Zmena odboru

Príspevok v téme: Zmena odboru
utrápená367

Ahojte, asi tu píšem tak odveci, ale zmenila som si v škole odbor z ťažšieho (financie) na ľahší (marketing) pretože som dosť zle zvládala stresy, aj ked som mala dobré známky a dobre som skončila štátnice aj všetko.
Teraz sa ale neviem vysporiadať s tým, že som to takto zmenila, bojím sa tej zmeny a robila som to kvôli svojmu psych. zdraviu ale neviem sa s tým vyrovnať bojím sa, že nový odbor bude až príliš ľahký a príliš odvec a že sa s ním neuplatním, cítim sa preto tak podradne a bojím sa.
Asi si poviete že je to divné..ale je to tak nejako tak sa cítim a veľmi sa vkuse nad tým trápim a neviem zistiť čo mám robiť.

Radoslava123

Zostaň už na tom odbore, na ktorom si a ver mi, že študovať na Ekonomickej univerzite, kde pravdepodobne si (?), je už bez ohľadu na odbor určite -neporovnateľne lepšou voľbou ako nejaká sociálna práca. Po skončení školy si môžeš založiť vlastnú rekalmnú agentúru, zamestnávať ľudí a tvoja práca ťa bude baviť, pretože pri nej budeš rozvíjať kreatívneho ducha. Chcelo by to ešte nejaké IT-kurzy k tomu, aby si sa lepšie oboznámila s tým, čo všetko sa dá na počítači urobiť a potom už budeš mať dvere trhu práce otvorené dokorán, aj keby si zrovna nechcela byť sama podnikateľkou. Každopádne je štúdium marketingu bez stresu lepšou voľbou ako štúdium financií so stresom. Keďže je to ľahšie, tak ti na učenie bude stačiť menej času, ako keby si študovala tie financie, tým pádom získaný čas môžeš využiť napríklad na naučenie sa jazyka, alebo aj dvoch jazykov (ženský mozog vo väčšine prípadov býva na jazkyk vhodnejší ako mužský...ženy sú v tomot smere omnoho talentovanejšie), aby si bola lepšie pripravená na pre trh práce. Pozri www.ako-sa-naucit-skor.com

_meno

Ahoj utrápená367

Ak mozem na začiatok hned - dobre si spravila :)

Tazke veci (su proti zivotu), lahke veci (su v súlade so zivotom).

To ze si "prestala ist proti zivotu" je radostny krok a gratulujem ti utrápená367, spravila si vynikajúco :)

To že si študovala financie ti niečo poskytlo, niečo až po čom si išla ďalej na marketing (marketing je tu šim reklama a vztahy - tie financie su sa naucila do tej miery do akej si chcela (prosto co si potrebovala si sa naucila, dalej chce ist inakade).

Tvoj odbor je skvely, tvoje marketingove talenty tiez, ja osobne sa velmi tesim na nove akcie, zaujimove portaly, proma, predstavovanie, prednasky, inovacie, nove pohlady, nove trendy, nove zjednodusenia, nove zabavy - marketing ako kazda oblast zivota je skvela a ako sa vravi, len nepriatelsky trh je vkuse obsadeny, trh s prilezitostami poskytovat ludom je vzdy plny prilezistosti, ludi, sluzieb, aj produktov :D
V tvojom okoli je nedostatok šťastných ludi, to sa prejavuje v "prazdnote a neistote" ktoru v sucanosti citis trochu.
(vyvaruj sa negativnym ludom, na kazde tvoje riesenie maju dalsich 5 svojich problemov :D)

Vnasaj si do zivota radost utrápená367 a vo svojom zivote budes nachadzat radosť :) Sutred sa na seba, na svoje JA, na to co vies, co dokazes, rozvijaj to, stara sa o to .. ber seba ako najvacsi dar ktory mas na zodpovednosti a o ktory sa staras :)

Ja osobne vidim v marketingu velku buducnost, s velmi malou laskou sa dosahuju len velmi chabe vysledky, market ako ho pozname dnes je z môjho pohladu uz par rokov stary mechanicky model, ktore by som v sucasnosti vedel rozvit ako mnohe dalsie oblasti .. Je to utrápená367 ze zachvilu vycerpas fyzicku vrstu (co uz niekto zhmotnil) a potom zacnes cerpat "duchovnej vrstvy" (co zhmotnis ty ;) . Mozem zo skusenosti prezradit ze rozohdne sa jesto na co tesit takze sup sup a prajem veeeeeeeeeeala zabavy úspechov a parádnych marketingov a samozrejme tvojej spokojnosti utrápená367.

Pokojny vecer prajem Nam vsetkym :)