Čo by ste robili na mojom mieste?

Príspevok v téme: Čo by ste robili na mojom mieste?
Martin6699

Ahojte.

Na začiatok len toľko, že niesom typ žiarlivca, ktorý kontroloju telefón, FB a pod.

Po podozrení, ktoré som mal, som však raz do jej telefónu nazrel. Predtým mi samozrejme vehementne vravela, že si s ním nič také nepíše.
Síce to nebol správy priamo seuxálne, no boli tam náznaky, že moja priateľka by oňho mala záujem.

Po konfrontácií svoju chybu priznala a oľutovala. Videl som, že ju to mrzí, tak som sa rozhodol s nami nekončiť a preniesť sa cez to.

Problém je, že teraz z nej mám pocit akoby sa nič nedialo, nesnaží sa, je to medzi nami veľmi vlažné.

Problém č.2 Mám problém s fyzickým kontaktom s ňou, pretože sa mi stále vynoria v hlave tie správy. Viem, že to časom prejde, no problém je, že teraz by nám ten fyzický kontakt prospel, no jednoducho to viazne z oboch strán.

Mám tomu podľa vás nechať čas, nech sa ona posnaží alebo zapracovať už teraz na tom, aby vzťah nebol vlažný, hoci je to pre mňa momentálne dosť ťažké?

Adden

Martin, sam si si vo svojom prispevku odpovedal. Povedz to podobnymi slovami aj jej osobne. Skutocne to je tak, ako to vnimas. Treba, aby ste robili, co si napisal.

Tri

Žiarlivec byť nemusíš ale dôvod na to aby si jej tie správy pozeral si mal. Zrejme tušenie kvôli jej správaniu, ktoré ti podvedome hovorilo že ťa neľúbi už len nad tým by som sa zamyslela. To jej oľutovanie bolo zrejme len preto, že ju druhá strana odmietla alebo sa ona bála odmietnutia a preto radšej jeden vzťah neukončila dokým si nebola istá, že neskončí sama. Na druhej strane to mohla vážne oľutovať, no bojí sa, že ju opustíš ty. Vidí na tebe utiahnutosť a preto sa neodhodlá nič skúsiť. Možno ti chce dať čas. Možno by si mal skúsiť jej dokázať ty, že všetko je v poriadku, a že ju stále ľúbiš aj keď sklamala tvoju dôveru a dať varovný prst, že v tvojom prípade je to posledná šanca. Nie si bábka a nie si odkázaný na takýto vzťah. Skúsiť ten fyzický kontakt -dať jej najavo čo od nej očakávaš konkrétne žiadne hádanky a riekanky a vydiskutovať si to. Oznámiť jej podmienky vzťahu, ak nejaké máš. Ja konkrétne ak by som mala ohrozený vzťah o ktorý by som stála tak by som bojovala zubami nechtami a robila všetko preto aby prežil. Ak si jej nedal najavo otvorene, že si neželáš intímnosti tak je na zamyslenie prečo sa zdráha. Na druhé zamyslenie sa je, že ak je vzťah založený na dôvere a láska si na nej priam zakladá tak ak sa dôvera poruší neviem či sa to dá nazývať láskou. Vzťah už bude navždy poznačený tvojou nedôverou a tým pádom to bude aj cítiť. Lepšie je všetko ukončiť kým sa dá a chvíľu smútiť ako sa zobudiť o niekoľko rokov a mať hlavú v smútku. Nikdy nie je správny čas na nič a preto treba veci riešiť aktuálne. Ak by to bola tá pravá tak by dôvera narušená nebola. No človek to musí cítiť v srdci, že je ten druhý ten ktorý za to stojí. Na každého čaká spriaznená polovička veď ak by nie tak by sa u nás nevyvinula láska a rozmnožovali by sme sa ako ostatné zvieratá.

Martin6699

Ahoj, ďakujem za odpoveď.

Pod pojmom snažiť sa nemyslím, aby mi behala za zadkom a opakovala, ako ju to mrzí. Stačilo by mi, ak by bola menej vlažná a prišiel nejaký impulz z jej strany. Nemyslím len sexuálny ale napríklad niekam vyraziť alebo mi povedať niečo pekné a pod.

Ja ju nechcem nijako trestať odmeranosť alebo nedostupnosťou. Nejde o to. Ide o to, že podľa mňa nie je správne, ak ja budem ten, ktorý sa snaží, keď ona pochybila a ani nevidím z jej strany nejakú snahu.
Ja to nemám problém robiť normálne, no momentálne je to pre mňa veľmi ťažké sa k nej chovať ako predtým, chce to u mňa čas, no a ono by mi mohla pomôcť tým, že by sa posnažila, aby som videl jej snahu.

Adden

Ty si sa cez to este nepreniesol a ona to vie. Podla mna rec tvojho tela, tvoje spontanne reakcie, pohlad, vsetkym jej davas najavo, ze nie si v pohode. Lebo ani nie si. Ona sa pretvarovat nechce, ze vsetko je medzi vami v poriadku, lebo vidi, ze nie je, preto je taka vlazna. Medzi vami to bremeno lezi, a vy s nim musite pohnut, aby medzi vami nebolo.

Slecna urobila alebo zamyslala urobit podraz, ty od nej potrebujes viac ako slovne ospravedlnenie. Potrebujes uverit, ze sa nemusis bat, ze ta zradi a ze o ineho zaujem nema a nebude mat ani tie sklony.

Vies, ja uz by som po mojich skusenostiach volila radsej samotu ako partnerstvo s niekym, kto nema moralny problem so zradou. Ale ak Ty chces bojovat, tvoja volba.

Ako teda zabojovat? Ona ti musi pravdivo odpovedat na tvoje otazky, ktore by mali smerovat k tomu, aby si zistil, co v nej skutocne mas. Ak jej odpovede budu do seba zapadat, budu davat zmysel, budu odrazat to, co aj naozaj robi, a vsetko to bude nasvedcovat, ze uprimne odmieta, ze by ta niekedy mohla podrazit, tak sa zacni ucit tomu verit. Opakuj si, co urobila alebo povedala take, co ti dava dovod verit jej. Ak ale nebude presvedciva, ver tomu, ze ak necitis uprimnost, tak tam ta uprimnost ani nie je. Bud pripraveny urobit objektivne rozhodnutie, ktore moze byt aj rozchod.

Alessandra99

Co SI predstavujes pod pojmom "snazit sa" . Lebo pises ze ona sa nesnazi - ved pokial ukoncila to vypisovanie Tak je to ok , ci nie ? Ci teraz ma v kuse robit nieco extra k tvojej spokojnosti ?

Ked si "vlazny" ty , Tak mozno ma pocit, ze uz jej neveris, ze uz s nou nechces byt, ... Pokial vies , ze tamten je minulost, Tak jej daj najavo ze ju stale chces a je pre teba dolezita :) potom uvidis ako bude reagovat ona. A podla toho sa zariadis..

I ked mi pride celkom zvlastne, preco si s nejakym muzom vypisovala "horucejsie" SMS, ked je vo vztahu.