šikana

Príspevok v téme: šikana
Mimixa

Ahojte,
Rada by som sa spýtala..
Už je to asi nejaký rok čo ma v škole šikanujú a už zase bude škola. Dievčatá si zo mňa robia srandu. Lebo som sa raz zastala jedného čo šikanovali. Jeho prestali ale potom mňa otravovali s tým: Kde máš svoju životnú lásku? | Môžem isť potom na vašu svadbu? aha ona vlastné bude také škaredá lebo určite nebude mať žiadne prachy | Potom už asi taký jeden týždeň prestali všetko bolo v pohode. Lenže potom ten chlapec ma požiadal aby som s ním išla po triednu knihu. Tak som išla. Dievčatá išli pravé išli okolo nás. A ten chlapec mi dal pusu a potom utekal to triedy. Takže sa mi stále vysmievali. Ten chlapec pár dni chýbal. Pani učiteľka nám oznámila že prešiel na inú školu. Myslela som že to skončí, ale neskončilo. Bojím sa že to ked zase pôjdem do školy zase ma budú otravovať. A dosť som na dne kvôli tomu. Povedala som to rodičom oni povedali že nech nájdem na nich nejakú chybičku a vysmievať sa s nich. Ale ja toto nechcem. Povedalo som iba to že dakujem za radu. Ked sa ma pýtali že jak to bolo a ja som povedala že je to v poriadku. Ale nič som im nerobila nechcela som si robiť viac problémov nejaké rady?

Filip TT

Vies co je najvacsou silou cloveka? Radost!

Najlepsou odpovedou na sikanu je zostat kamaratsky a radostny. Sikana potom strati svoju moc a prestane bavit.

Urobila si hrdinsky cin - neboj sa, nakoniec sa vzdy presadia odvazni ludia, vytrvaj vo svojom a uvidis, ze vysmech sa nakoniec zmeni na respekt. Neviem ako dlho to bude trvat, ale ked vytrvas, zmeni sa to. Uvidis. :)

laura321

no tak im povedz, ci nemaju nejaku inu zabavu, ako sa niekomu posmievat, ze su ubohe a trapne a ci ti zavidia, ze si sa niekomu pacila /tomu chlapcovi/ a oni nie... a potom si ich vobec nevsimaj...pre mna si hrdinka, rozumna , mudra baba, ze si nezapadla do tupeho stada oveciek a zastala si sa toho chlapca. nic si z toho nerob, hlupych ludi budes stretavat cely zivot, len sa naucit si z nich nerobit tazku hlavu.

Unwanted

Ahoj, ja som tiež bola šikanovaná. Do akej triedy teraz pôjdeš?
Pozri, keď sa druhí budú smiať z teba, ty sa z nich nesmej, nerob rovanku chybu ako oni. Pretoze takito ludia budu za svoje spravanie raz potrestani. Ja som bola v triede tichá, preto ma šikanovali nadavkami a tak, ale zakladka prešla a otvorili sa nove dvere. stredna :) a tam uz su vyspelejsi ludia, neboj sa. Budem ti drzat palce a mysliet na teba. Hlavne bud vzdy sama sebou, nedaj sa zmenit, uč sa, aby si v zivote dosiahla, co chces :) viem šikana nie je lahka, ale život je ako bumerang, naše činy, reči, skutky,slová sa k nam skor ci neskor vratia s uzasnou presnostou :) drž sa

angel111

A šikana je velmi zla aj ja som.bol šikanovany na školach , viem o com hovoriš...určite to zanecha na cloveku spomienky ale netrap sa nie ze sa zlozis pred nimi to ani nahodou...

angel111

Ahoj
Ja byt na tvojom mieste tak ignoracia na ne totalna....a ako ten chlapec by som sa nato nemohol pozerat..ten chlapec bol hrdina...
Nikdy neodplacaj zlo zlom a nenavist nenavistov...pamataj si..

M_arty

Ahoj,

podla tvojej situácie môžem usúdiť,že patríš do nižšej vekovej kategórie.Apelujem tým, akých máš ešte nezrelých spolužiakov.
Netráp sa, urobila si správnu vec.Môžeš byť na seba pyšná.
Dokázala si tým tvojim ešte detským dievčatkám akú máš hodnotu.
Vieš, je ľahká sa hrnúť k väčšine, kde máš istotu, veľké nádeje a prípadný úspech.Je až zarážajúce, ako niektorí ľudia klamú seba samých.Prikláňajú sa vždy na stranu väčšiny a pritom určite v kútiku duši cítia, že nie je to ich tvár...Týmto ti nechcem povedať, že máš byť egoista, alebo pyšný človek čo chce byť vždy za každú cenu len pre svoje cítenie..To určite nie.Chcem ti tým naznačiť, choď za tým, čo cítiš vo svojom JA,..

Už len týmto si dokázala pravý opak. Zastala si sa človeka, ktorý bol v núdzi, pritom si určite podvedome cítila, aké z toho mohli byť následky na Tvoju osobu. Ak si prekonala už len tento spomínaný fakt si naozaj silná osoba, tak prečo by ťa mali zlomiť takéto posmešky?
Zapamätaj si jedno..POKIAĽ DÁŠ NAJAVO SVOJU SLABOSŤ, ešte viac ťa budú terorizovať svojimi detskými rečami. Usmej sa. Má zmysel sa pre danú vec hádať? Pokiaľ si z toho nebudeš brať nič vážne zistia, že si dostatočne silná osobnosť a nechajú ťa na pokoji.Naozaj, hlavne na to nemysli. Všetká zlosť, trápenie je len v našich myšlienkach.

Neboj sa, ani sa nenazdáš a všetko prejde takou rýchlosťou, a potom sa len nad tým usmeješ a pochopíš aká to bola maličkosť....

adka....

Mimixa ja som tiez presla takouto sikanou zo strany spoluziacky ,viem co citis a ine ti nezostava len to ignorovat a vobec si to nevsimat ,lebo ver mi tym im ublizis najviac ked ,ich budes mat na haku,teda aspon sa tak tvar ,ze to mas na haku ,ine ti nezostava ja viem svoje ver mi.