Neviem čo ďalej

Príspevok v téme: Neviem čo ďalej
Bajkoj

Ahojte

Už veľmi dlhú dobu premýšľam o tom čo robiť a čo zas nerobiť, no neviem sa pohnúť z miesta a nemám sa komu zdôveriť a tak ak si toto skutočne niekto prečíta, tak budem rád a prosím ho aby sa poučil a neskončil ako ja.

Kde začať. Som obyčajný 17 ročný chlapec - život predomnou, no veľa vecí už za mnou. Som zo zabezpečenej rodiny, nič mi nechýba, vždy mi bolo dobre. Mám dvoch mladších súrodencov. Už od 15 rokov sa o seba starám sám. Doslovne - už v 15 som pracoval v zahraničí v rôznych krajinách a pracujem dodnes. /verte či nie naozaj som pracoval aj keď načierno/

Otec tiež pracuje v zahraničí a vidím ho iba párkrát do roka a to bol aj hlavný dôvod vycestovať do zahraničia aby som s ním bol, no keď som tam prišiel tak sme ani vôbec neboli spolu. :/ Mama ta na mňa nikdy nemala čas a vždy sa starala o mladších súrodencov. Nechcem povedať že som zle vychovaný. Som slušný chlapec, ktorý už ale začína robiť problémy, no dodnes mám úctu k rodičom - keď idem vonku tak im vždy poviem kam idem atď. Takže zlý niesom.

Mám aj priateľku už takmer rok. Miloval som ju. Dal som jej všetko, no postupom času som ju prestal milovať pretože mi veľmi ubližovala. Klamala ma, podvádzala ma, robila hlúposti zatiaľ čo ja som pracoval ďaleko od nej a od rodiny. Minul som s ňou skoro všetky peniaze čo som zarobil, nie nebola zlatokopka ale ja som to tak cítil že jej to chcem dať. Pomohol som jej z problémov atď.

Aj kamarátom som veľa pomohol, vždy keď mali problém tak som im pomáhal. Niesom jeden z tých čo majú 1000 kamarátov na internete a ani sa s nimi nepoznajú. Mám ich zopár no verím im .

Ide hlavne o to že už čoskoro príde čas na to aby som odišiel z domu, pretože to tu nenávidím, nenávidím svoje okolie. Mám pocit že ak sa ľudom neozvem tak na mňa zabúdajú a nemyslia na mňa. Priateľke stále niečo vadí a stále mi robí zle. Rodina na tom tiež nieje najlepšie.

Mal som a stále mám plán do života čo chcem urobiť. Je to veľmi šľachetná a dobrá vec. Pomôžem veľa ľudom, chcem tomu dať celý svoj život. Ale cítim sa prázdny. Som silný chlapec no vo vnútri som prázdny pretože mi veľa ľudí ublížilo. Proste nedá sa tu napísať všetko čo sa stalo a čo sa možno ešte stane. Počas nocí plačem, pretože nikdy som si nemyslel že takto skončím. Preboha veď som nič zlé neurobil, chcel som vždy každému iba dobre, nikomu som nič zlé neželal. Proste neviem prečo sa to deje.

Skutočne som krásne zabezpečený, mám všetko čo by som mohol chcieť /nie nevyužívam to - všetko čo mám si kupujem sám, nechcem peniaze rodičov/ som aj pekný chlapec, dievčatá sa za mnou otáčajú, píšu mi atď. Moja priateľka je najkrajšie dievča na škole. Všetci ma poznajú. Mám peniaze. Proste nič mi nechýba ale ja už neviem ako ďalej.

Som rozhodnutý opustiť svoju priateľku, tak ako ona opustila už raz mňa no vrátila sa ku mne. No bojím sa že sa jej niečo stane a bude to moja vina. Bojím sa že ju neuvidím a že si znepriatelím veľa ľudí. Chcem už čoskoro odísť preč - zmazať svoju minulosť, zrušiť internet, zlomiť simku v telefóne. Zbaliť si veci, usmiať sa a nemyslieť už na minulosť. Ale nemôžem. Škola ma tu drží a ja už nevládzem každý deň pred kamarátmi, učiteľmi, rodinou, priateľkou a ďalšími predstierať že je všetko ok. Už takto dlho nevydržím. Nikdy som si neublížil, no bojím sa že už dlho tu už nevydržím. Viem čo bolo bolo, čo bude to bude ale ja už iba čakám na ten deň.

Chcem niekoho objať no nikto tu nieje. Som sám, prázdny iba s myšlienkami. Začal som piť alkohol, znovu fajčiť a už chcem siahnuť po drogách. No nechcem takto skončiť, ale nemám to komu povedať a tak to píšem tu. Ak niekto zažil niečo podobné ako ja, ak mi môžete nejako poradiť, čo robiť ďalej, tak budem rád. A dúfam že nespadnem na dno ale pôjdem si za svojím snom.

Bajkoj

Sme tak dobre zabezpečený pretože otec pracuje na výbornom mieste v zahraničí a práve k nemu som prvý krát prišiel pracovať, no nemal na mňa čas a tak ja som iba pracoval a všimli si ma istý ľudia a od 16 som už pracoval legálne na brigády aj počas školy ako prax.

mia7888

jaj dnes riesia 17rocne deti vztahy :-)

ked ste tak dobre zabezpeceny na co si chodil zarabat do zahranicia a osobne si myslisim ze vymysleny pribeh pretoze na cierno ta sice v zahranici zamestnaju ale na co by si robili problemy s clovekom ktory nema este 18st rokov.

Venuj sa skole sportom a nie vztahom

Filip TT

Bajkoj, takych pribehov, ako si tu napisal, som pocul uz niekolko. Vzdy na krestanskych akciach. Uspesnych sikovnych podnikavych ludi, ktorym sa vsetko darilo, dosiahli co chceli ale vnutorne sa citili prazdni a nic ich z toho, co dosiahli ich nenaplnovalo a nerobilo stastnymi. Potom sa obratili k Bohu a tam zazili to naplnenie a nasli zmysel. Potom sa z nich stali taki jednoznacni aktivni krestania, co robia velke veci.

Z dejin bol tento pripad jeden z najvplyvnejsich krestanskych ucitelov sv. Augustin, autor vyroku "Nespokojna je dusa moja, dokial nespocinie v Bohu.", potom asi najobdivovanejsi svaty - svaty Frantisek i zakladatel najvplyvnejsieho radu svaty Ignac.

Na Slovensku v sucasnosti by som povedal ze najziarivejsim takymto pripadom je Marian Kuffa.

Tu prikladam jeho prednasku, pre takych mladych ako si ty:

www.youtube.com

pistek

Pekny vecer, Bajkoj. Z tvojho prispevku citim tolko bolesti trapenia sklamania..a istej bezmocnosti..ako i tuzby. Tuzbu po prijati, pochopeni..aby ta ini ludia brali takeho aky si. A aby sa Ti aspon nieco dostavalo a vracalo spät..aspon nieco z toho, co davas plnym priehrstim Ty inym. A ty im davas az sakra vela a prilis. Nerob to. Odmenuj skor sam seba. Na seba mysli a pamätaj. Ver...väcsina ludi si na dobre zvyka prilahko rychlo a ako keby to uz neskor brali ako nieco samozrejme bezne normalne. A neraz si to uz potom ani nevazia.. No to nie je samozrejmost. Vies ako sa tymto tempom vycicias a vyštavis?? Clovek nie je stroj na baterky. To nie je, ze sa Ti minu baterky a Ty ich proste vymenis za ine a zas slapes dalej.. Velmi skoro si dospel. Velmi skoro si vstupil do sveta dospelych, vlastne este vo veku "dietata".. Chapem..ze si chcel byt blizsie pri svojom otcovi, predsa len mas v nom vzor a bol si vo faze postupneho prechodu z dietata na chlapca chalana, chcel si byt pri nom a s nim..mozno mu ukazat dokazat aky si super a sikovny, aby bol na Teba pravom pysny a hrdy. Mamina Ta miluje..no ako si aj sam napisal..mas este 2 mladsich surodencov takze aj ona ma co robit aby vsetko stihala a aj sa detom venovala..

Bajkoj. To co si nacrtol..zlomit simku, zrusit fb, rozist sa s priatelkou, odist prec atd atd.. Pocuvaj svoje vnutro co ti sepka radi napoveda. Neunahluj sa vsak zbytocne, neries vsetko istou mladickou radikalnostou, nepal za sebou mosty. Niekedy staci si iba poupratovat. Ci uz vo svojom vnutri, v priateloch frajerke vztahoch atd...a urcit si priority.

A hlavne, spomal. Lebo ako aj spieva Katka..mas privysoku rychlost. A zacni zit trosku primerane svojmu veku. Cize ista bezstarostnost lahkost, vietor vo vlasoch a usmev na tvari :)

Bajkoj. Urci si priority (napr.skoncit skolu. Ak kvoli vreckovemu atd potrebujes prijem, tak rob no isto nie tolko a tak vela, ako je tomu teraz. A urci si cas na oddych relax zabavu zaluby a konicky. Lebo tebe chyba ista psychohygiena. Zijes proste ako zrely tridsiatnik a nie ako normalny 17r chalan. Mas vobec dake zaujmy konicky? Ak nie tak zacni robit nieco len tak pre radost a sam pre seba. No hlavne spomal a setri sa. A hladaj si priatelov frajerky atd takych..co Ti ludsky mozu nieco ponuknut..dat a nerob iba niekomu sponzora. Skor nech ta maju za daky "socialny pripad" nez aby ta zneuzivali vyuzivali a mali za svojho sponzora. Vies...v nudzi spoznas priatela. Je to velka zivotna mudrost. Lebo ty mozes pre niekoho aj hory na svojich pleciach prenasat..podporovat davat zo seba vsetko atd a ked zrazu Ty nieco potrebujes chces a mas nudzu..tak sa Ti neraz taki ludia, od ktorych by si to vobec necakal..otocia chrbtom. A nebude nic. Len Ty sam so svojimi bôlmi žialom samotou. Spoliehaj sa preto hlavne len sam na seba. Nedaj sa vyuzivat. Maj radsej ludi tam niekde v off zone a k sebe si pustaj naozaj len tych, co za to stoja a budu s Tebou v dobrom i v zlom..stasti ci nestasti, v pohode nepohode. A nehanbi sa za svoje slzy. Je to ok ventil ktory ti aj takto napomaha udrzat sa ako-tak vo forme.. A tie drogy, ver..ze je to svinstvo. Ako aj alkohol atd. No Ty si ssm dost mudry a zrely, ze Ti to ani netreba pisat..

Drz sa a vela stastia Ti prajem.

Radoslava123

Zažil si, čo si zažil a buď rád, že si to zažil už v tak mladom veku a nie až niekedy okolo 30-tky, že ťa niekto podrazí, sklame a neustále klame. Niekto to zažije v partnerskom vzťahu a niekto s kamarátmi/kamarátkami, ale každý už zažil, alebo ešte len zažije, že ho niekto sklame. Akonáhle sa naučíš byť voči ľuďom nedôverčivý, vyhral si! Ako na to? Ten, kto ťa má naozaj rád, sa teší na komunikáciu s tebou a na tvoju spoločnosť a nič od teba nepýta, je s tebou ochotný tráviť aj veľa času, lebo šťastným ho robí už len samotný pocit, že je s tebou. A je jedno, či je to kamarát, alebo priateľka. A taký človek príde za tebou, sám od seba ti zavolá, sám od seba sa ozve, jednoducho povedané, vyvinie iniciatívu niekedy aj on, aby sa s tebou stretol a nenecháva len teba tú iniciatívu vyvíjať. Čiže niekedy navrhne on, aby ste išli spolu von a niekedy to zase navrhneš ty. Ale ak to navrhuješ vždy iba ty, niečo tu nehrá. A potom sa raz ozve prvý aj on. Prečo? Lebo od teba niečo potrebuje. Áno, presne toto sú tí falošní ľudia, od ktorých sa iné čakať nedá, len, že ťa sklamú - ľudia, ktorí sa ozvú len vtedy, keď niečo potrebujú, ale inokedy na teba serú. Príklad: Ty máš doma internet a kamarát nemá. Príde k tebe, sadne si na gauč, roztvorí si svoj notebook a na tvoju otázku: "Ako sa máš?" zareaguje zúrivým zlostným zamrnčaním, dávajúc ti tým jasne najavo, že ty ako človek preňho nič neznamenáš, lebo on prišiel predsa len kvôli tvojmu internetu, tak ako sa opovažuješ ho rušiť a keby si ten internet nemal, tak sa u teba ani neukáže, ale pri vchodových dverách nezabudol veľavravne poznamenať: "Došiel som ťa kuknúť" - a nahodiť falošný a hraný úsmev. Na pekné a milé slovo od teba reaguje podráždene, ako keby tisíc diablov doňho vošlo. Alebo kamarát nemá doma tlačiareň a ty máš a príde za tebou iba preto, aby si u teba na tvojej tlačiarni, do ktorej si ty kúpil drahé náplne, mohol niečo vytlačiť, pobudne u teba nejakých 20 sekúnd, dostane z tlačiarne stranu, ktorú chcel a už ho niet, ale pokecať s tebou ani náhodou. A takýchto príkladov by sa dalo uviesť veľa, ale nechce sa mi toľko písať. Sú to proste ľudia, ktorí s tebou strávia vždy iba minimum času, ale v skutočnosti im o komunikáciu s tebou vôbec nešlo, ale im išlo len o niečo, čo práve v tej chvíli od teba potrebovali a keď to dostali, zmizli ako víchor. Väčšina ľudí je však takýchto - radi sa obklopujú tými, z ktorých môžu mať nejaký osoh (aj finančný). Takíto ľudia sú veľmi zlí, dobrotu dobrých iba zneužívajú, sú citovo chladní a boli by schopní aj najlepšieho kamaráta/kamarátku chladnokrvne zavraždiť, ak by im niekto za to sľúbil peniaze. Ja som mala takú kamarátku a vymazala som si ju zo života. Normálne som sa odsťahovala z mesta, kde som bývala - a to dobre ďaleko a odvtedy mám od nej pokoj. Už najmenej 7 rokov vodí za nos svojho frajera a keby som ho nepoznala, aká je to bezcharakterná a intrigánska a klamárska sviňa - ten jej frajer, tak by som napísala, že mi ho je ľúto, ale nie je, lebo našli sa dvaja veľmi zlí a ťažko povedať, ktorý z nich je horší. Tak sa navzájom klamú, ona zneužíva jeho dobrotu, s radosťou sa ním necháva vyvážať na jeho aute kade-tade a benzín platí samozrejme on, na internet tiež k nemu chodí, lebo ona nemá a v jeho prítomnosti intriguje o ľuďoch a on zase v jej prítomnosti intriguje o ľuďoch. Pokiaľ ide o teba, tvoja priateľka ťa podľa všetkého nikdy neľúbila, iba zneužívala tvoju dobrotu a to, že si na ňu míňal veľa peňazí. Je to ten typ človeka, čo rád prijíma, ale nerád dáva, a preto ťa aj podvádzala, lebo zistila, že sa jej finančne lepšie oplatí pi...u otŕčať viacerým, než aby ju mala otŕčať len jednému a s najväčšou pravdepodobnosťou to tak bude robiť celý život. Nejeden bohatý muž obsype ženu peniazmi a pozornosťou a očakáva od nej za to všetko len tak málo - aby bola verná. Ale nie, suka nikdy nikomu verná nebola a ani nebude, ale peniaze si brať a drahé dary prijímať - to už áno. Najlepšie urobíš, ak sa s ňou urýchlene rozídeš a neboj sa, nespácha ona samovraždu, akurát len bude mať o jedného samca menej a to je všetko - ani to s ňou nepohne. A keď sa v čase, keď jej budeš oznamovať, že sa s ňou rozchádzaš, rozplače, tak jej zatlieskaj za fantastický herecký výkon a pošli ju do divadla, nech to predvedie tam. Možno raz budeš na seba hrdý, že si u nej objavil veľký herecký talent. Pre budúcnosť si zober ponaučenie - neobsypávaj ľudí peniazmi, lebo tým len pútaš na seba pozornosť bezcharakterných svíň, ktoré s radosťou ľudí vyciciavajú z peňazí, ale ver, že skutočné priateľstvo a skutočnú lásku si za žiadne peniaze nekúpiš. Za peniaze si kúpiš iba herečku, ktorá sa tvári, že ťa ľúbi. Alebo kamaráta - herca, ktorý sa tvári, že ťa má rád, aj keď v skutočnosti tvoje peniaze má radšej. Peniaze si šetri, budeš ich potrebovať pre seba.