Sebavedomie?

Príspevok v téme: Sebavedomie?
Mia25

Ako sa mam zbaviť žiarlivosti?strasne ziarlim co sa priateľ len pozrie za inou,cez víkend šiel s kamarátom vonku len na pivo. Vrajze tam prišla toho kamaráta kamoska tak sedeli ja som uz spravila vojnu ze preco sa neozval az ked ja som zavolala tak mi povedal ze tam je aj nejaká ženská ..ideme po meste a ocumuje ,prídeme do baru otáča sa....vrajze si len všíma ľudí,je pravda ze ma na začiatku vzťahu odrbal s inou a mozno s toho plynie ta nedôvera teraz a vsetko co sa týka žien mi vadi,je tomu uz 3 roky a ja mam este asi stale strach a nedôveru voči nemu....pripadam si ako psychopat ze co mi vôbec take veci vadia,ved on nemôže zato ze tamten kamarat si tam vzal kamošku,,proste hocikedy spravím teatro aj ked nemam dôvod ,namýšľam si ,ze ked sa kukne na inú uz ma hned chce podviesť a pod..ked iba ide na wc ,hned vezmem jeho tel,a kontrolujem ci si zasa s nejakou nepíše ako v začiatkoch,je tomu uz 3 rok a stale mam strach? !!!.rada by som sa toho zbavila ,neviem ako môžte mi prosim poradiť?ako nabrať sebavedomie?

pipii666

Som na tom celkom podobne,som z priatelom 3 roky.podviedol mma cca 3 mesiace dozadu,lutoval to prosil ma bolo mu to luto chcel sa vratit spat ze sa zmeni o 100 stupnov,tak som sa k nemu vratila ale stale mu vyhadzujem na oci ze ci ma znova nepodvedie.Dal mi svoje slovo prisahal.Zmenil sa velmi ked som snim bola niekde a bolo plno pekných zien samozrejme sa obzeral a teraz?ani si ziadnu nevsimne este ja mu poviem hen aka kocka a on noa ja mam krajsiu zenu..:) .som tiez velmi ziarliva neverim mu este na 100% ale zasa viem ze by to znova nespravil stale mi dokazuje svoju lasku ku mne aj ked obcas na neho vybehnem ked ide niekde s kamosmi ci nebol s nejakou a viem ze nebol..a tiez som si myslela ze neziarli ale trosku ho podpichnem obcas a uz vyleti ale on vie ze mam oci iba pre neho..snaz sa mu doverovat nepodozrievaj ho hlavne lebo to moze zničiť vas vztah.

Moireal

Vies, ja sa ti vobec necudujem, ze si ziarliva. Povedz mu ci by on tebe vedel tak lahko odpustit neveru. Dovera je tak velmi krehka vec, ze podla mna sa uz vratit naspat neda. Obzvlast ak ste mladi a sexualne aktivni. Na starobu clovek uz toto neriesi, i ked najdu sa aj taki, co sexuju aj v neskorom veku.
To ze sa obzeras po inych za ucelom provokacie on asi vycitit vie, tusi, ze mu to mozno nejak chces vratit, tak si z toho nic nerobi. Ci na teba vobec neziarli to netusim,chlapi su vraj jednoduchi ale ked pride na temu zeny, neda sa v nich vyznat. V tomto mi pridu ovela jednoduchsie zeny. Zeny chcu len vernost, lasku a spolahlivost. Ale co chcu chlapi? Snad vsetko. Treba sa od toho odosobnit. Proste zacni si vsimat inych peknych chlapov ale nie aby si ho provokovala. Ten tvoj nieje jediny na svete. Obzerat sa bude. Dolezite je aby ta nepodviedol znovu. Potrebujes si naozaj nejak zvysit sebavedomie tak porozmyslaj, co by ti pomohlo. Nevera je taka, ze sa stane aj krasnej zene, lebo chlapi chcu vsetko, s tym treba ratat. Skus si spomenut na obdobie kedy si si naozaj verila a citila sa ziadana. Skus opat prebudit tu zenu v sebe. Ine zeny su ale ty si original, uz by nikdy nestretol taku ako si ty. Ono vlastne sa ti tazko radi, lebo sebavedomie je velmi obsirna tema a cloveka formuje jeho zivot a myslienky ake ma. Naozaj jedine co ti pomoze, je upriamit svoje oci na seba, lebo takto zijes ozaj len jeho zivot. Najdolezitejsia pre seba musis byt ty a nie on. Ked to zisti, tak si ta aj bude viac vazit a zrejme to aj viac davat najavo. Nehraj hry na nedostupnu, neprovokuj inych chlapov lebo to je umele a nieje to z teba. Skutocne zi viac pre seba. Uvedom si, ze muzi nas beru ako doplnok. Ani zdaleka niesme ich cislo jeden. Proste oni maju svoj zivot, svojich kamosov, svoje zaluby a aj nas. Nevravim, ze niesme pre nich dolezite ale dolezitejsi je ich komplexny zivot, ktory vsetko toto zahrna. A uz vobec si nestavaj sebavedomie na obdive chlapov. Vedie to do zahuby, to mi ver.

Mia25

Ja mam pocit ze on nežiarli vôbec ,pozerám po iných ked som s nim ze ci mi nieco povie a nic ,v noci mi prichádzajú SMS z banky ,rinci mi to tam a on mi akurat povie ze si to mam dat na tiché lebo nemôže spat,sem tam sa ma opýta kto mi tak neskoro píše alebo s kym si toľko pisem ked som s nim vonku aj s partiou ,ja uz len naschval pisem s kamoskami ci ho to vôbec výtoci a nic opat,akurat mi povie ze uz si odlož tel,a venuj sa partii.mam uz aj pocit ze je mu to jedno alebo je si mnou 100% istý uz som sa ho aj to pytala ,tak mi len povedal ze co sa ma stat sa stane a ze on to neovplyvní ani nic ,povedal aj to ze ked sa na nejakú obzrie ze neberie ju ako sexuálny objekt hned žeby ju chcel poriešiť ale ze len koli tomu sa kukne ze tak pozerá po všetkých ked niekto prejde okolo neho,ci chlap alebo žena ,ze co maju oblečené a pod.ale mna to vytáča do nepricetna ,vrieskam,urážam sa,,mam po nálade ...nikdy som taká nebola co som mala vzťahy v minulosti ,je pravda ze doteraz ma nikto okrem neho nepodviedol hned v začiatku vzťahu-dovera uz je tam asi poriadne nastrbena,chcem sa zmeniť ale vazne neviem ako,koľkokrát si poviem ze uz budem normálna ze je normalne ak sa zdravý chlap poobzera -ale ja to nedokážem nejako predýchať a hned vybuchnem -co nechcem ,ked ideme autom a na prechode nejaká stojí kocka obzerá sa az hlavu otáča,

Moireal

Ziarlivost je velmi osemetna tema. Ja som neziarlila pokial som nemala dovod. Ziarlit som zacala az ked mi zacali frajeri do oci do nebies vychvalovat ine zenske. To by sa asi nikomu nepacilo. Ta ma take telo a taku rit a podobne. Zranilo ma to a tiez som potom zacala ziarlit ako ty.
U mna je ziarlivost trosku aj prejav lasky lebo ked si to zmenim na drobne, znamena to pre mna to, ze ziarlim lebo mi moj partner nieje ukradnuty. Ked som nelubila, neziarlila som a bolo mi jedno, ze bol s takou a takou kamoskou ale ked som lubila a este k tomu ma urazali blbymi recami, zacala som ziarlit.
Niekto tvrdi ze ziarlivost je uplna blbost a lepsie je neziarlit vobec ako to prehanat. S tym suhlasim. Ale ci je ziarlenie v malej miere ok, to neviem. Teraz uz neziarlim. Mozno ked tak trochu ale ide aj o to, ze az teraz som sa zacala obzerat po inych chlapoch a ked som neziarlila, bola som upriamena len na frajera.
Chlapi to maju zas inak. Bud mi pride ze ziarlia nadmerne alebo vobec. A ked podla seba sudim ich, zda sa ze som im ukradnuta ked vobec neziarlia.
Ja ti poradim len jedno: Zacni sa obzerat po inych chlapoch ale nie moc, lebo zistis ze ta pritahuju viac ako ten tvoj a to je uz tiez pruser.....

michal555

S chlapmi to mas tak, vedia slubit vernost ale nie slepotu. Ved aj ty sa snad otocis za peknym chlapom, nie?

Nastrbena dovera je jedna vec a nedostatok sebavedomia druha, ktora sa tyka teba? Ty si musis byt vedoma svojich kvalit a vediet nimi k sebe priputat chlapa tak aby nemal dovod pomysliet na to ze ta podviedie s inou. Ak toto zvladnes tak sa nebudes musiet obavat a robit mu sceny. Navod ti na to nedam, je to dlhy proces ale suvisi to s tym aby si sa pacila sama sebe, mala zaujimavy zivot a dobru povahu (alebo aspon spravanie).

S tym spravanim suvisi aj to ze mu robis sceny, bezdovodne mozno. A to je asi najlahsia cesta ako sa ho zbavit, lebo chlapom to priserne lezie na nervy. Nie je nic horsie ako hystericka ziarliva zenska. I ked ja musim povedat ze taku zdravu ziarlivost mam rad. Vsetko ma ale svoje hranice.