čakať?nečakať?

Príspevok v téme: čakať?nečakať?
lovely21

ahoj, chcela by som radu. Už zopár rokov sa stretávam s jedným chlapcom. Zo začiatku to bolo také polovičné kamarátstvo s výhodami, pretože sme sa nestretávali len kvôli posteľným radovánkam. Chodievali sme aj na výlety všade možne a pomáhal mi, keď som niečo potrebovala. Toto všetko zaprčinilo,že ja som počase chcela niečo viac, nečakané...V podstate som si myslela,že sme normálne vo vzťahu akurát sme si o tom nepovedali...on ma však pri jednom rozhovore na danú tému vyviedol z omylu a odvetil,že ma má rád a záleží mu na mne,ale viac z toho bohužiaľ nebude. Myslela som si,že je v tom niekto iný, no nebol. Vysvetlil mi, že to nerobí ani kvôli sexu, keby hej tak so mnou nechodieva po výletoch a netrávi toľko času a tiež by sa stretával aj s inými babami, tvrdil, že so mnou mu je proste dobre. Nevedela som si to vysvetliť,keď tvrdil, že so mnou rád trávi čas, ale nie som tá pravá, že sa mu nezdá, že to je to pravé orechové. Asis i predstavuje, že vzťahy sú ideálne, bez kompromisov a hádok. Nechápala som to, prečo potom toľko času mi venoval a nehľadal si tú jeho spriaznenú dušu....Ukončili sme to, nemala som energiu v tom pokračovať, a nechápala som, že taký je. Zároveň som na ňom videla, že ho to veľmi trápi, no tiež som nevedela pochopiť prečo, veď on si to sám rozhodol. Zostali sme v písomnom kontakte.
Uplynul potom nejaký čas (zopár mesiacov) a my sme sa opäť stretli a povedal mi,že keby sa niečo medzi nami stane,tak nech viem,že u neho to stále nič nemení...Samozrejme,že sa po nejakej dobe niečo aj stalo a ja som do toho znova spadla a začala si nahovárať, že možno vtedy nebol pripravený a neuvedomoval si to. Opäť sa to vyvíja v podstate rovnako, akurát tentokrát sa ma nebojí už chytiť ani na verejnosti za ruku, prípadne ma pobozkať (ale medzi kamarátmi takéto činy nerobí), taktiež jeho rodičia o mne vedia, ale čo im povedal, že je medzi nami to neviem. Mám dojem, že trávime spolu viac času ako predtým a aj je ku mne milší. Hlavou mi teraz zase začínajú behať myšlienky, že chcem proste normálny vzťah a keď sa ma niekto opýta na to, či mám priateľa môžem povedať áno a nie rozmýšľať , čo to medzi nami je. Zdá sa mi,že sa ku mne chová lepšie ako tomu bolo predtým, ale možno si to všetko len nahováram a prikrášľujem. Čaká ma teraz, pre mňa, veľmi ťažké obdobie, bakalárske štátnice a potrebujem podporu,ktorú viem, že u neho mám. No na druhej strane mi stále v mysli behajú myšlienky, že či z toho niečo bude, stále dúfam. Plánujem s ním opäť viesť rovnaký rozhovor ako vtedy, myslíte, že tam je nejaká šanca, že by z toho mohol vzniknúť vzťah? Dokážu sa v človeku zmeniť city? Predpokladám však,že všetci poviete, aby som od neho dala ruky preč, čo si aj ja uvedomujem,že takto to ďalej nemôže ísť...no potrebujem aspoň nejaké rady, ako potom zvládnuť to ťažké obdobie,ktoré bude bez neho nasledovať, lebo viem,že tentokrát to bude musieť byť už aj bez písomného kontaktu. Bojím sa, že ma to vyvedie z miery a ja nebudem schopná sa sústrediť na školu ani na ostatné veci. Veľmi ho mám rada a teraz mám pocit, že nikoho iného už nebudem nikdy chcieť. I keď mi ublížil, bolo to to najlepšie , čo som doteraz zažila, zároveň viem, že ja som jeho jediné dievča, s ktorým kedy spal,trávil toľku času, venoval sa mu a všetko podobné. Všetky vaše názory si rada prečítam a možno získam nový pohľad na vec, prípadne sa mi otvoria oči.

Fantasyi

Tak muzi si myslia, ze pride nieco lepsie, ale to najlepsie uz davno maju a to zenu,ktora to s nimi dokaze vydrzat a este ich dokaze aj mat rada. Skoda, ze si to nevedia vazit. Taki si zasluzia, iba padnut na hubu a dostanu sice taku, z ktorej budu hotovucki, ale ktora ich bude, len vyuzivat, podvadzat a osklbe ich dohola. Lebo laska nie je to, ze si z niekoho paf, laska je to, co pri tebe stale stoji, smeje sa s tebou, trpi, prejde s tebou ruka v ruke kus cesty a zivota, aj cez prekazky.

Angelika3

Tak nenašiel si zatiaľ nikoho lepšieho, tak mu stačíš aj ty. Sama to cítiš srdcom, len rozum ti chce stále nahovarať niečo iné a dúfa, že sa niečo zmení. Aj Kiddo ti to napísala, že rátaj s tým, že ti jedného dňa oznámi, že sa zamiloval do niekoho iného. Ja vlastne odpísujem hlavne lebo je tu iba zopár odpovedí, zatiaľ čo ty si napísala celú litániu :-)

Chápem, že sa bojíš, aké to bude bez neho a určite to nebude nič príjemné. No jediným liekom na lásku je ešte viac lásky. Takže čakaj na niekoho lepšieho, kto ťa bude mať rád presne takú aká si. S týmto len strácaš čas a prichádzaš o možnosti zoznámiť sa s niekým iným.

Fantasyi

Ak ti stacia omrvinky... Ale ak chces vsetko a samu seba si vazis, tak nebud handra.
Na co chces akoze cakat? Vyjadril sa snad jasne.

neviem111111

koniec sk. roka je uz uplne za rohom, takze by som povedala ze ries teraz skolu a toto neries. ziadne rozhovory, nezaoberaj sa tym proste co je medzi vami. a ked si poriesis skolu, potom sa k tej otazke vrat a ries to, ak ti toto nestaci. ale sam ti povedal, ako to berie. takze sa skus postupne pripravovat na najhorsie a ked tak ta mozno prijemne prekvapi, aj ked ja si to nemyslim.

kiddo

Bud pripravena na to, ze ked sa raz bude chciet usadit, jedneho dna ti oznami, ze sa do niekoho zamiloval. A povie ti, co si ine cakala, ved ti stale opakoval, ze sa to medzi vami nezmeni. Vsetko by bolo okej, keby ty si si nerobila nadeje. Lenze ty si ich robis. Aj napriek tomu, co ti predtym a aj teraz zopakoval. Nie si prva ani posledna, co do toho spadli. Samozrejme, ze mu vyhovuje, ze pri sebe ma babu, s ktorou mu je dobre. To sa predsa vobec nevylucuje s tym, ze za partnerku na vazny vztah ta nechce a ako on sam opakuje, ani nikdy chciet nebude. Keby ty si to mala rovnako, tak poviem - uzivaj si krasne chvile. Lenze toto nie je vyrovnany vztah. Takto si odpovedz - si teraz takto stastna? Pretoze s nim to, ako ti sam zopakoval, nikdy lepsie nebude.

Mesačný princ

Škola je pre teba momentálne dôležitá a ak máš byť v zlom stave len preto, pretože koniec, tak to nerob.

Užívaj si každú sekundu svojho života, pretože nikdy nevieš čo bude. No a čo ak ,,nemáte vzťah,,

ve´d koľkí ho majú a podvádzajú partnerov, rozvádzajú sa, bijú o majetky alebo na seba nemajú dosť času.

Ty máš v podstate všetko, až na fakt, že takto budete žiť možno až do smrti. Vychováte zopár detí, postaráte sa o vnúčatá a ke´d budete mať na krku asi 90 rokov, tak sa možno vezmete :D