Susedov pes - starosti

Príspevok v téme: Susedov pes - starosti
Maryam

Susedia si poriadili noveho psa. Je to nieco ako nemecky ovciak, take vacsie stena. Samozrejme blaznive este a sice nesteka ani nevyzera byt agresivny ale domacim uz par sliepok zadrhol co sj sami priznali. Problem je ze vsetci susedia kolom dokola chovame vlastne zvierata napr. sliepky a mame aj macky, psy a pod. A ten ich pes skace do nasich plotov ktore mame s nimi spolocne. Jednym uz preskocil do dvora. Domaci nas vsetkych upozornili nech si zabezpecime ploty lebo sa moze podhrabat k nam. Takze kolom dokola vsetci ohradzame ploty doskami, kolmi a zabranami a tkaninami... radsej nech je klud. Lenze i tak ked vidi trebars nase sliepky tak skace a vesia sa na plot a sliepky su kazdu chvilu splasene, susedy starsie sa boja chodit do zahrady atd. Ide aj o ten strach neustaly co sa stane ked sa dostane k niekomu. Ploty su klasicke pletivove, sice starsie ale nie nejak derave a vykrivene. Ale podla majitelov psa je to nas problem, mame si postavit nove betonove ploty. Vyslovene sa nam vysmievaju, su arogantni a je im to jedno ci zavolame policajtov lebo ,,to su ich kamarati,,. Kde je pravo, na ktorej strane? Ich pes - nasa starost?

Moncina

Plot by si mali zabezpecit oni...Plus a to vravim ako velka psickarka, by sa mali psikovi denne dostatocne venovat! Socializovat ho a denne mu vhodnym sposobom vybit energiu, inak bude pes preskakovat a podhrabavat ploty, trhat sliepky a posobne. Ak sa mu nevenuju, na co ho preboha maju

Prezyvka055

Maryam ved ti vravim ze tam natiahnite len zopar drotov s ostanami do toho plota, pes sa toho uz ani nedotkne potom. Kupte normalne ostatne pletivo a preplet to do vasho plotu a je to.

Maryam

Vdaka za odpovede. Nase sliepky k nim nechodia, plot je dostatocne zabezpeceny aby tam sliepky nesli. Na betonovy plot nemame financie, je aj dost dlhy. Tu ide o ten princip ze vsetcia kolom dokola si mame stavat betonove hradby lebo to tak oni chcu? Susedy su starsie zeny na dochodku, neviem akoby si ho dali postavit. To ked si potom zadovazia tigra nahodou tak budeme musiet spravit 10m vysoky mur? Psovi ublizovat samozrejme nechceme, zbytocne davat ostne hore ked to preskoci alebo podhrabe. Nonsens. Sami maju na dvore najvacsi bordel, same plechy, dosky, haraburdie ale neprilozili k plotu ani fn. Len s rukami vo vackoch vsetkym oznamili nech si laskavo zabezpecime ploty. Myslela som ze je na to nejaka pravna norma ktora urcuje ze za psa zodpoveda majitel. Nestastiu chceme predist.

Biela Kobra

No, len čo nás zbadal, tak mazal nazad, vedel, že zle urobil. IMHO, ak pes spraví zle, na vine je zväčša majiteľ, tak som to riešila s majiteľom, nie so psom. Priebežne sa prihodia nejaké problémy, ale vždy sa to snažím vykomunikovať a dosiahnuť uspokojivý výsledok, a nie robiť si navzájom prieky. čo už.

Prezyvka055

Biela Kobra -> zaujimave, ale najst na mojom dvore susedoveho agresivneho psa tak ten pes uz asi nie je :D esteze okolo nas nie su susedia po blizku.. radost zit :)

Biela Kobra

Podotýkam, že na betónový plot je treba extra stavebné povolenie a pokiaľ je pozemok dlhý, náklady sa môžu rovnať nákladom na stavbu domu, takže toto riešenie vyzerá fajne na papieri, ale v praxi to už nie je taká sranda.

Biela Kobra

Dobrý deň, máme rovnaký problém, s tým, že aj my máme nemeckého ovčiaka a susedia chovajú sliepky, pričom jednu stranu výbehu pre sliepky tvorí náš spoločný plot. Tiež máme mačky a susedovci majú troch psov. Takže trecích bodov je tu neúrekom. Časť plota v susedovej predzáhradke je nízka a stalo sa, že ich pes preskočil k nám (náš pes bol vtedy našťastie vo voliére, takže ruvačka nebola), avšak ich pes napadol našu mačku, veľmi jej ublížil a dlhší čas sme s ňou museli chodiť k veterinárovi. Takže som bola robiť poriadky so susedmi a prestali psa do predzáhradky púšťať. Tiež sa stalo, že ich sliepky preleteli niekoľkokrát k nám, čo nášmu psovi zasa nebolo treba ukazovať. Desaťkrát sme ich pochytali my, jedenásty raz jednu chytil náš pes. Sliepku sme im nahradili, ale trvali sme na tom, aby situáciu riešili oni, lebo problém je na ich strane, takže skrátili sliepkam letky a bolo. Čo sa zvyšku plota týka, ich psy zvykli naň skákať a ničiť ho, od strany susedov je navyše nahádzané pri plote kadečo, neporiadok, čo ich psy rozhadzujú a veľakrát pretisnú cez plot až k nám, raz dokonca aj vyvalili stĺpik z betónu. Neostáva mi nič iné iba pravidelne kontrolovať plot a opravovať ho. Navyše sme dali na pletivo 90 %-nú tieňovku a nasadili okolo plota tuje, takže prinajmenšom náš pes nemá taký rozbeh, aby skákal do plota, a susedove psy k nám nevidia a situácia sa dosť upokojila. Všetko chce čas a pevnú vôľu.

Ipsik

Pre psa kurka je ako pre líšku zajac. Ak sú blízko nich, tak ich to dokáže vyprovokovať do nepríčetnosti. Čím ďalej, tým lepšie. Tu by asi neplatilo, že menej je viac.