Prazdnota

Príspevok v téme: Prazdnota
prazdnota2222

Som prazdna. Snazim sa s tym bojovat, ale ked som sama,tak citim prazdnotu. Maloco ma vie zaujat, od mala to tak je,tym padom mam malo znamych. Aj tych,co mam poznam cez inych ludi a vlastne sa oni o mna ani nezaujimaju,aj ked ja som sa snazila o nich. S ludmi sa mozem bavit,len ked sa pretvarujem. Nechcem brat lieky. Niekolkokrat som bola v zivote dlhodobo chora a to som relativne mlada a tak som lieky dlhodobo brala a aj beriem. Chcem sa len citit v pohode,ked nic nerobim, ale neviem ako to docielit.

prazdnota2222

mam56: ano,rada by som si kupila domaceho milacika,no ja zijem este s rodicmi a posledny pokus o domace zvieratko dopadol tak, ze otec pustil papagaja von oknom, takze nebudem uz riskovat :) ale inak celkom ma tesia niktore Tvoje komentare, tiez ako napisal Cliattsi by som si ich mohla niekde pisat :)

prazdnota2222

Cliattsi: Dakujem za radu ako von z toho nespravneho chapania ludi. Akurat nedavno som si precitala clanok o tom,ze vlastne emocie, ktore vyjdu von vybusne tak vyjst nemusia-staci si len skor uvedomit,ze v nas ta emocia vznika a myslim,ze to je aj gro toho,co si napisal,takze uz len cvicit :) Rada by som aj nieco prelozila,ale do konca januara mam plno povinnosti a tak som rada, ked mam cas sa odreagovat pripadne zajst na forum, takze mozno neskor, ale s anglictinou nemam problem.

Cliattsi

Mam56, ja nie som veľmi komunikatívny jedinec, ale o čom vážne uvažujem je to, že si tvoje príspevky si budem budem všetky kopírovať do Wordu ako vtipy a keď nebudem mať čo povedať, tak si niečo z týchto tvojich "vtipov" vyberiem. Čo ty na to? ALE MYSLÍM TO FAKT VÁŽNE. :)

mam56

Nájdi si niečo, čo ťa baví a na to sa zameraj. Na všetko ostatné sa vykašli. Kúp si dajme tomu nejaké pekné rybičky, napr. pyrane, zriaď si veľké aquárium a potom sa s nimi zabávaj:-) Hra sa volá: odhryzne alebo neodhryzne?:-)
Môžeš mať aj iných domácich miláčikov. It´s up to you:-)
www.youtube.com
Ja som si spravil kompletné psychotesty, lebo mám k takýmto veciam prístup. Vyšlo mi: STE EXOT. Neviem, čo je to za diagnózu???

Cliattsi

Opravujem názov stránky: www.anhedoniasupport.com.
A ďalšia vec je, či budem mať vôbec chuť to preložiť, lebo pri nechuti do života je pre mňa problém a je Ťažké pri niečom, keď začnem aj zotrvať. Lebo je aj možné, že ma to prestane baviť :-).

Cliattsi

Prázdnota, čo sa týka toho, že nevieš byť spontánna, súvisí aj s introverziou, ale tu je to ako keby viac prehĺbené. Onak zaujímalo by ma, ako to funguje u tých tvojich kamarátok, či pri nich vieš byť spontánna :) . Ja mám s tým problém s jedným mojim kamarátom. Ale snažím sa byť spontánny.

Napísala si: ..... aj tak sa ma veci dotykaju,akoby som este nemala vytvorene to prepojenie pochopenie- adekvatna emocia. Ako na tom pracujes? Mne keď niekto niečo povie, tak na śa v hlave „nastavím“ tak – pripravím sa (nedá sa na to viac menej pripraviť) – ale ako keby to, čo mi ten človek hovorí a už cítim, že sa ma to negatívne dotýka, tak sa snažím pokojne dýchať a svoju mysleľ odkloniť od toho, že on to myslel voči mne zle. Proste povedať si nejako v hlave : „On to povedal tak ako to povedal a nebudem to preberať v hlave“ Neanalyzuj to. Ak si myslíš, že to budeš analyzovať, tak mysli na niečo iné, ale zhlboka dýchaj – to uvoľňuje to napätie, ktoré pri tom vzniká. PRENES SVOJU MYSLEĽ NIEKAM INAM.

Píšeš: ..... Lebo mne sa este stale niekedy stanu situacie,ze si nieco zle vylozim..... Práve preto si to nevykladaj :). Nie je to jednoduché, ja viem, ale toto je zatiaľ cesta.

Píšeš:
Takze som citliva, ale niekedy mam pocit,ze to co chcem emocionalne vyjadrit tak vyjadrit neviem,ale mam tu potrebu....
Ty jednoducho nechceš prejaviť svoje city, lebo z určitého dôvodu si sa to nenaučila, alebo v priebehu výchovy rodičmi, hlavne matkou k tomu nedošlo tak, ako by malo:
No a ja som sa teraz dostal k zaujímavej knihe – Dětství je drama – Je od Alice Millerovej, dá sa zohnať v knižnici ( a tiež je od nej dobrá kniha Drama nadaného dítěte) a tam sa opisuje jeden veľmi dôležitý vzťah matka a dieťa. Je to hlavne o emóciách a o prežívaní a o tom, ako ich človek v sebe blokuje v sebe a aký má na to vplyv rodičovská láska a neláska. Keďže sú rodičia introverti, tak by som hľadal príčinu aj tam.

A ešte jedna vec www.anhedoniasuppost.com – tu sa dozvieš možno, ako sa dostať z tohto stavu. Vieš anglicky? Inak bol by som rád, ak by si vedela naozaj dobre po anglicky, a chcel by som sa ťa opýtať, či by si mohla preložiť niektoré časti z toho článku, ak by ti to nevadilo – ale len časti, ktorým by som ja nerozumel, lebo ja sa to pokúsim všetko, čo na tej stránke je, preložiť cez Google prekladač a potom to dať sem niekde na fórum (čiastočne preložené), prípadne sa opýtam tej pani, čo to má na starosti, či by som to mohol dať na nejakú svoju stránku, aby aj iní ľudia mali tento návod po ruke. Lebo každý po anglicky nevie a tento problém má viac ľudí, ale nevedia o tom, že je to táto diagnóza. Niečo podobné je ale PROKRASTINÁCIA.

prazdnota2222

No presne, stale vidim chyby a uz ma to unavuje. Tak,ze som lepsi clovek to nie, vidim na sebe,ze ako clovek mam velke rezervy,mozno ako racionalista sa vidim v lepsom svetle,ale po ludskej stranke je to horsie. No a s tym dotknutim,to si tiez trafil,zaujimave je,ze si to uvedomujem aj ked sa tak deje, ale aj tak sa ma veci dotykaju,akoby som este nemala vytvorene to prepojenie pochopenie- adekvatna emocia. Ako na tom pracujes? Lebo mne sa este stale niekedy stanu situacie,ze si nieco zle vylozim a ma to nastve,urazim sa a potom sa dlhy cas presviedcam,ze ved on to tak nemyslel, ale trva mi to. Som aj pod vplyvom tej choroby dlhodobo a odkedy nou trpim tak sa to zhorsilo. Takze som citliva, ale niekedy mam pocit,ze to co chcem emocionalne vyjadrit tak vyjadrit neviem,ale mam tu potrebu.