Už ma ženy štvú, čo vlastne chcú?

Príspevok v téme: Už ma ženy štvú, čo vlastne chcú?
Sevrin

V poslednej dobe sa stretávam s jedným fenoménom, že spoznávam ženy, ktoré si hľadajú vzťah, nechcú byť samé a možno v nie príliš vzdialenej budúcnosti by už mali aj rady deti, ale keď dostanú možnosť ísť do vzťahu, tak začnú neuveriteľne vymýšľať. Zrazu majú kopu povinností, majú málo času, keď dostanú pozvanie na stretnutie alebo rande, tak si nájdu milión dôvodov, prečo nemôžu ísť atď. Mám niekoľko kamarátov, čo sa s týmto stretli, neriešil som to, ale za posledné tri mesiace sa to dva-tri krát stalo aj mne (možno aj viac, nepočítam to), tak som spozornel, že asi niečo nebude v poriadku.

Nechcem a ani nebudem sa moc rozpisovať, ale predsa len bude nutné spomenúť aspoň pár faktov.

Najprv stručne o sebe, mám pár rokov po 35, normálny vzhľad, normálna postava, vš, pracujúci bez finančných problémov, bez úchyliek, bežný single, akých je v spoločnosti veľa. Predtým som chodil zo vzťahu do vzťahu, nebol problém si začať vzťah hneď po prvom rande, naposledy som mal vážny vzťah trvajúci pár rokov, po rozchode som si dal pauzu a vzťahy som neriešil.
Ale keďže už by sa žiadalo niečo zmeniť, začal som hľadať. V dnešnej dobe spoznať ženu po 30tke, slobodnú a bezdetnú je dosť zložité, ale nájdu sa aj také, tak sa zameriavam na také. Uvediem príklad: spoznal som sa s jednou ženou, teda skôr ona si našla mňa cez jednu sociálnu sieť. Komunikácia super na vysokej úrovni, po týždni sme dali rande, rande tiež super, žiadny problém, ešte plánujeme čo budeme robiť nabudúce, kam pôjdeme atď. Lenže pár dní (ani nie dva) na to sa ona zrazu zmení, nič sa jej nechce, zrazu nemá na nič čas, bla bla. Keď položím jasné otázky, či chce so mnou niečo plánovať, tak dostávam odpovede typu, "áno, ale nie teraz". To je divná odpoveď, tak žena ktorá hľadá vzťah, chce niečo plánovať, ale nie teraz? Nech sa snažím ako chcem, ja tam nevidím žiadnu logiku. No tak boha potom kde je problém? Ja chápem, že ženy sú náročné, na chlapovi nájdu aj milión chýb, ale prečo tak strašne musia vymýšľať a zabalia možnosť vzťahu už po prvom stretnutí? Kedysi sa mi toto nestávalo, teraz sa mi toto stalo už viac krát. To tie ženy sú fakt tak náročné? Prečo fňukajú, že ich nikto nechce, ale odmietajú vzťahy? Takým rozprávkam, že nemajú čas neverím, ak chce žena chlapa, tak si nájde aj 5 minút, ale bežná prax je taká, že keď sa ja neozvem, tak ona sa neozve jak je týždeň dlhý. Či je pre ne fakt taký problém povedať že "sorry si fajn, ale fakt nemám záujem o vzťah"? Či hľadajú len chlapov typy Brad Pitt, Alain Delon, či čo? Tak hľadajte.

BJ 2

zdradca, tvoj nick vypada ako zradca, neviem si pomoct, ale najprv som to tak precital. :) Ale dost, k veci.
To, ze ti nezafungovala chemia, este neznamena, ze tie baby fakt nehladaju takych, ako pises. Len to neznamena, ze ked si taky, automaticky ti vztah s nejakou vyjde. Je to o chemii, ale aj o chemii srdca. Proste mas mozno nieco, co tie baby odpudzuje, nieje to len o tom, ze nefajcis, nepijes, a si "mily" chalan. Proste oni nieco vycitia, kvoli comu to nieje v pohode, a potom z toho vycuvaju. Neznamena to automaticky, ze chcu grazla, co ich bude mlatit. Myslim si, ze takeho nechce ziadna zena, ze sa im to skor prihodi. Neutocil by som hned na zeny, len preto, ze ti to 3x nevyslo (schvalne, povedz, kolko krat si randil, nemyslim jedno stretko, ale ze to uz vyzeralo aspon trochu nadejne, teda bolo napriklad niekolko stretiek)... inak dnesne baby, fakt ze, taku ako pises zacina byt problem najst, teda myslim si, ze ich bude uz mensina, a je to stale tazsie, najst si dobru "spravnu" babu na vztah, ktorej nebude zasibavat a nebude toho chalana stahovat dolu vodou. Bohuzial, najst super vztah, ktory pretrva, je coraz vacsi problem, taka je doba, nechutna, zdegenerovana, plna zlych ludskych vlasnosti. problem vidim aj komplexy, vacsina ludi uz pochadza z rozbitych rodin a maju pomerne vela ran na srdci a dusi, a komplexov z toho, lebo takto to samozrejme nema byt, ze vacsina ma doma teror, alebo rozvedenych rodicov.

Sevrin

zaskia chlap chce sex alebo vzťah. A hneď na prvom rande vidieť, čo chce. U ženskej to často nevidieť ani na piatom.

Sevrin

tweetie no problém je, že si takto "zle" vyberám už asi 6 rokov. A je jedno, či je slobodná, bezdetná, rozvedená, s deťmi, mladá alebo v mojich rokoch, vždy to skončí úplne rovnako.

zdradca presne ako píšeš.

Mesačný princ

Auto, byt (dom, najlepšie so záhradou), človeka aspoň s jedným titulom, dobrou prácou (zárobok aspoň 2000 eur), oblečenie, dovolenky aspoň raz za mesiac, a nejakého alfasamca s ktorým by si užili :D

Na ostatné majú predsa kamarátky :D

zdradca

Sevrin mas recht. Tento problem mam aj ja. Som. Obycajny normalny chalan, nepijem nefajcim,pracujuci,zabezpeceny a vraj aj dost sympaticky. No ked stretnem nejake dievca cez soc.siet tak vsetko vypada ok. No po par stretkach ked by sa zdalo ze by to mohlo mat aj vyznam kocka vycuva a ma 1000 vyhovoriek preco sa uz nestretnut.
Pritom hladam obycajne,rodinne zalozene dievca,do koca i do voza, ziadnu modelku,ci miss.
Ale ked pozries na inzeraty,kazda hlada normalneho chalana na kamaratstvo a mozny vztah. Ked sa jej ozvem.....vysledok poznas aj ty
Tak baby co vlastne chcete?
Potetovaneho grazla,kur..evnika,aby vas mlatil apod?
A fnukate ze hladate lasku,milujucu osobu co by vas chapala atd. Tak si fakt kupte macku,ci psa,popr skrecka a hladkajte kozustek,to ukudnuje.

tweetie

Sevrin, proste si si zle vybral. Po svete beha kopu zien, kt. su ochotne dat do vztahu vsetko, nepotrebuju rozbiehat viac vztahov naraz, cize su ochotne stretavat sa len s jednym a uvidia, ci to stoji zato alebo ci ich svojim spravanim ten dotycny odradi. A uprimne vacsina prave takychto si narazia vlastny cumak (ktovie kolko z nich sa do buducna radsej stiahne a uzavrie, a proste sa sustredi na hobby a pracu).
A naopak mas tu kopu zien, kt. kalkuluju, a chodia naraz s viacerymi. A ako pises, len ste sa otukavali, cize ste vlastne ani vo vztahu neboli, tak sice slaba naplast: ale bud rad, ze si s nou nechodil. A ano, kedze poznam par znamych, co tiez praktizuju chodenie s viacerymi naraz, hoci oficialne sa tvaria ako svate obrazky, vacsina ludi by nepovedala, ze ona je toho schopna, tak mate stazeny vyber. Ale tak zasa na druhej strane, aj ja by som mohla rekapitulovat a nadavat, co vlastne ti chlapi chcu (myslim taki chlapi, co hovoria, ze chcu vztah), kedze tiez proste nam viete dat zabrat, najprv je to super a potom sa dozvedam, ze viazat sa na jednu?- kdeze, nevera?-podla vas uplna pohoda, alebo ze zena je len na poskytnutie plneho servisu atd). Ale tak uzatvaram to vzdy, ze to bol moj zly vyber, proste bol to idiot a uprimne, ked si to tak dam dokopy, ako sa kedy ten dotycny zachoval, tie znaky tam vzdy boli, ze je to idiot, len proste na zaciatku sa pretvaroval a male naznaky som si nevsimla. Ale opat, bolo by nespravodlive odomna nadavat na vsetkych chlapov, proste bol to moj blby vyber, komu som spociatku verila a neskor som sa chvalabohu zobudila :).
Nevzdavaj to, fakt este existuju i tie, co nepotrebuju kalkulovat. Len musis dobre hladat. Vela stastia.

Sevrin

Moja ďalšia (zatiaľ posledná a dúfam, že to tak dlho ostane) skúsenosť: pred pár mesiacmi som sa zoznámil s jednou ženou, prvé stretnutie fajn, boli sme spolu pár hodín, stále bolo o čom. V kontakte cez net sme boli viac menej pravidelne, aj sme sa potom ešte viackrát stretli, takto to trvalo asi dva mesiace. Samozrejme bavili sme sa aj o vzťahu, dospeli sme k tomu, že necháme tomu voľný priebeh.
Tak fajn, však sme kamaráti, von spolu chodíme a časom sa ukáže, či bude z toho niečo. Ale prednedávnom (menej ako dva týždne) som začal tušiť, že to zostane maximálne fakt len pri tom kamarátstve, začala mi naznačovať, že na vzťah sa necíti a bla bla. Asi týždeň trvalo obdobie počas ktorého som nevedel na čom som, až sa priznala, že sa spoznala s niekým, s kým trávi voľný čas a mne zaželala veľa šťastia.

Takže z toho plynie záver: Prvé stretnutie je dôležité v tom, že ukáže, kam sa to pohne. Význam má to len vtedy, keď sa žena po prvom stretnuté jasne vyjadrí (nemusí slovne, ono to vidieť na jej správaní a prístupe), akým smerom má záujem pokračovať. Ak sa vyjadrí v tom zmysle, že sa tomu nechá voľný priebeh, znamená to jedine, že čaká na lepšieho. Bohužiaľ celé je to len o tom, že sa musia dvaja stretnúť, ktorí k sebe naozaj pasujú a keď dlho niečo nevychádza, tak potom sa stráca zmysel niečo s tým robiť. Ak dá prednosť týždňovej známosti, tak potom fakt nie je o čom. Budem si to pamätať a už neverím žiadnym kecom o voľnom priebehu ani ničom podobnom.