Zaľúbil som sa do svojej priateľky

Príspevok v téme: Zaľúbil som sa do svojej priateľky
Waterman

Ahojte. Potrebujem poradiť, lebo mám pocit, že sa za chvíľu zbláznim. Chodíme spolu takmer 3 mesiace a posledné 2 týždne som zistil, že bez nej nemôžem žiť. Nemôžem spať, zobúdzam sa s myšlienkami na ňu, nemôžem zaspať lebo stále myslím na ňu a hlavne nato, či cíti ku mne tiež nejakú náklonosť a o tom, že sa na nič nemôžem sústrediť a nechutí mi ani jesť ani nehovorím. Nepovedal som jej, že ju ľúbim, ale neustále jej to dávam najavo. Keď spolu píšeme, tak mi posiela srdiečka aj mi sem tam napíše, že jej chýbam. Ja jej to prejavujem podstatne častejšie a preto sa aj chcem spýtať či ženy prejavujú city inak alebo samozrejme som si aj vedomí, že nemusí cítiť ani zďaleka to čo ja :/ Podľa toho ako sa k sebe túlime, keď sme spolu si myslím, že jej na mne asi záleží, ale na druhú stranu sa bojím, že to berie len tak nejako bolo nejako bude... Najradšej by som bol stále s ňou len my dvaja, lebo sme spolu samy len dvaja myslím veľmi málo. Ona je veľmi uzavretá a dáva ťažko najavo svoje pocity čo mi aj povedala, ale ja som chlap , ktorý to potrebuje počuť,aby mal istotu, či je s tou správnou ženou. Nemám absolútne problém povedať svoje city k človeku, ktorého milujem. Poraďte čo mám robiť. Mám jej to povedať aj napriek jej uzavretosti ?? Mal by som zistiť na čom pri nej som a podľa toho spraviť čo mám ? V hlave mám tlak a v tele motýle... ( Ona je stredoškoláčka a ja už pár rokov zo strednej)

odpovedam

Nemusis city potlacat. Je v poriadku, ze mas priatelku rad. Len maj rad aj sam seba, svoju rodinu, priatelov, pracu i konicky. A venuj sa im rovnocenne ;-).

Waterman

ODPOVEDAM - veľmi pekná a presná odpoveď. Najhoršie je, že moja hlava vie čo je správne, ale srdce to vníma inak. Potom sa to čo je správne vo mne bije s tým čo cítim. Nepovedal som jej, že ju ľúbim, len to, že moje city sú už na inom leveli ako na začiatku a že na ňu neustále myslím. Budem sa snažiť tomu nechať čas a voľný priebeh, ale aby som to dokázal musím potlačiť city, ktoré cítim a začať sa správať ako na začiatku vzťahu a nie ako zamilovaný blázon. Ďakujem za radu a určite si niečo vezmem k srdcu

Waterman

Ďakujem za odpovede.

Niekedy mám pocit, že je to vzájomné aj keď u nej slabšie ako u mňa.Inokedy, že to speje do neopätovanej lásky a asi by bolo najlepšie to ukončiť skôr, aby som sa preto netrápil ešte viac. Pre zaľúbeného je ťažké nepovedať nič krásne do uška svojej milovanej, ale idem poľaviť.. aspoň sa pokúsiť. Lola989 máš pravdu. Povedal som jej čo k nej cítim, ale ona mlčala a objala ma. Možno si to zle vysvetľujem a naozaj potrebuje čas. Momentálne mi to príde ako neopätovaná láska.Miska1333 ja som jej prvý vážnejší vzťah. Chcel by som sa úprimne porozprávať ,ale nevie sa otvoriť a ja s úprimnosťou nemám problém.

odpovedam

Mne keby chlap po tak kratkom case povedal, ze ma lubi, asi by ma to odplasilo. Vztah ma dozriet, ludia sa maju hlbsie spoznat, maju si vyjasnit hranice a naucit sa zvladat konflikty. Este si cerstvo zalubeny a vnimas len to pekne. Ale suhlas s prispevkom nizsie, nevyrabaj problemy tam, kde nie su. Uzivaj si chvile s nou, ale nebud uzkostlivy. Respektuj jej sposob, akym ti dava najavo svoju naklonnost. A hlavne nebud jeden z tych, co neda babe dychat, neustale jej vola a pise. Milujuci clovek pomaha druhemu rast, pomaha plnit mu jeho osobne sny, nielen spolocne a neziarli, ak milovana osoba sa venuje aj inym ludom a cinnostiam. A ty sa takisto nevzdacaj svojho osobneho priestoru. To potom uz nie je laska, ale zavislost. Akonahle budes mat pocit, ze si bez priatelky bezvyznamy, to laska nie je.

miska13333

Odpoved na Tvoju otazku Ti vie dat jedine ona. Ona vie ze ju mas rad,aj ked ona Ti nic take nepovedala?Si jej prva laska,alebo uz s niekym chodila.Najlepsie by bolo keby sa porozpravate.

Lola989

Nevyrábaj problémy tam, kde nie sú. Nie každý je na vyznávanie si lásky slovami každý deň a okrem toho, ste spolu ešte len relatívne krátko. Či ťa ľúbi alebo nie, musíš poznať z jej správania, slová v tomto prípade nie sú alebo nemusia byť vždy smerodajné. Povedz jej ako prvý, že ju ľúbiš, potom to pravdepodobne budeš počuť aj od nej. Ak je uzavretá, možno nebude prejavovať city nejak veľmi otvorene, to ale neznamená, že žiadne k tebe nemá. Dávaj si pozor a príliš ju nedus svojou láskou, nevyžaduj od nej, aby ste boli spolu 24h denne, aby nemala čas na svoje záľuby, kamarátky alebo rodinu. To neprospieva žiadnemu vzťahu.

Waterman

Ona to vie, že ju mám rád. Prečo je citovo uzavretá a intímne otvorená? Nesúvisia tie 2 veci spolu? Prečo mi nepovie, že ku mne nič necíti, len ju priťahujem. Verím na lásku a chcem ju prežiť so ženou , ktorá ma bude ľúbiť a ja budem ľúbiť ju.

bbbbbbb

Stredoskolacka nie je este citovo vyzreta. Velke city a pevny zvazok od nej necakaj.
To nie su ani niektori 40tnici sice.

miska13333

Urcite jej to povedz,možno ona tiez citi to iste len sa Ti to boji povedat resp.sa boji Tvojej reakcie.Na zaciatok by mozno stacilo mam Ta velmi rad.