Trhanie nervu a skusenost

Príspevok v téme: Trhanie nervu a skusenost
Patriciusinf

Ahojte dnes som došiel k zubarke na hornej 7 mam velky kaz teochu ho dala preč dala niako plombu či čo a mal som inekciu došiel som domov a prostw každych 10 min nehorazna bolest na tom miestw kde mam plombu volal som jej a rano mam ist tam že my bude trhat nerv som mlady a chcem sa spytat ako slho to bude trvat a či niečo budem citit zubarka je kvalitna chodia tam aj poslanci atd :)

majus1463

mne injekciu nedala,vraj by som necitila kedy ten nerv vytiahne,lebo sa jej to predtym na prvy ani duhy pokus nedarilo,robi sa to to tenkou spiralkou,ktoru zasunie do zuba,kruti v nom a potiahne,a vtedy ta to troska zaboli,na sekundu a je po vsetkom,prestane boliet cely zub..ale vraj mrtvy zub je loziskom pre mikroby,a produkuje toxiny do tela

mam56

Pes je skutočný priateľ človeka. Ak tomu neveríte, tak vyskúšajte tento experiment. Zatvorte vášho psa a vašu ženu v kufri vášho auta na hodinu. Keď otvoríte kufor, kto sa bude skutočne tešiť, že vás vidí?!

mam56

Dnes som mal smutný deň. Syn sa umiestnil v kick-boxe na druhom mieste.
Žiaľ, Chuck si to rozmyslel a predsa len sa súťaže zúčastnil:-)

mam56

Raz som mu povedal, že nech mi dá injekciu proti bolesti. On mi povedal, že nie, že nedá, lebo mi to poškodí srdce.
Na začiatku to bolo dobré, ale postupne som začal šalieť, tak ma museli držať dve sestry, nohy mi priviazali ku kreslu.
Ja som sa snažil držať ako chlap, ale nedalo sa.
Dokonca mi dali aj pásku na oči, aby som nič nevidel.

mam56

Ja som bol raz u zubára. Mal som asi zápal alebo také niečo. On sa mi asi chcel pomstiť, lebo on je podľa mňa veľmi pomstychtivý, ale nehnevám sa za to na neho.
On mi začal vŕtať nejaký zub. Len vŕtal a vŕtal, ja som myslel, že sa zbláznim od bolesti. Potom ma poslal na rontgen, tak som išiel.
Pozrel sa na ten obrázok a povedal mi, že mu mám prepáčiť, ale že si pomýlil zub.
Ja že neva, že nech pokračuje ďalej.
Tak začal znovu vŕtať. Tak vŕtal a vŕtal. Potom sa mi zub rozpadol. Asi bol unavený, tak si počas vŕtania ľahol na mňa, zaspal a kreslo s nami spadlo, úplne sa prelomilo.
Povedal mi, že nevadí, že on mi to všetko povŕta aj na drevenej stoličke.
Ok, nie je problém.
Ja som vyšiel vonku na chodbu. Polovička pacientov tam nebola a tá druhá bola poodpadovaná, vonku stáli tri sanitky.
Dokonca aj policajti tam boli.
Ja som im povedal, že ja som v poho.

zuzi74

Mna boleli pri vyplnani kanalikov usta. Bezne mi praska sanka pri sirsom otvarani ust, takze mat ich 3/4 hodiny dokoran bola pre mna nocna mora. Po posobeni injekcie bolesti zubu este len zacali a ustupili cca do tyzdna.

Patriciusinf

LMarika presne 3štrvte hodinu som tam bol 4 korenove kanaliky a nič na nebolelo až teraz ma noli hlava a nemožem otvorit ani usta lebo to je bolestive ale tak da sa

blueberryNN

Pri tom starom sposobe ja som bola na jednom vybrati nervov (5 minut), na jednom cisteni (3 minuty) a potom mi to vyplnil (ani nie hodina casu), v priebehu dvoch tyzdnov som mala vsetko vybavene od prveho vrtania az po finalne vyplnenie. Kazdopadne to neboli.

LMarika

NOVY - NORMALNY SPOSOB: Uz mi to robili a nebolelo to. Lebo som dostala injekciu. Dlzka zakroku trva podla poctu korenovych kanalikov. Rozne zuby maju rozny pocet korenovych kanalikov. Zub ako sestka, sedmicka ma vacsinou 4 korenove kanaliky a zub ako stvorka a patka mava 2 korenove kanaliky. Mne to robili na sestke a boli tam 4 kanaliky. Trvalo to skoro dve hodiny. Vobec som nevidela, co zubarka robi, lebo som bola v kresle v takej zvlastnej polohe, skoro ako keby som lezala. Viem len tolko, ze ziadna arzenova vlozka sa nedavala. Odstranila staru plombu, natiahla kofferdam, co je taka nejaka guma, taka specialna blana, aby sa mi do zuba nedostali moje sliny, potom zub vydezinfikovala nejakym nastrojom, z ktoreho tiekol dezinfekcny roztok, ale ja som vyplachovat nesmela, lebo takto to bolo z hladiska hygieny lepsie. Nejakym nastrojom, ktory tak cudne vrcal, odstranila nervy, pichala mi do zuba nejake cudne veci, ktore vyzerali ako spendliky s farebnymi hlavickami, vraj na rozsirenie kanalikov, na meranie dlzky kanalikov, ci na co to, ale hovorim, moc dobre som nevidela, co robi, dala mi do zuba korenovu vypln, plombu a nakoniec odstranila tu gumu. Az potom som mohla vyplachnut. A zub bol hotovy. Potom som dostala ponaucenie, ze na takyto zub by pre buducnost mala ist korunka, lebo zuby s odstranenymi nervami su krehke a maju tendenciu zlomit sa a korunky ich chrania, aby sa nezlomili. Tak som si neskor dala urobit aj tu korunku. Vyhodou tohto novsieho sposobu je to, ze zub sa osetri pri jednej navsteve. Zubar ho nenechava otvoreny a nedava tam arzenove vlozky a nenechava pacientov s tymi vlozkami a s neznesitelnymi bolestami chodit cele tyzdne, cize nehra sa na sadistu a nepredstavuje si, ze jeho pacienti su masochisti, ale si vie zabezpecit nove, moderne pristroje, aby aspon tie korenove kanaliky vedel osetrit pri jednej navsteve a na urovni primeranej dnesnej dobe. Dufam, ze som aspon trochu pomola, aj ked sa moc nevyznam.