Práca vo firme Zepter - čo mám robiť? Prijať, alebo počkať?

Príspevok v téme: Práca vo firme Zepter - čo mám robiť? Prijať, alebo počkať?
1_Dominiqua

Ahojte,
mám 26 rokov a som absolventka UVL v Košiciach. Keďže som mala vážnejšie zdravotné problémy, ako veterinárka nemám šancu pracovať, teda aspoň zatiaľ nie a navyše pochádzam z regiónu, kde sa za čerstvými absolventmi veteriny ani nehrnú.
Na jednom portáli s ponukami pracovných miest som našla ponuku na manažéra predaja v kancelárii, ale väčšina mojich známych sa mi vysmiala, že to bude nejaký zavádzajúci inzerát. Ponúkajú 200 eur fixný plat + 600 - 800 eur pohyblivú zložku a živnosť nevyžadujú (vraj vítaná). Keď som sa informovala, tak mi povedali, že to nie je trvalý pracovný pomer, ale práca na mandátnu zmluvu.
Jedná sa mi o to, že na UPVSaR som sa informovala a pani mi povedala, že mandátnu zmluvu môže uzatvoriť iba podnikateľ s podnikateľom a potom mám za povinnosť automaticky odvádzať odvody. Taktiež mi povedala, že oni v kanceláriách nepracujú a dosť zavádzajú ľudí.
Som od septembra evidovaná ako nezamestnaná a niečo určite robiť chcem, ale nerada by som sa nechala využívať, príp. nerada by som si platiť odvody. Od júla mám prácu na 100% ako obchodný zástupca pre jednu farmaceutickú spoločnosť, kde je to ale riadny trvalý pracovný pomer.
Chcela by som sa s vami poradiť:
1.) pracoval niekto pre spol. Zepter a aké máte skúsenosti, ale čo viete o ich práci? Mne povedali iba toľko, že sú bohatá firma a ľudí si vyberajú, lebo každý chce robiť u nich.
2.) Čo s tou mandátnou zmluvou? Musím platiť odvody?
3.) Išli by ste vôbec do toho, alebo už počkali do júla?
Ďakujem za odpovede.

YDUJA

Neviem prečo každý nadáva na každého reprezentanta? Nie každý je rovnaký a v prvom rade je potrebné si uvedomiť, že s kým máte robotu. Poniektorý reprezentanti robia aj na 3 - 4 mená v rôznych skupinách a mňa tak učila robiť tiež moja nadriadená. Poväčšina pracuje na ľudí, ktorý ani netušia, že je treba si založiť živnosť a ak niečo vyskočí, však to nie sú oni. Takýto ľudia nie sú nikde prihlásený, akurát sa na nich veselo zarába a povinnosť voči štátu nikoho netrápi. Uzatvárate zmluvu a ani neviete s kým, ale keby ste si pozreli meno na zmluve tak by ste sa mohli ohradiť. Bolo by už načase keby sa začali úrady informovať od firmy kde, kto na koho robí, lebo poznám aj prípad, kde nezamestnaný zarábal slušne ako evidovaný na úrade. Taktiež všelijaké ženy na materskej, dôchodku a bez živnosti. Po druhé, každý si je na vine sám, lebo nakúpite od reprezentanta všetko možné a to bez zmluvy a bloku a ak reprezentant od vás odíde môžete iba lamentovať, reklamovať nie.

JoR

Možno má každý kus svojej pravdy, ale chyba je aj v určitých ľuďoch a kus aj v spoločnosti.
Vidím do toho aké veci sa dejú v spoločnosti, nakoľko som mala šťastie pracovať v spoločnosti. Spoločnosť by nemala povoliť, aby sa prihlasovali ľudia na spoluprácu bez vyškolenia a mala by si odsledovať, či vôbec ľudia na ktorých sa pracuje, vedia vôbec o tom čo je firma, alebo že vôbec boli do firmy nahlásený. Ľudia na spoluprácu sa prijímali už doslova aj na rohu, ak má človek známeho dostane kód a veselo si pracuje na niekoho, kto o tom ani netuší.
Mám známu, na ktorú sa tiež robilo a síce vedela o tom, ale keďže má vážne problémy psychiatrické rázu, zrejme ani netušila o čo ide. Samozrejme rodine o tom povedať nemohla a pošta jej chodila na inú adresu.
Viem, o takom, kto roky vegetí na úrade práce, ale zarábalo sa veselo na neho a asi by bolo zaujímavé odsledovať aké príjmy mal, popri úrade práce, kde je na mandátnu zmluvu zakázané spolupracovať a hlavne zarábať nad určitú sumu. Nebolo by na škodu občas prevetrať ani živnosti, lebo minimálne 2 ľudia sú taký, ktorý už majú živnosť dávno zrušenú a veselo "podnikajú", tým že sa stavajú do role obete. Toto asi tak vyhovuje firme a asi aj úradom, že sa okráda štát.

Zollerova_RA

Áno, presne tak, prečo nepíšete aj o tom, ako sa klamú ľudia firmou a reprezentantmi.
Takých, ktorý obrali ľudí bolo viac. Mňa oklamal ako prvý jeden pán z Hrachova, prišla som o 27 tis. v slovenských korunách. Firma sa k tomu postavila tak, že to nie oni, ale reprezentant firmy, takže potichu s tým súhlasili. Nebola som jediná podvedená, bolo ich viac. Potom prišiel ďalší pán z VK, ktorý ma takisto oklamal. Firma opäť reagovala tak isto, pán je v zahraničí a oni nevedia čo s ním. Ďalší bol riaditeľ, on sa "vraj" pokúšal pomôcť, dopadla som rovnako.
Takej firme patrí iba uznanie za "čestnosť". Nikdy od nich už nič nechcem, všetci sú rovnaký a taká je aj firma.
O tom už ani nepíšem, že som dostala použitú tácku ako darček a veľakrát ani to. Tie peniaze som mohla dať bezdomovcovi a aspoň by som bola vedela, že som niekomu pomohla. Aj o tomto treba napísať drahá pani.
Nie je pravda, že sa neotravujú ľudia, otravujú sa a to hodne, lákajú ľudí klamstvom a potom sa predávajú výrobky. Kvalita, o tom radšej mlčím.

Mantinel

Ceny a kvalita porovnateľná s iným firmami? Neviem, kde žijete, ale ani jedna firma nemá biolampu za vyše 700 eur a hanba takej firme, že keď som si chcel kúpiť biolampu, lebo som ju fakt súrne potreboval, tak sa pretekali "kolegovia" a ohovorili navzájom a núkali biolampu za pár eur lacnejšie, len nech nekúpim od kolegu, lebo to bude bez zmluvy,...., teda takisto ako od "neho". To nie je firma, to je králikáreň.
Moja švagriná si vlani od nich objednala super vychýrený odšťavovač, ktorý jej po zaplatení dodali o 2 mesiace pozdejšie a už ho mala 2 razy v servise. Už je v smetnom koši, ešte v záruke a používa takmer to isté z Lidl-a za 3krát menej peňazí a je spokojná.
Ceny sú niekoľkonásobne vyššie ako u iných, kvalita niekedy mizernejšia. A nikto neotravuje? Denne viackrát, klamete ľudí, pozývate na 20 minút a držíte ľudí na prezentáciách aj 2 hodiny.
A že pijeme antikoncepciu vo vode? Vy žijete asi niekde za opicami, alebo vám už stihla dcéra premyť mozog, ako premyli aj jej.

BarBK

Milá pani, tak sa vaša dcéra buď zžila s tými ľuďmi a praktikami spoločnosti, ale nie každý to dokáže. Ja som to tiež nedokázala. Nechcem menovať niektorých ľudí, ale asi nie všetko klape vo firme, kde sám bývalý riaditeľ okradol nie jedného zákazníka a dodnes napr. aj mne a to som bola reprezentant dlží nie malé peniaze a Bioptron.
Mám pri firme známych dodnes a poznám veľmi dobre praktiky firmy a je to bieda. Ak vaša dcéra zarobí 800 eur, tak jej viem iba gratulovať, zrejme má pod sebou kopec ľudí, ktorí na ňu zarobia a vie dobre klamať ľudí. Prečo sa potom nepochválite aj tým, že 65% z TuttoLuxa je o ničom a putuje na reklamáciu, takisto aj lisy na ovocie a zeleninu a aj tým, že vašej dcére natĺkli do hlavy, aby otravovala donekonečna. Prečo potom nenapíšete pravdu aj o tom, že 80% ľudí sa volá z telefónneho zoznamu a nie zo zoznamu firmy. Nuž, nie každý kto si kúpi výrobok si kúpi aj ďalší. Sú aj taký, to áno,ale mnohý vám zložia telefón bez slova. V prvom rade treba byť pri firme drzý a dotieravý ako mucha.

ALAla

Citam tieto prispevky same negativa. Dcera pracuje v Zepteri 6 rokov.
Predáva a nevnucuje nikomu nic nasilu. Ten kto si kúpi jeden krát sa vrati spat. Hrnce sú super uvarená polievka za 15 minút. Cisticka vzduchu výborná aj cenovo s konkurenciou . Vyrobky porovnatelne s inými firmami....Forma predaja ano treba si vyhladat zákazníkov napríklad im vysvetlit co piju v najlepsej BVS vode ..ATB, antikoncepciu, lieky na tlak cholesterol ..lebo dusicnaty a dusitany su iba malickost...zelam Vam dobru chut .
Ano forma predaja je na zivnost ..odvody si platite sami ako na kazdu zivnost. Pracuje priemerne 3 dni v tyzdni a prijem je okolo 800€.
iste lepsi ako prekladat v potravinách 12 hodin denne zemiaky.
A nikto nikoho neokrada neklame ..tak tu nepiste somariny.

Kara1111

Ak ti môžem poradiť, tak jednoznačne NIE. Radšej byť pár mesiacov na Úrade práce, ako robiť otroka pri firme.
Ja som tiež pracovala u firmy a nebolo to bohviečo. Je to ako na hojdačke, raz hore, raz dole. Ak si hore, tak si pre svojho manažéra hviezda, ak si dole, tak dostaneš maximálne výplach žalúdka, že sa nesnažíš, nerobíš, nejdeš za ľuďmi a pod.. Popritom si živnostník, platíš si odvody a manažér ťa bude naháňať, akoby si bola jeho zamestnancom. Sčasti sa to dá pochopiť, lebo on má z teba peniaze, ale teba to nemá čo zaujímať. Stretneš tam iba falošných ľudí, motivácie sa nedočkáš, každý bude z teba ťahať informácie, do očí sa ti budú líškať a za chrbtom ťa ohovoria. Ešte ani neodídeš od firmy a už budú otravovať tvojich ľudí. Prídeš o všetkých kamarátov, známych, lebo im nedajú pokoj a budú im vyvolávať, hocikedy k nim prikvitnú.

JuliBa

Dievča, ak nechceš byť znechutená na celý život, tak sa firme oblúkom vyhni.
Ja som pracovala pri firme ešte v začiatkoch, keď bola ešte firma iná a ľudia za ňou doslova šaleli, ale dnes by som už pri nej nerobila. Vtedy sa ešte síce zarobiť dalo, bola to novinka, kvalita, ale záležalo od toho, ku ktorej skupine si sa dostala. Ja som mala totálne nenormálneho aj prvého a aj druhého riaditeľa a už v tej dobe ťa učili iba k tomu, ako odrbať zákazníka. Mala som šťastie, lebo aspoň manažéra som mala normálneho a s ním sa dalo dohodnúť. Každý, kto bol normálny od firmy už odišiel a hľadajú sa im ťažko spolupracovníci, tak preto podávajú zavádzajúce inzeráty.
Dnes už pri firme nepracujem a to pekných pár rokov, mám trvalú prácu a som rada. Ako viem, tak normálny ľudia od firmy poodchádzali, lebo firma ich nakoniec už iba využívala a naservírovali im akcie a platové podmienky tak, aby sa tlieskalo na mítingoch a doma človek spadol od údivu, že zarobia opäť iba tí najvyšší.
Od firmy si už neobjednávam, mám doma výrobky, ktoré som si nakúpila počas spolupráce a pomaly prichádzam nato, že som to vôbec kupovať ani nemusela. Sú to síce kvalitné výrobky, ale neskutočne predražené.
Ten fix určite nie je fix, ale určitá odmena po získaní zákazníkov, alebo určitom obrate. Odvody si platíš sama, TPP to určite nie je a kancelárska práca už vôbec nie.
Radšej byť nezamestnaná pár mesiacov, ako sa ponížiť na ich úroveň.

Hencuska

Dala som sa zlákať inzerátom na asistenta v kancelárii a na pohovore som zostala prekvapená, že je to žobrák na ulici a otravovanie ľudí z telefónneho zoznamu. Napriek tomu som ich zmluvu podpísala, lebo som potrebovala súrne peniaze, lebo som mala hypotéku na krku. Pani bola zlatá, milá a hneď mi povedala, že by si musím kúpiť aspoň biolampu, aby som ju vedela predať. Podpísala som teda 2 zmluvy. Keďže po 3 mesiacoch som už bola totálne v mínuse, lebo zarobiť sa u nich nedalo, požiadala som firmu o zrušenie zmluvy. Vraj zmluva sa dá zrušiť iba s 25% poplatkom a to som tovar nemala. Napísala som im, že som bola podvedená, nakoľko som sa neskôr dozvedela, že nič som si kúpiť nemusela, ale firmu to nezaujímalo, čiže schvaľuje klamstvá svojich spolupracovníkov. Tá pani mi mala oči ešte aj za tým volať, s tým, že majú nový tovar a vraj sa chce len zastaviť, lebo prechádza okolo nás. Ja po tomto by som sa danému človeku oblúkom vyhýbala, ale oni sú dotieravý ako hmyz. Okrem toho mi zabudli povedať, že je to práca na ŽL a musím si platiť odvody. Naozaj nechutná firma, odvtedy sa im zďaleka vyhýbam.