Problémy s výškou

Príspevok v téme: Problémy s výškou
sdrep

Zdravím. Nevím jestli je můj problem spíše fyzicky než psychický, ale přemýšlim zda není spíš psychický (právě proto se ptám). Odjakživa jsem byl průměrný kluk. Vždycky jsem ani na chvili nepomyslel na to, že jsem malý nebo prumerny nebo vysoky. Zkratka me to nezajimalo, ale myslel jsem si a doufal, že budu tak nějak vysoký jako otec či bratr - popřipadě ostatní muži v rodině. V rodině máme ze starší generace malou jen otcovu stranu, ale u obou stran jsou malé babičky. (cca 158 obě - jsou staré) Konkrétní generace je spíše vysoká a průměrná. Např otec má 177, jeho bratr taky tak nějak atp. Zkrátka jediný po kom mohu být malý je děda z otcové strany.

Možná se ptáte kde je problém? No, ono když čekáte že budete normální výšky a není tomu tak, tak se o tuto problematiku automaticky začnete zajímat a uvědomujete si jak špatně na tom jste v poměru s ostatními. Začne vás to deptat natolik že si myslíte, že i holky jsou větší, a to že jsou.

2009 (11 let) - 135 cm - předpovídaná výška= 175 cm

2011 (13) - 152 cm - předpovídaná výška= 178 cm

25.4.2012 (14) - 155 cm - předpovídaná výška= 175 cm

2013 (15) - 163 cm - předpovídaná výška= 175 cm

2015 (17) - 166,5 cm - předpovídaná výška= 166 cm

Docela mě propad zarazil a výška mě mrzí. Nevíte někdo jestli se s tím dá něco dělat, popřípadě jestli ještě můžu vyrůst ? Znáte nějaké případy jako já ? Jakákoliv rada dobrá.

Majo kurvinec ST.

No poviem k tomu len toľko, že mám 20 rokov a mám rovných 170 cm = 1,70 m, možno niečo viac, nemeral som sa teraz už dosť dlho, ale toľko mám, no a prečo mám len toľko, no preto, keďže som mal 3. najťažšiu strednú na Slovensku, preto som sa musel učiť aj do 3. hod rána a od mojich 16 - tich do mojich cca 19 - tich a aj pol som priemerne cez celé školské roky spal tak 4 hodiny denne, mám zhruba 3 roky problémy zo zrakom, že do vzdialenosti cca 80 cm prestávam ostro vidieť a to mám len vážne 20, čiže preto môj milý 15 - ročný, či koľko máš, čo si zadal tú otázku, dobre si uvedom, že koľko rokov mám a akú výšku teraz mám, no zhruba 5 roky vkuse mám problémy s matkou, keďže v 95. roku má nechcela mať, nečakane, resp. nechcene som sa jej narodil a celý život má z toho psychické problémy, preto dúfam, že si uvedomuješ, že sú aj oveľa horšie životné situácie v akej sa práve ty nachádzaš, čiže asi tak, a keď Ti smiem poradiť, tak keď máš 15 rokov, tak to je práve ten ideálny čas, kedy máš šancu narásť aj do 20 aspoň 1,80 m, čo je na chalana dnešnej doby si myslím, že celkom slušné, stačí ak:

- budeš spať denne priemerne min. 7 hodín, čím sa uvoľňuje rastový hormón a šetríš si tak aj ostrosť zraku

- stravovať sa zdravo, najmä veľmi blahodarne na rast pomáha mastná strava s OMEGA 3 - mastnými kyselinami, t. j. tuniak či rybí tuk veľmi pomáha, sem - tam cez leto, keď je horúco jedno 10% pivo smädný mních, čo obsahuje tiež vitamíny, takisto ku mastným jedlám sa odporúča nejaké ovocné kompóty, šaláty a hlavne počas tých 5 - tich rokov do 20 - ky veľa jesť, pretože to dosť napomáha rastu, dostatočná strava

- nefajčiť, pretože to radikálne zmierňuje rast aj keď pravda, že niektorí, čo fajčia pravidelne od 15 - 16r, tak sú veľký kľudne aj 2 m, no to väčšinou taký, čo už mali aspoň 1,70 m v 15 - tich, čím tých 10 - 20 cm nebol do 20 - tich pri fajčení problém, horšie ak s tým začnú taký ako ti, čo majú cca 1,50 m, čo som mal v cca 14 - 15 - tich aj ja a za 4 roky pri neustálej psychickej drine som dal len cca 30 cm, čo je na hanbu

- existujú aj rôzne tabletky, medicína pre zrýchlenie rastu, čo môžeš kúpiť aj na webe

- posilňovanie nôh, napr. pravidelným bicyklovaním či vkuse ranným behaním na autobus tiež nepomáha, lebo vytvoria sa ti svaly na nohách, budeš ich mať tučné, nie štíhle a to tiež dosť zamedzí rastu

Iné, ti už moc neviem poradiť, preto hlavne veľa spať, vybrať si ľahšiu strenú, kde sa nemusíš až toľko bifliť ako na výške, jesť a uvidíš, že v 20 - tich budeš mať aspoň 1.80 m, čo je slušné na teba ako dostať zo seba maximum ! ! !

Cariboo

Ahoj, mozno budes prekvapeny ale taky problem ma vela ludi. Par chalanov ktorych poznam su odhadujem pod 160 cm a este k tomu vyzeraju velmi krehko. Zato su velmi sympaticki a mili a maju priatelky.

Detom ktore pomaly rastu sa dava rastovy hormon, ale u teba asi uz nie je sanca zeby ti to doktor schvalil, odporuci ti zmierit sa s tym :/ Bwt na chalana mat 166cm nie je zas az take hrozne, hlavne ked sa poobzeram dookola, ved je kopec malickych peknych dievcat. Alebo si najdes vysoku a uvidis ze vo vztahu je to jedno. Nemysli nato,lebo si z toho vytvoris iba komplex. Ty zato nemoznes, je to genetika. Jedine co ti mozem odporucit je dobra strava a vela vela kvalitneho spanku. Mas len 17 rokov, tak sa nestresuj, ludia vraj rastu do 20, ale aj neskor. Uvidis,ze este podrasties.

PS: vystri chrbat a hlavu hore, to tiez prida par cm :)