Bolest hlavy a únava

gabona1

Skús sa poradiť v lekárni, mne vždy dobre poradia v Dr.max, ak nechceš brať lieky, možno sú aj nejaké homeopatiká, ktoré pomôžu. Hlavne nečakaj a poraď sa, ak nemáš čas ísť za lekárom, tak skús v lekárni, mne sa to osvedčilo.

chore crevo

To by mohla byt cukrovka. Dalsia moznost je, ze pokial sa objavuje aj vracanie, a to takym sposobom, ze bolest hlavy sa s pribudajucimi hodinami stupnuje a stupnuje a ked uz je neznesitelna po dlhych hodinach, tak pride vracanie a po vracani bolest hlavy zmizne, tak potom by mohlo ist o sorbitovu intoleranciu. Sorbitova intolerancia je choroba, pri ktorej sa v tele cloveka bud vobec, alebo v dostatocnom mnozstve netvori enzym zodpovedny za travenie sorbitu. Sorbit je ovocny cukor, alkoholicky cukor, umele sladidlo a konzervacna latka. Sorbit ako ovocny cukor obsahuje väcsina druhov ovocia. Vysoko sorbitove su jablka, hrusky, slivky, marhule, broskyne, ceresne. Male bobule ako jahody, maliny a cucoriedky a brusnice su nizko sorbitove. Bez sorbitu su len citrusove plody, ananas, banan, vodovy melon, medovy melon a papaja. SOrbit ako alkoholicky cukor obsahuju vsetky alkoholicke napoje okrem vodky. Sorbit ako umele sladidlo je v sladkostiach pre diabetikov, v zuvackach Orbit a v roznych mentolovych cukrikoch, v naplniach do praliniek (ako alkohol), ale aj vo vela sladkostiach sladenych cukrom, ktore su okrem cukru sladene este aj sorbitom, lebo tam bol pridany. Ovocne stavy a marmelady obsahuju sorbit. Pomaranc ho neobsahuje, ale priemyselne vyrabane pomarancove stavy casto ano, lebo sa tam umelo pridava. Treba citat zlozenie na obale. Kysle uhorky a ina kysla zelenina vo vlaske mozu a nemusia obsahovat sorbit. Treba citat zlozenie na obale. Kecup a paradajkovy pretlak mozu, aj nemusia obsahovat sorbit. Casto sa tam v potravinarskom priemysle umelo pridava, preto treba citat zlozenie. Pastety a sackove polievky, vsetky konzervy a zavaraniny mozu a nemusia obsahovat sorbit. Treba pozorne citat zlozenie. Mäkke pecivo zabalene v sacku, bagety na benzinkach a rozne croissanty vo farebnom sacku, ktore su akoze dlhe mesiace podla datumu dobre... casto obsahuju sorbit ako konzervacnu latku. Sorbit je naozaj skoro vsade. Rakuske a nemecke potravinarstvo ho vyuzivaju v omnoho hojnejsej miere pri pridavani do jedla ako Slovenske. MOze sa preto stat, ze kto pracuje v Nemecku, casto ho tam boli hlava a je mu zle a vracat musi, ale na Slovensku ho to akosi nechyta. Pre sorbit. Kysla kapusta v sacku v obchode - na zlozeni bol napisany sorbit. Clovek sa az chyti za hlavu, ze co tam to vysoko toxicke a prudko jedovate svinstvo robi? no kapusta ho neobsahuje, ale ono sa tam umelo pridalo. Stiplave cukriky Halls, Mentos a ine, samozrejmostou je sorbit. Cukriky a lizatka, gumove medvediky a ine. Sorbit sa oznacuje aj ako E420, E432, E433, E434, E435. A potom samozrejme vsetko, co ma privlastok jablkove, marhulove, broskynove... Neexistuje marmelada bez sorbitu. Med obsahuje male mnozstvo sorbitu. Susene ovocie obsahuje väcsie mnozstvo sorbitu ako cerstve sorbitove ovocie. Toto sa da zistit testom alebo sebapozorovanim. Sorbit sposobuje intoleranciu vo vseobecnosti u ludi velmi casto. Bolesti hlavy a vracanie su jej priznakmi. Sorbit sa do organizmu vstrebava pomaly, o to dlhsie potom ale trva, kym sa vyluci, ale aj kym prepukne problem. Napriklad na ranajky zjes jablko, na obed vyprazany syr so zemiakmi a po obede ta rozboli hlavy, vecer po veceri vracias. Myslis si, ze ti ublizil ten syr co si mala na obed alebo ten maslovy chlieb co si mala na veceru a to ti v skutocnosti ublizilo to jablko sorbitove, ktore si zjedla rano a v case vracania si nan uz ani nespomenies. Skus vylucit zo stravy sorbitove jedla, pozorovat sa, ci ti nebude po ich vyluceni lepsie. Je to naozaj casty problem, sorbitova intolerancia. Ale lekar nan neupriamuju pozornost pacientov - lebo vsak potrebuju klientov, potrebuju zarobky, tak naco riesit skutocne problemy? Aby ich vyriesili? A aby sa pacient citil zdravy a aby sa mal dobre? Ked je pacient chory, doktor viac zarobi.
Existuje aj laktozova intolerancia - ked clovek nedokaze stravit mliecny cukor. Vtedy treba vylucit mliecne vyrobky zo stravy. Alebo ich obmedzit a spolu s nimi uzivat liek, ktory obsahuje enzym laktaza.
Histaminova intolerancia - traviaci system cloveka nedokaze stravit potraviny bohate na histamin. Napriklad spenat, ryby, plesnove syry, kavu, rajciny, vela dalsich, vlastne skoro vsetko. Vtedy treba bud histaminove potraviny vylucit, alebo spolu s nimi uzivat liek, ktory sa vola Daosin. Ten obsahuje enzym, ktory pomaha travit histaminove potraviny.
Fruktozova intolerancia - okrem sorbitu existuje este aj dalsi ovocny cukor, ktory sa vola fruktoza. Ked traviaci system choreho cloveka neobsahuje enzym na travenie fruktozy. Vtedy treba vylucit potraviny bohate na fruktozu. Fruktozova intolerancia je zriedkavo sa vyskytujuci jav. Malo pravdepodobne, ze by si ju mala. POkial niekomu sposobuje problem ovocie, väcsinou je na vine sorbit.
Treba sa dat vysetrit na uvedene choroby, ci niektoru z nich mas.

WHISPER

nemýl si tabletky s cukrikmi,.. nemaju sa jest len tak,.. ked mas zdravotne problemy chod ku lekárovi... ked ta dlhodobo boli brucho len tak zo srandy to nebude... nieco OK nie je...

milajar

Kristinka, kolko mas rokov, vsak treba ist za doktorom, nema ta co boliet hlava an brucho, ked nezaberaju lieky, treba ist na pohotvost, oni su od toho