Polka tváre divná

Príspevok v téme: Polka tváre divná
Haficek

Mám 22 rokov a posledné 2 dni mám ako keby stŕpnutú pravú polku tváre. Pri snahe usmievať ako keby práva strana veľmi nereagovala, skúšal som zavrieť samostatne pravé oko, žiaľ nejde to, pritom volakedy s tým problém nebol. Dokonca ani hýbanie ušami sa na pravej strane sa veľmi neprejavilo. Mávam bolesti hlavy. Neviete, čo to môže byť?

Lola033

Haficek ak by to bola mozgova prihoda, tak vtedy prave je dolezite prist k lekarovi co najskor. Lebo ak prides neskoro, zostanu ti trvale nasledky uz do konca zivota. A samotna mozgova prihoda sa prave na zaciatku moze prejavovat len takto lahko, nie je to, ze cloveka klepne a padne na zem v bezvedomi. V knihe "Volali ste zachranku" opisuje lekar prave jednu takuto prihodu, kde sa muz rano prebudil a mal ciastocne ochrnutu jednu stranu tela, mam pocit ze nohu ci ruku, uz neviem, davno som to citala. Stale sa snazil nieco robit, pracovat v zahrade a myslel, ze to rozhybe. Zachranku zavolal az vecer a to uz mal rozsiahlu mozgovu prihodu a iste trvale nasledky. Pritom stacilo, aby nepodcenil priznaky a isiel k lekarovi hned, mohli ho vyliecit a ziadne nasledky by mu neostali. Lepsie prist k lekarovi 10x zbytocne ako raz neskoro.

Lola033

laura to nemyslis vazne. Mna poslali na CT po autonehode, ked som mala velke bolesti krcnej chrbtice. Ked som si lahla, uz som nevstala, ale v bezvedomi som nebola. Urobili mi hned CT krcnej chrbtice. Toto sa mi ale stalo v Rakusku a tam ma aj vysetrili a hospitalizovali. Na SK som nehodu nemala, tak neviem ako by to riesili tu.
Haficek tie priznaky ktore uvadzas vyzeraju dost vazne, mohol by to byt kludne aj mozgovy nador alebo nieco ine vazne. Chod radsej este dnes k lekarovi, to co mas, mozu byt aj priznaky mozgovej prihody, tak by ta mali hned vysetrit.

Haficek

Práveže neviem o tom, že by ju niekto zastupoval, chodím tam tak raz do roka, niekedy ani to nie.

Ale znie to celkom vtipne, aby to neodflákli - na Slovensku.

No na CT ma isto nepošlú, to je na Slovenské pomery príliš drahý stroj. Mne stačilo, keď som riešil problém s tlakom. ani ku kardiológovi ma doktorka nechcela poslať, nakoniec mi sama predpísala Vasocardin ale trvalo to vyše roka.

laura36

veru len chod cim skor ...tvoju lekarku nik nezastupuje? LPP je od 15 hod., skus aj prehanat, predsa len, moze aj nemusi to byt vazne, nech ta poriadne vysetria a neodflaknu to. najlepsie, keby ta poslali na CT, ale to by si musel naklamat, ze si bol aj v bezvedomi, lebo mna raz po pade na lyziach a silnom udere do hlavy nechceli dat na CT, vraj ked som nebola v bezvedomi, nestacil otras mozgu len, to bolo malo, nastastie to dopadlo dobre....

laura36

nechcem malovat certa na stenu, ale moze to byt zaseknuty nerv v chrbtici, co nie je take zle, horsie uz je mozgova prihoda slabsia, alebo nador v hlave, netreba vyckavat a ist k lekarovi.

Haficek

Ešte som zabudol dodať, že občas necítim chute a na pravé oko vidím trošku hmlisto a je začervenané a občas tak reze ako keby.