Je možné depresiu vyliečiť?

blueberryNN

Poznam minimalne jedneho cloveka, co bol hospitalizovany, a teraz uz ani lieky neberie, je to roky, co sa liecil.

iggzik

Myslim, ze ano, ale pravdepodobnost uspechu dopredu je velmi slaba..

V prvom rade sa nikdy uprimne nevie v akych "srackach" je ten dany jedinec, ani on sam to nevie..

Asi najlahsi sposob, ale pre nas slovakov takmer nerealny by bol total reboot.. Ist napriklad na Fiji zit, "zmazat" zanechat vsetko za sebou, a tam by osoba alebo viac sa zo zaciatku uprimne s laskou "starala" o toho jedinca..

Problemy vznikaju pomalicky, kumulovane v nasich hlavach, ked im zacneme verit a brat za presvedcenia atd kumulovat dalej tak v konecnom dosledku si tu depresiu privodime..

Toto je hodne zjednodusene, pred tym ako ma tu niekto odpise, ze pisem prkotiny..

Vela veci by malo byt pokope, aby sa jedinec z toho dokazal vyhrabat.
- pochopit a najst podstatu problemu
- chciet sa zlepsit
- Odpustit
- Prekonat strach
- Zacat si verit
- Vnimat, nalyzovat a pomaly eliminovat negativitu
- To iste opacne, hladat, co nas robi stastnejsimi, je pre nas pozitivne a vyhladavat, predlzovat, zit v tom..
- naucit sa dat mysel pod kontrolu..

Stazovanie nepomoze, je to stale opakovanie a pripominanie si negativity.

Ked som ja bol na dne a chcel uz s tym skoncit, som za zamyslel a urobil si uhol pohladu mojej matky. Nemal som s nou nikdy nejaky dobry vztah a tiez to bola osoba, kt. sa mi postarala o dost neuspechov a negativity, ..
Takze moj uhol vyzeral asi takto: Zivot sama nemala lahky, jej rodicia neveli predat lasku dalej, moj otec ju podvadzal a nakoniec nechal samu, v praci neuspechy, zle rozhodnutia aattdd ale zivot ide dalej, ja som asi jediny clovek, kt. ju sem tam podrzi, da jej daku lasku. Co by s nou urobilo, keby som spachal samovrazdu.. hmm ? Clovek ktory cely zivot sa o dakoho staral, snazil sa aj ked nie dokonale. Tak som si proste povedal, ze kaslem na to a zacnem na sebe pracovat.
Zacal som citat nejake knihy o pozitivnom mysleni atd a pomalicky som sa z tej negativity dostaval,.. Nehovorim, ze som uuplne dokonaly, ale v porovnanim kde som bol vtedy a kde som teraz je to uz hoodny pokrok.

lombardo1981

Tak to som potom asi z inej planéty. Dokázala som, takmer vlastnými silami (prakticky na slabých AD), zdolať endogénne depresiu najťažšieho so samovražednými sklonmi.
Alebo... asi tú depresiu nemám... alebo som ju nikdy nemala?

Mesačný princ

Nenájdeš tu nikoho kto by sa vyliečil z depresie a vieš prečo? Pretože depresia ako taká nie je choroba. Môj názor môže byť jediný na celučičkom svete ale stojím si za ním.

Buď tí ľudia budú vo fázach snívania alebo na liekoch alebo zavretí v ústavoch...prečo? Pretože ich ovplyvňuje ich vlastná myseľ a kým ju nestratia tak sa nevyliečia.

Depresia nie je ochorenie!!! Preto sa nikdy nikto nevylieči.

lombardo1981

Vyliečiť neviem. Ja mám endogénnu. Ale dá sa dostať pod kontrolu. Dokonca neužívam ani AD. Musíš na sebe pracovať. Len lieky nepomôžu.

Mušlička11

Áno, možno ju vyliečiť. Musíš do nemocnice a povedať im, nech do Teba režú tri AD ráno, na obed a večer.
Ja viem, že je to nem-normálne, ale mne to pomohlo a bol som fucked fucked.