi poznam velmi dobre. Nehovorim, ze je to aj jej pripad, ale taki ludia sa obvykle nezvyknu menit. Aj mne by vadilo, ze mala "velakrat sex na jednu noc" a vela chlapov, ja osobne by som si s takou vztah ani nezacal. Ale je to tvoj zivot, tvoje rozhodnutie. Mozno predsa ju zmenis, aj ked s tvojim pocitom, ze ti vadi jej minulost... s tym sa budes musiet sam vysporiadat. V tomto ti nikto nepomoze. Co sa tyka tvojho problemu s "neskusenostou" a obavy o "velkosti".. podla mna ak k tomu pride, proste sa k tomu rovno priznaj (neskusenosti), ak ta ma rada, bude mat pochopenie. Je lepsie to povedat skor predtym ako by na to prisla sama. A co sa tyka velkosti.. to uz naozaj neovplyvnis.