ako k psychologovi

paNika77

Pre istotu si over, či je členom Slovenskej komory psychológov - aspoň to je nejakou garanciou odbornosti, tam totiž platí aj etický kódex ku ktorému sa tí ľudia zaviažu a majú aj etickú komisiu. "Tiežpsychológovia" nemusia byť členmi, nič ich neviaže, prácu vykonávajú ako "poradenstvo životného štýlu", skončenú majú sociálnu prácu, andragogiku a všeličo iné, kurzy trvajú často týždeň a už sa prehlasujú za hypnoterapeutov, terapeutov a podobne, pozor na MLM (multilevelmarketing psychoterapie, kde terapiu môže robiť každý, len musí dobre zaplatiť a za 3 mesiace je hotový. Kvalitný psychoterapeut dnešnej doby spĺňa kritéria EFPA - európskej asociácie pre psychoterapiu (5 ročný výcvik, skúsenosť psychoterapie na sebe - "vyliečenie z vlastných tráum a neprenášanie na klientov), povinné pravidelné vzdelávanie, dostatok informácií o doterajšej paraxi na webe a v neposlednom rade referencie na webe (i keď sa to niektorým lekárom nepáči)... Držím palce, jedna lastovička leto nerobí, nech sa Ti darí - 2 x meraj, raz rež!!

enny

hmmm.....čo myslíte tým "sklamať"?? uvedomujem si kazdy z nich je iny, nie kazdy mozno dokonale profesionalny, ved sme na slovensku, ale dufam ze nejaky sa najde... dakujem krasne za odpovede :)

Mon456

Ahoj, pokiaľ je to psychológ hradený zo zdravotnej poisťovne, tak výmenný lístok potrebovať budeš. Inak normálne sa tam objednaj telefonicky.

Snubenica02

Ako vravi joleen, zavolaj, pripadne tam chod a spytaj sa, co vyzaduju, ci maju vobec este kapacitu, ci je psycholog statny (ak nie, musis si hradit)... Co este... Niektori vyzaduju i vymenny listok. Psych. moze sklamat, dokonca ublizit - i ked by sa to diat vazne nemalo -, je dolezite, aby ste si sadli.

joleen

Zavolaj a o pýtaj sa ja som ku nej nepotrebovala nič. Ale už nikdy viac psychológa nechcem. Moja psychologička ma veľmi ale veľmi sklamala a cítim sa od nej moc dotknutá urazila a ublížila mi moc. Ona urobila niečo čo som od nej vôbec nečakala. No čo už dúfam ze aspoň ti najdes normalneho a tebe pomôže