Stale pokazené zuby

Príspevok v téme: Stale pokazené zuby
SamantaVarg

Ahojte, dobre ranko. Žiadam Vas o pomoc. Trapi ma hrozna kazivosť zubov, mam 21 a uz skoro kazdy zub zablombovany. A akurat som prisla od zubarky s tym ze mam dalsi, velmi hlboký, a pravdepodobne mi to zasahuje az do nervov a preto ma to boli. Odchadzam o tyzden na mesiac prec tak mi to odmietla robit lebo ze musim byt vtedy doma a musi ona sledovať priebeh atd.. No okrem toho mam aj 3 male medzizubné. Uz som zúfalá :( zuby si cistim 3krat za den, mám vselijake kefky medzizubné, pasty, nite, vsetko...a aj tak na nic. Prosim vas, poradne mi, sko tomu predísť , poprípade ako si vyliečiť ten zapálený nerv pod zubom ?
Oplatí sa kupovat elektrická zubná kefka ? Pomoze mi to so budúcna ?
Neviem si predstavit tu bolest pri ťahaní toho nervu....:(
Dakujem ❤️

SamantaVarg

ahojte, tak od zaslania prispevku preslo uz pwr msiaov, zubky som si dala dokopy a vnujem sa im. no piatok som bola na rengene a hned mi tam nasli dalsie 4 kazy.... :( uz som zufala :(

RNG

Kvasenie v zaludku moze byt len pri nedpstatku kyselin. Tvorenie plynov v crevach je tiez sposobene mikrobami a pri nedostatku enzymov zostane pre ne nestravena cast jedla ako ich vyziva. Kyselinuy aj rozne enzymy sa daju doplnit Jedina latka z potravy, na co este nemaju dostatocne ucinnu enzymaticku zmes je lepok, najma psenicny a razny. Pre tych co maju tieto problemy s lepkom sa mu musia zatial vyhybat, Tj najma psenici a razi a vyrobkov z nich, mnohi aj jacmennym vyrobkom a dokonca aj niekedy ovsennym. Ale nemali by mat problem s ryzou, kukuricou, quinoou, chiou a pohankou, tiez zrnina teff je bez lepku. Takze da sa to vzdy nejak obist. Existuju aj rozne orechove muky,kokosova, mandlova zemiakova atd.

SamantaVarg

Dakujem za super vysvetlenie !!:)
A veru mam celiakiu a intoleranciu mlieka. Nenapadlo ma ze to moze mas s tym súvis :/

Radoslava123

Ešte jedna rada: navštív aspoň raz za rok dentálnu hygieničku, ktorá ti urobí profesionálne čistenie zubov. Mne sa zuby prestali kaziť, odkedy som začala navštevovať dentálnu h. a odkedy som si dala stravavacie návyky do poriadku. Kvôli intoleranciám som vyradila zo stravy mlieko a ovocie, ale aj pšenicu a kukuricu, všetky konzervačné látky, všetky konzervy zaváraniny a také mäsové výrobky ako saláma, šunka, klobása z obchodu, paštéta... V skratke: rajčinu áno, kečup nie. Jem veľa mäsa, ale iba mäso ako prvotnú potravinu. Čiže kuracie, bravčové, hovädzie, ryby, morčacie prsia... a sama si uvarím, čo chcem. Moja strava pozostáva viac-menej z mäsa, ryže a zemiakov, k tomu si dám nejakú zeleninu ako cukinu, šalát hlávkový, ľadový, papriku, paradajku, reďkovku, občas aj karfiol, brokolicu, kapustu a kel, ale posledné štyri menované len v menšom množstve naraz. Polystyrénový chlebík si dám tiež, ak je ryžový, gaštanový, quinoový, pohánkový. Kávu iba občas, ale bez mlieka a bez cukru a nesmie byť instantná. Cukor iba vo veľmi malom množstve a ak áno, tak len čistú fruktózu, ale nikdy nie viac ako za malú lyžičku naraz. Obyčajný práškový a kryštálový cukor mi spôsobuje plynatosť a neviem, prečo. Na cukrovku som ešte vyšetrená nebola, ale chystám sa. A tiež som mala v minulosti dosť veľké problémy so zubami. Zubnú pastu používam bez sorbitu a bez fluóru, kupujem si ju v bio obchode. Snažím sa športovať, cvičiť a behať, skákať na švihadle. Pri behu sa nám okysličí mozog, zlepšuje sa pamäť a odplavujú sa z tela toxíny. Snažím sa dodržiavať pitný režim. Okrem vody a minerálky, zriedkavo kávy nepijem nič iné. Kedysi som nonstop prdela a cítila som sa, ako keby som zomierala na nejakú otravu. Ako keby som mala v sebe toxíny a nechápala, odkiaľ sa berú. A vtedy sa mi aj zuby kazili. Dnes sa už konečne cítim takmer ako zdravý človek, ale chcelo to veľmi veľa zmien a úplnú zmenu životného štýlu a podarilo sa. Aj vďaka dobrým ľuďom tu na fóre, ktorí mi otvorili oči a umožnili mi pochopiť, v čom je problém.

Radoslava123

To, že si čistíš zuby 3-krát denne, je v poriadku, ale nesmieš si ich čistiť hneď po jedle. Po jedle je sklovina oslabená, narušená kyselinami, ktoré z jedla pochádzajú, a preto je zraniteľnejšia ako inokedy. Kefkou ju iba zbytočne dráždiš a ešte viac poškodzuješ. Po jedle počkaj takých 45 minút a až potom si zuby umy. Najskôr použi medzizubné kefky, potom dentálnu niť, potom jednozväzkovú kefku a nakoniec normálnu kefku a pastu. Po umytí zuby poriadne vypláchni vodou. Ak ich nevypláchneš, tak sa ti fluór, sorbit a iné zložky pasty zmiešajú so slinami, ty ich prehĺtaš a to je zle, lebo si poškodzuješ tráviaci systém. Fluór je toxický a nie je určený na jedenie. Sorbit je zase častým pôvodcom potravinovej intolerancie a tým, že ho budeš prehĺtať, si ju môžeš veľmi ľahko privodiť a potom už nebudeš môcť jesť žiadne ovocie, ani piť ovocné šťavy, jesť marmelády a čokoľvek, čo z ovocia pochádza a ak niečo také zješ, tak o niekoľko hodín sa ti nafúkne brucho a začneš bombardovať, vtedy už vieš, že ti sorbit spôsobuje intoleranciu. Ak sa ti zuby kazia aj napriek tomu, že sa o ne správne staráš, tak nemôžeš byť telesne celkom zdravá, aj keď si možno myslíš, že si. Môžeš mať cukrovku, celiakiu, intoleranciu potravín, najmä laktózy a mliečnych bielkovín. Tam, kde sú choré zuby, býva vo väčšine prípadov chorý tráviaci systém.Treba ti dať sa vyšetriť na cukrovku, celiakiu, potravinové intolerancie a parazity. Aj pásomnica je veľké zlo a premnožené hlísty tiež. Nemávaš často plynatosť a nafúknuté brucho? Neprdíš po vypití mlieka? Nebolí ťa brucho po jedle? Nesvrbí ťa konečník? Netočí sa ti hlava napríklad pri vstávaní z postele, či pri cvičení, keď si v predklone a potom máš z neho vstať? A máš vôbec ešte čuch, alebo máš skôr nonstop upchatý nos takmer bez čuchu, na ktorý ani lieky pre alergikov nezaberajú? Premnožené parazity sa môžu dostať aj do nosa. Na celiakiu a laktózovú intoleranciu ťa vyšetrí gastroenterológ, na cukrovku diabetológ, na intoleranciu potravín existuje domáci test, ktorý sa volá FOOD DETECTIVE a urobíš si ho sama doma a pokiaľ ide o parazity, poraď sa so svojím lekárom.