Kŕčové žily, Raynaudov syndróm a iné problémy

Príspevok v téme: Kŕčové žily, Raynaudov syndróm a iné problémy
jaja456

Zdravím,
mám 20 rokov a už 2 roky ma trápia kŕčové žily. Doktori mi tvrdili, že je to z cvičenia, respektíve z posilňovania.. problém je, že ja som vlastne ani nikdy necvičila predtým takto necvičila. Ale toto vlastne ani nechcem rozoberať.. Chcem rozobrať biele škvrny na nohách .. vyzerá to ako strata pigmentu, alebo ako alergia na slnko (ako povedal jeden múdry doktor) avšak aergiu nemám som si tm ístá. Tieto škvrny sam i začali robiť ešte pred žilami .. vlastne ich mám celý život. Zaujímavé je to že ak si nohy vyložím, škvrny teda bodky zmiznú, :) .. ak dlho stojím, nohy dostanú takú fialovejšiu farbu a vtedy som ako lienka.. celá s bieymi bodkami po nohách .. ešte pripomeniem ,že mám Raynaudov syndróm (zúžené cievy na končatinách) .. môže to súvisieť s kŕčovými žilami alebo týmto syndrómom? .. Má niekto podobný problém ?

medikamentus

jaja, nie, nemam taky problem, alebo aspon o nom neviem, lebo sa v takej zvysenej miere nesledujem.
Pises, ze mas aj R syndrom, teda nejake ochorenie ziloveho systemu. Predpokladam, ze k p. doktorke chodis. Tak sa prosim ta opytaj aj na tento JAV, ktory popisujes. Kto uz ti len moze lepsie poradit, ako doktorka co sa tym zaobera?
Predpokladam, ze to istym sposobom bude suvisiet a rady, alebo navrh na liecbu dostanes len od lekara.
Ak si mlada, tak ta iste najviac zaujima tvoj vyzor, ale pokus sa si uvedomit, ze problem so zilami je ovela dolezitejsi.