Neustále upchatý nos

Príspevok v téme: Neustále upchatý nos
Tina241

Dobrý večer, môj priateľ má už dlhodobo problém. Neustále má upchatý nos, ani vysmrkať sa mu nedá poriadne, iba občas a zaberá mu jedine muconasal. Lenže ho berie už neskutočne dlho. Bol už aj na alergo, no žiadne výsledky.Nemáte niekto skúsenosť, ako sa toho problému zbaviť? Dakujem

Moireal

Mne na upchaty nos pomaha xclear sprej (da sa objednat na nete) a vyplachovanie nosnych dierok slanou vodou cez tu kanvicku.

Radoslava123

Netrpí náhodou už od detstva svrbením konečníka? Môže mať v nose parazity, len o tom nevie. Naozaj. Ak sú totiž parazity premnožené, môžu sa dostať do nosa, kde spôsobujú svrbenie, upchatý nos, stratu čuchu a problémy podobné alergii. Ak by to však bola naozaj alergia, antihistaminiká a spreje do nosa by mu pomohli. Stálo by zato dať sa vyšetriť na parazity, užívať na ne lieky a ak všetko dobre dopadne, tvoj priateľ bude mať normálny čuch a čistý a priechodný nos, hoci aj po dlhých rokoch trápenia.

van Alden

to bude zrejme práve kvôli tomu, že sprej užíva už dlho. Aj ja som ho užíval a lekárnička ma pri kúpe Muconasalu vystríhala, že by som ho nemal používať dlhšie ako 10 dní, lebo môže spôsobiť problémy. Okrem iného v príbalovom letáku je uvedené: Dlhodobé používanie nosových aerodisperzií môže viesť k chronickému zápalu (čím dôjde k upchatiu nosa) a poškodeniu membrány nosovej sliznice.