Autoimunita štitnej žlazy

Príspevok v téme: Autoimunita štitnej žlazy
Ica

Nájde sa niekto komu vskutočne vyliečil tekvicový olej s jodom štítnu žlazu? A hlavne ak sa jedná o autoimunitné ochorenie - lekárka tvrdí, že s postupujúcim vekom bude sa š.ž. viacej ničiť a tak zvyšovať Euthyrox.
Ak má niekto overené rady tak sem s nimi, rada si vymením poznatky o tomto onemocnení š.ž., ktorá je podľa endokrinologov tá najhoršia, nakolko nie je hypo ako hypo a po rokoch musím dať lekárom za pravdu, nakolko som vyskúšala všetky rady na tomto fore a aj tak som sa vyšplhala na 100Euthyroxu a to som sa chcela dostať na čo najmenšiu dávku tohto syntetického ochorenia.

analyn

a nechces zacat s gaps- scd dietu? spravis masovy vyvar, +/alebo maso, nakrajas/postruhas rozne druhy zeleniny co najdes doma,+ vajicka rozmiesane ci vaj. omeletu nakrajanu na slize, jes, pijes kolko vladzes. jasne, musis mat len povolenu zeleninu scd + ja by som pridala paleo tiez.

analyn

Ica- blbost! Paleo je take, ake ho chces mat. Dokonca i sladke, dokonca a bezmasite. Priznavam sa, maso lubim, vzdy som lubila, a pri mase asi aj zostanem. Poznam aj ludi, co masa vela nemusia, su na paleu a su spokojni. Bezmasitych poznam len z netu, ale tvrdia, ze sa to da, neviem, naozaj sa to nechystam vyskusat. Varime doma, chodime do restauracii, na All dovolenky, na navstevy, bez problemov. + nezabudni, vela ludi si dava porusovaci den aj 3-4x do mesiaca, sestra 14 dni varovala vnucata, cize 14 dni dojedala zbytky po detoch a isla dole s vahou. Ak chces, vyskusaj na 1 mesiac, sama uvidis.

Ica

Analyn - do paleo chcem ísť už k vôli tomu aby som začala zhadzovať nabraté kilečka, ale pozrela som sa na toto stravovanie, len je tam hodne mäsa, no a fakt neviem ako ísť na to, tak v tomto by som potrebovala ruku, ktorá by ma v tomto viedla a potom ako sa vzdať chleba a cestovín, tak mám slabú vôľu, ale toto stravovanie som nezavrhla naopak chcem ísť do toho.

Ica

Kýčera ,dík niečo z toho vyskúšam, len s
Echinacie by som bola opatrna, nakolko to podporuje imunitu, tak neviem či by to bolo u mňa vhodné o ženšeni som uvažovala, ale vraj najlepší je Korejsky.

analyn

Ica, aj ja som milovala chlieb, cestoviny, asi po prvych 3 tyzdnoch na paleu mi prestali chybat, peciem obcas aj sladke- bez muky a cukru- skus sa pozriet na paleo dietu, alebo prisnejsiu gaps- scd dietu, ludia ich chvalia prave na autoimunne ochorenia, za pokus nic nedas, a mozno sa ti polepsi.

analyn

lombardo1981, ja v podstate ani neviem odborny nazov zlyhania obliciek+ pankreacu nasej dievciny. Celu story nejdem pisat, ty to urcite ovladas, boli jej ponechane aj jej nefunkcne organy s tym, ze je dost mozne, ze zacnu znova pracovat a potom si samo telo vyberie ktore organy si zachova. Strasne moc ti drzime palceky, na rukach- nohach. A pekne krasne sem zacni zas chodit odovzdavat svoje velke vedomosti, prides na nove myslienky, a obcas sa zdravo rozculis, nezabudaj, ze aj to patri k zdravemu zivotu! Pis, pis, pis, lebo ta zje mys!

Kýčera

Ica, dnes sa mi dostala informácia, kt. Ti posuniem. Pri Tvojom type choroby by Ti mohlo pomôcť Ľanové semeno, Chaluha bublinatá, Sibírsky a Indický ženšeň, Bacopa-Brahami a koreň Echinacie pri autoimunitnom ochorení. Tak s tým nalož ako uznáš za vhodné.

lombardo1981

Prepáčte, že píšem až teraz. Už sem moc nechodím. Ale vidím, že dedulo sa moc nezmenil. Stále melie tie svoje *píp*. :) Normálne mám nutkanie sa ho spýtať, či sa už konečne vyliečiť z DM. Keďže spochybňuje aj existenciu chronických ochorení a cukrovka sa medzi ne zaraďuje. Ale toto je len taká bezvýznamná protivná vsuvka. :D
Nika, funkcia je stále rovnako nízka, v hraniciach dialýzy. U mňa rozhoduje hladina kreatinínu. Keď sa dlhodobo zvyšuje... A plus ešte iné hodnoty. Ja som kôr zostala taká rozmrzená. V podstate som aj zabudla, že nejaké problémy s obličkami mám. Všetko sa to pre mňa stalo rutinou. Všetky tie obmedzenia.
analyn, ja sa jej takto vyhýbam 16 rokov. Väčšinou úspešne. Tak ako píše Nika. U mňa je to spojené s obrovskou pravdepodobnosťou, že sa u mňa znovu vyvinie chronická pyelonefritída i glomerulonefritída...
Ica, ja som sa nenahnevala. :) Bolo to myslené tak, ako som to napísala. Ja som len rada, že rady neberieš za automaticky dobré. Mám pocit, že je to celkom, ojedinelý úkaz. A nielen tu na fóre.

Kýčera

Ica, čo sa týka tých diét, na každého zaberá niečo iné, musíš si nájsť "tú svoju", ale najdôležitejšie je, že si sa dopracovala k tomuto výsledku. Určite si to ovplyvnila stravou, šťavičkami,... Naštuduj si kedy čo jesť, piť, čo s čím kombinovať, aj toto ovplyvňuje Tvoju váhu. A z tých kvasníc sa zvykne priberať. Každá choroba má aj duchovnú príčinu, aj na tomto poli si musela urobiť nejaké pozitívne zmeny...

Ica

N-ika, to verím, že ty si na tom horšie , moja susedka je z kortikoidov pekne okrúhla a preto ťa obdivujem ako to zvládaš a nepriberáš ešte tu aj iným radíš, no si píš, že toto chce silnu sebadisciplínu.
Ja si ale predsa len myslím, že som niečo dobre pre š.ž. urobila, keďže sa mi dlhodobo netvoria protilátky a stále som v laborke bola na tom zle s hormonmi ako je TSH, Ft4, stále mimo medziach a preto to zvyšovanie E. a teraz super, tak predsa som možno ovplyvnila niečo stravou, ktorá pôsobila protizápalovo, alebo čerstvými šťavami.....to keby som vedela. ešte tak schudnuť....hm, to fakt budem musieť mať veľké odriekanie, lebo ja chlieb milujem a aj cestoviny, tak uvidím ako sa s tým poperiem.
Ale dnes mám super deň a to som očakávala katastrofálne výsledky vzhľadom na vlasy a priberanie.
Tak sa drž aj ty.