Depresia

Príspevok v téme: Depresia
Julien10

Ahojte.Mám 24 rokov a od 15 bojujem s depresiami a úzkosťou ktoré ma doviedli ku gamblerstvu a alkoholu,bol som 2x na liečení.cítim sa tak neschopný,menejcenný,nezaujímavý,primitívny že som preto nedokázal dokončiť ani maturitu(mam vyucni list),nemám priateľku,chodím po brigadach,mam strach ísť do vzťahu,osloviť dievča,preto lebo nemám nič, citim sa oproti nim menejcenny.Proste úplná psychiatricka nula ktorá ma papier na hlavu a berie lieky.Minule sa mi páčilo jedno dievča ale zabalil som to keďže je oveľa vzdelanejsia(pravnicka) než ja.Ja ani neviem či mám nejakú pozitívnu vlastnosť, možno len to že som dokázal poraziť závislosť od hazardu a alkoholu,aktívne športujem a som veľmi krestansky založený. Som tak na tom zle?

anonym0000

Ahoj , vôbec na tom nie si až tak zle . Byť v depresii je ťažké , ale to a ani to že máš učňovku neznamená že by si bol nejako menejhodnotný . Písal si že si kresťasky založený , a myslím si že to je hlavné ... si na tom omnoho lepšie ako nejaký ateista , hoci aj s VŠ . Píšeš že športuješ , čo je tiež skvelé ... Navyše ak je tá právnička dostatočne inteligentná , tak by ťa určite nehodnotila podľa školy . Poraziť závislosť od hazardu a alkoholu , určite vyžaduje veľkú vnútornú silu . Veľa ľudí to nezvládne . Vlastne skorej máloktorí zvládnu ... Treba niekoho osloviť ak chceš mať priateľku , musíš mať najskôr kamarátku , a ak by to ani na prvý raz nevyšlo skúšaj ďalej , verím že raz sa to podarí , ak budeš skúšať . Ale ak nie , tak ťažko niekoho nájdeš. Navyše medzi partnermi je vždy niekto dominantnejší , lepšie zarábajúci ,menej vzdelaní alebo s menšími problémami ... ale to neznamená že ten druhý človek je nula . Môj otec má ZŠ a mama VŠ , otec nezarába , mama zarába a funguje im to už v manželstve okolo 20 rokov . To že máš psychiatrickú diagnózu ešte nič strašné neznamená a to že si bol dva krát hospitalizovaný znamená že ťa dvakrát prepustili . Do budúcna ti želám všetko dobré a verím že aj tvoja budúcnosť bude dobrá ( usudzujem s toho , lebo si silný človek keďže si porazil závislosti , a aj s toho že dokážeš vymenovať svoje pozitíva ) .

_meno

Ahoj Julien10

Tvoja minulosť je príležitosť pre tvoj rast :)
Aj hazard, aj gambling, aj krestanske zalozenie, aj sport, aj to ze mas skusenost s liekami, aj tie vztahy, aj ta skola atd atd atd vsetko je to bud 1. tvoje minule rozhodnutia (bol si neochotny davat - zivot ti vzal) 2. tvoj buduci rast.

V oboch pripadoch je mozne sa zacat divat na zivot konstruktivne.
V sucasnosti je tvoja hlava plna samých nepriatelskych nazorov ... takze vzdy ked sa pytas / pozries do svojej hlavy najdes tam negativa.

Aby si sa mohol pohnut dalej a k stastiu, resp. myslienky nebudes citat, ale vytvarat.

Jednoduche cvicenie je taketo : "Zivot ti ponuka na vsetko prilezitost, co by si chcel robit Julien10?"

Spociatku tvoj mozog bude ukazovat co v nom je "nemas na to, je to zbytocne, je to tazke atd atd atd same destruktivne zvyky". V podstate ide o to, ze nebudes pocuvat svoj mozog, ale tvoj mozog bude pocuvat teba:

Bud uprimny : "hneva ma ze v mojej hlave su same sprostosti ktore mi ublizuju, uz jej viac verit nebudem, cim viac jej verim tym viac mi ublizuje". "Chcem zit stastne a radostne, chcem robit ... a .... a .... a ... spravim to takto : .. takto: a takto: ....

Kazdy negativny nazor transformujem na prilezitost ("Minule sa mi páčilo jedno dievča ale zabalil som to keďže je oveľa vzdelanejsia(pravnicka)" transformujem ako vyzvu viac vzdelat samého seba napríklad).

"Ja ani neviem či mám nejakú pozitívnu vlastnost" ja ta mozem ukazat v Novom svetle, ale to je moj produkt :) Mojou volou je ukazat ti ako Sam sa mozes takto divat :)

Co to je rozhodne nie je autopilot (dobro aj zlo) ale vedomí filter (iba dobro !!!!!).

Mas pocit ze je daco zle? Lebo to je zle :D Je to zle zle a hotovo. Nepotrebujes argumenty, staci to prijat :D A prestat sa klamat hlavne "je to zle ale podla tohto argumentu je to dobre" :D Argument ohnut viem (je to vôľa), Život (Boha) nie :)

Preto ohýňaj sa ako môžeš a rob čo cítiš že je dobré a má zmysel !

Ak mozem, tvoj mozog a zvyky napr. teraz budu automaticky reagovat a obranovat svoje argumenty ze co robis je spravne .... A prave toto prehlbovanie sposobuje coraz vacsie oddelovanie. Ak chces nove JA Julien10, zabudni na stare JA a sustred svoju energiu na tvorbu nového JA :)

Vela stastia radosti a vela úspechov do rozvijania toho co ta bavi Julien10 ! :)