Najškaredšie stvorenie na svete

Príspevok v téme: Najškaredšie stvorenie na svete
ungly83

Želám pekný deň, idem si sem po radu. Tento môj problémik pretrváva už asi 4 roky. Takže začnem pekne po poriadku. Keď som mala 14, začala som mať také to romantické obdobie. Túžila som nájsť si chlapca, bozkávať sa a podobne. Všetky kamošky už svoju prvú pusu dostali a ja stále nie. Chlapci o mňa moc nejavili záujem a ja som si začala uvedomovať že niečo so mnou nebude v poriadku. Neskôr ešte stále v tomto veku mi jeden "hrdina" (dnes otvorené priznal svoju orientáciu) povedal že som škaredá ako noc,povedal to pred mojou kamarátkou na ktorú chcel zrejme urobiť dojem alebo jej takýmto spôsobom pohladiť ego. Onasa zasmiala a bolo po pprobléme. Trápi ma to doteraz a neprešiel deň kedy by som si na to nebola spomenula. Neskôr sme sa sťahovali dosť ďaleko a tiež som išla na strednú školu. Tešila som sa, veď som mohla začať s čistým štítom. Zázrak sa však nekonal, a akonáhle som sa ocitla medzi cudzími nemohla som normálne komunikovať, za všetko som sa hanbila. Taký som aj spravila dojem, a všetci má majú za primitívnu kravu bez názoru. Pár krát som si vypočula pár "lichôtiek" aj v novom kolektíve. O pár mesiacov si ma našiel môj priateľ s ktorým sme spolu dodnes. Zámerne píšem našiel si ma, pretože celý náš vzťah stojí na tom že všetko riadil on a ja som fungovala na báze áno/nie. Ešte na začiatku mi hovoril že sa ho kamarát pýtal že prečo je so mnou veď som neni pekná, a som čudná. Tiež sa mi to zarilo do pamäti. A potom sú tu maličkosti ktoré počúvam stále a veľmi sa má dotýkajú. Uvediem príklad. Nechcela som sa odfotografovať so spolužiakom a ten mi povedal že čo robím somariny že nie všetci sú pekný (presne si to nepamätám ale niečo v tomto význame). Pár takýchto viet mi uštedril aj môj priateľ, moja mama, brat, bratranec a mnoho iných ľudí. A potom som dostala aj pár komplimentov ktoré však beriem ako ironické alebo ja neviem. Cítim sa ako nejaká obluda. No napriek tomu keď sa odfotím alebo sa pozriem do zrkadla, sama sebe sa celkom páčim, ale vždy si poviem to je náhoda dobrý uhol na fotku alebo zrkadlo skresluje určite tak nevyzerám. Viem znie to možno divne ale kto to nezažil asi to nepochopí. Moja otázka znie ako nabrať aspoň trochu sebavedomia tak aby som dokázala normálne komunikovať či už s lekármi alebo inými cudzími ľuďmi, alebo v škole ? Tam mi to robí najväčšie problémy pretože mnohokrát ak som si nebola istá odpoveďou, ostala som ticho a mala som za 5. Ako toto všetko prekonať začať normálne žiť ? Psychológia ani psychiater neprichádza do úvahy nakoľko by som sa nevedela vyjadriť a už vôbec nie rozprávať o mojom probléme ďakujem. Mám 18.

Slobodna

Nechcem ta urazit, ale mne sa uz toto zda, ked niekto o sebe vyhlasuje, ze je moc skaredy, ako citove vydieranie okolia, aby ho ini lutovali a presviedcali, ze to tak nie je. Potrebuje neustale uistovanie a z toho sa zivy, energiou presviedcania o vlastnej hodnote.
No a toto ja nemusim.

Pozri, nechala si sa presvedcit okolim a prijala si ich obraz o sebe, za svoj.
Vytvor si o sebe vlastny obraz.
Vies, okolie ta casto bude presviedcat, znizovat tvoju hodnotu, len aby si ich neprerastla a oni ta mohli lahko manipulovat.
Robia to napriklad rodicia a to zo strachu, ze sa postavis na vlastne nohy a ich uz potrebovat nebudes.

Minule som citala zaujimavy clanok o tom, ze lasku inych si netreba zasluzit. Ak mas ten dojem, budes sa spravat poslusne a ostatni budu tebou manipulovat. To je presne to, co opisujes vo svojom vztahu.
Zacni sa mat rada, vazit si seba. Sama vidis svoj vlastny obraz v zrkadle, ako uspokojivy.
Kym neziskas vlastnu hodnotu, muzom sa vyhybaj. Nalepia sa na teba iba manipulatori a tyrani, co ta este viac udupe.
Ked budes tak silna a mat sa rada, ze nebudes potrebovat lasku inych, tvoja energia si pritiahne tych spravnych ludi.

s-o-s

tak si nevyberaj velmi atraktivne zeny ale tie tiez hanblivejsie a take bezne nie fifleny. Pri normalnej babe sa budes citit istejsie ako pri vyfintenej barbine. Také bratislavske barbiny su aj dost navela a cosom tosom.

ungly83

Ďakujem za reakcie, ja už som z toho na nervy. Nemôžem nikam ísť pretože mám strach z toho že niekto na mňa bude pozerať, nehovoriac o tom že by ma mohol niekto osloviť. Cítim sa vo svojom tele hrozne (nie vždy) a som celkovo úplne iná ako moji rovesníci. Nemám k im témam čo povedať a veľa vecí čo oni praktizujú som nezažila. Navyše už vôbec niesom spokojná s mojim vzťahom priateľ mi príde ako úplne dieťa. A je toho strašne veľa čo by som chcela riešiť ale nedokážem. Moja duša akoby sa nevedela stotožniť s mojim telom, vzhľadom a celkovo vôbec s ničím. Je toho toľko čo by som chcela povedať a nedokážem. Veľmi sa bojím budúcnosti. O rok mmá čaká maturita a ja neviem ako to zvládnem. Sama pre seba som si prekážkou. Neviem kde mám začať s budovaním sebavedomia.. Keď ja si sama nedokážem povedať že som úžasná nechcem to počuť a ani prijať. Keď mi to povie niekto iný tiež to nedokážem prijať. Neverím nikomu ale ani sebe. A veľmi ma to všetko mrzí ale neviem to ovplyvniť.

MajkyCORE

Ahoj, prepáč zahliadol som tvoju tému a mám podobný problém lenže som o trošíčku starší... vieš čo je prvoradé? to aby si sa páčila sama sebe, aby si sama spoznala seba a hľadala v sebe krásu pretože bez sebavedomia daleko nezájdeš a viem lahko sa to píše ale sám tím procesom idem a keď si iný, čo sú podla teba nesympatický vravia o sebe aký sú skvelé, nádherné bytosti a neviem aké sväté ale nepozrú sa na to srdcom...niekto je nádherný ako namaľovaný obraz ale v hlave a srdci nemá nič, je prázdy a to čo je krásne sa časom zmení na niečo bežné, staré, odkopnuté ale keď sa budeš pozerať na svet srdcom a oni na to aká si srdcom nájdu v tebe toľku krásu, že si aj začneš veriť a staneš sa krásnou ...skús si hovoriť pár dní v hlave aká som krásna,charizmatická,sympatická a tím si to vsugeruješ, že keď víndeš von tak bude to tak! stane sa to...vieš ako keď prší ľudia nádavajú ale dážd je krása, také hladkanie na duši no záleží len na uhle pohladu ...všade je krása len treba sa nato pozerať inač a určite neverím, že si neni nádherná ani sympatická pretože už tím ako si to napísala a trápi ťa to si ukázala, že chceš s tím niečo robiť a že ty si sama myslíš, že si celkom pekná je niečo .) a sakra prepáč ak píšem ako mongol ale ponáhľam sa do obchúdku tak keď tak dopíšem potom :) pekný deň zatiaľ a keby niečo kľudne daj kontakt a môžme popísať ak chceš :)