Som naladova

Príspevok v téme: Som naladova
nada5

Ahojte .Mam problem niekedy sama so sebou. Pricinu mojich nalad vraj ovplyvnuje obdobie ako prechod na jesen. .cez niektore mesiace..moze to byt pravda? Su dni ked som kludna v pohode a su dni ked mam vnutorny strach :( najhorsie je na tom ze nemam ziadnych priatelov..ale mam muza ,dieta..ale aj tak sa citim tak ako sa citim..vela ludi ma ohovaralo..ze,da je divna..hrozna..pocula som to..brala som s to k srdcu..ale uz postupne mi to je jedno ,viem byt aj ja taka k ludom.

Mesačný princ

anjelik * - áno, napísal som jej, ako nazerám na svet ja. Je na tom niečo zlé? Môže to brať ako radu, ale aj nemusí.

Píšeš všeobecne a je ťa niekedy zložité pochopiť, aj keď ja som sa to už naučil. No nie každý človek má ten štvrtý rozmer a dokáže to, čo si dokázala ty. Možno sa jej nepáči ani tvoja rada a ani môj pohľad.

anjelik *

Mesačný princ, medzi nami dvoma je jeden podstatný rozdiel..že ty vždy, v každej rade, ktorú píšeš na tomto fóre, obhajuješ sám seba. Svoj vlastný pohľad na svet. Ty ani tak neradíš teraz jej. ty píšeš o sebe a o tom, ako ty nazeráš na svet. :o)
Ak som ja písala, tak preto, lebo dotyčná radu žiadala. Jej odpoveď naznačila, ako ju pochopila..preto dodatok, kam takéto chápanie môže viesť. :o)
K tvojmu príbehu a podobenstvu...z môjho pohľadu nie je správne byť ani mäkkým zemiakom, ani natvrdlým vajcom, ani oblažujúcou kávou...chýba tam štvrtý rozmer..kde každá jedna surovina pochopila samu seba..to tvoja rozprávka postráda a tak je to len tá povestná slepačia polievka pre dušu. ;o) Na chvíľu to dušu poteší, človek pocíti túžbu byť lepší..a to je asi tak všetko. Realita ho opäť prefacká a je tam, kde bol. :o)

Mesačný princ

anjelik * - ako napíšeš :)* Nebudem ťa presviedčať o niečom, o čom som presvedčený, že to nikdy nepochopíš. Tak ako časť môjho uvažovania a časť uvažovania iných ľudí. Nie všetko sa na tomto svete deje tak, ako si myslíš ty a ako si myslím ja, či ktokoľvek iný. Každý máme pravdu v niečom inom a to, čo je dobré, správne pre teba, nemusí byť pre iných. Ja radím zakladateľke, teda napísal som skôr svoj názor. Nech si vyberie alternatívu. Buď si vyberie tvoju a stotožní sa s tým, že je ona smogom, alebo si vyberie môj názor a konečne pochopí samu seba a uvedomí si, že je každý človek výnimočný a ak ju nemá niekto rád preto, aká je, tak jej tí ľudia za tú všetku námahu nestoja. Pretože na svete je veľa ľudí a určite sa nájdu ľudia, pre ktorých bude ona tou výnimočnou.

Preto nemusí pochopiť ostatných, ani im nič dávať. Niektoré živočíchy žijú preto, pretože majú prísun kyslíka a naopak rastliny potrebujú k svojmu životu toto 12 H2O + 6 CO2 → C6H12O6 + 6 O2 + 6 H2O a kyslík vyrábajú.

Nie všetky tvory na Zemi potrebujú nutne dýchať kyslík, niektorým sa darí v tom smogu a niektoré ten smog naopak vytvárajú...napr. človek. Všetko na svete funguje úplne dokonale a rovnováha musí existovať. Niekto by povedal, že napr. hady sú zlé a odporné, že knihy nečíta a že svet je zlý...ale čo tí hadi, tie knihy a ten svet nato? Niekto musí byť hadom, knihou a niekto tvorí ten svet. A niekto je spokojný ak je tým smogom a niekto naopak Anjelikom s hviezdičkou* :)

Nie všetci sme anjelské bytosti a napriek tomu sú ľudia spokojní s tým, akí sú a čo teraz? Čo ak nepochopia tento svet? Je to vôbec ich úlohou chápať ľuďom a rozumieť svetu, alebo stačí porozumieť sebe?

Čo ak je zakladateľka spokojná? Áno, ešte možno nepochopila samú seba a možno neobjavila tie správne bytosti ale....všetko chce čas. Ani ty si toto všetko o čom píšeš nevedela a musela si sa učiť. Tak ju nechaj, nech si cestu zvolí sama :)

,,Jedného dňa sa dcéra sťažovala svojmu otcovi, že má mizerný život a nevie ako sa má so všetkými problémami vysporiadať. Sťažovala sa, že je už unavená sa stále s niekým hádať a bojovať. Ako náhle vyrieši jeden problém, druhý už je na ceste. Jej otec, ktorý pracoval ako šéf kuchár, jej navrhol, aby šla s ním ráno do práce. Dcéra nechápavo súhlasila a tak prišla ráno k otcovi. Otec naplnil tri veľké hrnce vodou a každý z nich dal variť. Keď voda v každom hrnci začala vrieť, do prvého hodil zemiaky, do druhého vajíčka a do posledného kávové zrná. Niekoľko minút ich nechal variť s tým, že počas varenia s dcérou neprehovoril ani slovo. Tá začínala byť nedočkavá a nervózne čakala, čo sa bude diať. Po 20 minútach otec vypol variče. Z prvého hrnca vytiahol zemiaky a umiestnil ich do misky. Z druhého hrnca vytiahol vajíčka, ktoré dal taktiež do misky. Z posledného hrnca nabral šálku kávy. V tom sa otočil na dcéru a spýtal sa jej: „Dcéra moja, čo vidíš?“ Ona mu na to odpovedala: „Zemiaky, vajíčka a kávu“.„Pozri sa bližšie a chyť si zemiaky.“ Povedal otec. Dcéra zobrala zemiaky do rúk a zistila, že boli mäkké. Potom jej otec navrhol, aby zobrala do rúk vajíčka a skúsila ich rozbiť. Tak aj urobila. Rozbila vajíčka, očistila ich od škrupiny a v ruke jej zostalo natvrdo uvarené vajíčko. Nakoniec jej otec navrhol, aby si odpila z kávy. Bohatá aróma a chuť kávy jej vyčarovala úsmev na tvári. Dcéra nechápala, čo jej tým chcel otec naznačiť a tak sa ho spýtala: „Otec, čo to má znamenať?“ V tom jej otec začal vysvetľovať: „Zemiaky, vajíčka aj kávové zrná čelili rovnakej nepriazni osudu – vriacej vode. A každé z nich reagovalo rozdielnym spôsobom. Zemiaky boli silné, tvrdé a nemilosrdné, ale vriaca voda ich premenila na mäkké a slabé. Vajíčko bolo veľmi krehké a jeho jemnučká vonkajšia škrupinka chránila jeho vnútro až dovtedy, dokiaľ sa nevystavilo nepriazne vriacej vody. Vriaca voda premenila jeho vnútro na tvrdé, silné a odolné.Kávové zrná boli výnimočné a jedinečné. Po tom ako boli vystavené nepriazni vriacej vody, zmenili vodu a vytvorili niečo úplne nové.Na to sa otec spýtal dcéry: „Ktoré si ty?“ Keď nepriazeň osudu klope na tvoje dvere, ako zareaguješ? Ako zemiaky, vajíčka či kávové zrná?“Dcéra moja, v živote sa dejú okolo nás rôzne veci. Prežívame zlé ale aj dobré udalosti no len na jednej veci skutočne záleží. Na tom, ako tieto udalosti zmenia naše myšlienky a naše vnútro. Či zmäkneme ako zemiak, či nás posilnia ako vajíčko, alebo či my zmeníme ich a vytvoríme z nich niečo nové. ,,

anjelik *

*.aj tak je niečim výnimočný a nie všetci majú potrebu sa meniť len preto, aby sa im dýchalo ľahšie. Budú radšej žiť v smogu ale budú šťastní.

Toto je to, čo nechápeš...práve oni sú tým smogom..svojimi nezvládnutými stavmi zamorujú okolie svojim blízkym.

Mesačný princ

anjelik * - vôbec si nepochopila ten obrázok ale nevadí. Píš si čo chceš ale budem sa opakovať, nepíš niečo, čo som nikdy nenapísal a ani nijak inak nevyjadril. Podsúvaš mi svoje myšlienky a to je.... Nik tu nehovoril predsa o výnimočnosti, či o stáde...ale o tom, že niektorí ľudia sú radi takými, akými sú a aj napriek tomu, že sú nepochopení a že ich tie žlté tulipány vyradili, tak môžu napriek tomu dýchať a byť šťastnými. Aj bez ostatných žltých tulipánov. Nemusia ich nutne pochopiť, a ani ich nič učiť, pretože to tie žlté tulipány možno nikdy nepochopia. No možno príde nejaké tulipány inej farby a budú ten červený milovať pre to, aký je.

pochopila si alebo stále je ti to nejasné?

človek nemusí nutne pochopiť iných a dýchať tú sociálnu atmosféru o ktorej tu píšeš. Môže dýchať úplne inú a viac kvalitnú :) Aj keď má strach, je smutný, introvertný, nerozumie, je urážlivý, zlostný...aj tak je niečim výnimočný a nie všetci majú potrebu sa meniť len preto, aby sa im dýchalo ľahšie. Budú radšej žiť v smogu ale budú šťastní.

anjelik *

Je pre teba naozaj nepochopiteľné, že červený tulipán môže byť červený, ale nenamýšľať si o sebe, že byť červeným tulipánom je niečo výnimočné a nepozerať na ostatné žlté tulipány zvrchu??? Že preto, že všetky sú žlté, nutne nie sú stádo a on, aj keď je červený môže byť žltými pochopený a aj on môže žlté tulipány pochopiť? Že správne je to tak, že červený tulipán svojimi skúsenosťami a zážitkami má obohatiť svet žltých tulipánov a to isté platí aj opačne?
Mne to skôr veľakrát pripadá tak, že ľudia sa utiekajú k nejakej tej *výnimočnosti* nie preto, že sú výnimoční, ale preto, že sú úplne obyčajní a príliš slabí, aby pripustili, že to oni zlyhávajú a nie tí ostatní okolo nich. tak tých druhých nazvú *stádo* a sami seba označia ako niekoho, kto sem nepatrí...je iný, nepochopený...atď. Doplň si tam čokoľvek. :o)

anjelik *

Úzkosť, zloba, hnev, nenávisť, žiarlivosť, závisť, škodoradosť, strach....to všetko sú veľmi nepríjemné duševné stavy..v prvom rade atakujú telo toho, kto ich generuje..a v druhom slede okolie. Ľudia, na ktorých je človek nasratý, sú spravidla dotyčnému uzavretí..ale práve tí, ktorých máme radi a sú blízko nás, DETI, napr., tak tie sa dusia. Lebo oni nemajú dôvod sa uzatvárať, a ani nevedia, že ich mamička je natoľko obmedzená, že *jebe* na ľudí a nevie, že ten, koho zraňuje, je ten, ktorého tak veľmi miluje. To len tak na zamyslenie..ak by náááhodou tvoje dieťa raz malo z ničoho nič astmu.
Mesačný princ..skús čítať ešte raz a možno ti dôjde, že ten, čo sa dusí, stojí vedľa teba a nie ty si ten, čo potrebuje kyslíkovú masku. :o)
Každý je iný, každý má právo byť výnimočný a jedinečný a tak to aj je..ale treba občas zauvažovať..prečo len nás tí druhí tak odmietajú..že predsa len asi niečo robíme zle. :o) A úsmev to nezachráni.

Mesačný princ

anjelik * - nepodsúvaj mi slová, ktoré som nikdy nenapísal, pretože potom to vytvára dojem, že.....

nie vždy je všetko tak, ako píšeš a naozaj sú bytosti, ktoré sú odlišné a tým, že chcú byť takými, tak ich spoločnosť selektuje. Ja viem, treba rozumieť aj iným bytostiam ale to neznamená, že ak jedna bytosť rozumie druhej tak, že sa z nej zrazu stane lietadlo :)

Sú bytosti, ktoré chcú byť takými bytosťami, akými sú. A tie bytosti sú úplne spokojné...až na jednu maličkosť...na tú sociálnu atmosféru a trošku horšie sa im dýcha. No aj tak sa budú radšej dusiť, ako by mali byť niekým, kým nie sú :)

Nemusíš vždy so všetkými vychádzať a na všetkých sa usmievať, či všetkých pochopiť...síce budeš mať kyslíkový prístroj ale či ti to zaručí šťastie je otázne.