citim sa v robote neskutocne odstrcena

Príspevok v téme: citim sa v robote neskutocne odstrcena
1smutna1

ahojte mozno pre niekoho uplne banalny problem ale citim sa v robote strasne odstrcena... som nestastna ze napriklad moje dve kolegyne spolu obeduju a mna vobec nezavolaju...sme mala firma a tak som dufala ze budeme mat aspon pekne vztahy ale ako vidim tak to tak asi nebude... neviem co robim zle niesom ine etnikum,nesmrdim niesom neinteligentna alebo nejaka hlupana a napriek tomu nikto nestoji o moju spolocnost.... minule som stretla jednu kolegynu v nakupnom centre a normalne sa mi okato vyhla.... nemali sme ziadne hadky ani nic proste mi tam davaju najavo ze k nim nepatrim...co mam robit?

Mesačný princ

,,kde sme v podstate boli vsetci kamarati ,,

Nehnevaj sa, ale na toto si ako prišla???

Neviem čím to je, ale vždy som obdivoval ľudí, ktorí majú vôkol seba ,,kamarátov,, no na druhej strane mi ich prišlo vždy strašne ľúto, keď tí ľudia zistili, že to kamaráti vôbec neboli. No už mali za nich nich náhradu ( ako jedna strana, tak aj druhá)

Osobne by som takýto vzťah mať nemohol.

1smutna1

ahojte dakujem za vsetky nazory mne to bolo velmi luto lebo je to moja prva praca po vysokej kde sme v podstate boli vsetci kamarati vôbec a nikto nikomu nevyhybal a teraz clovek pride do nového prostredia a bum takato facka kazdy proti kazdemu a pre nic. Proste som nebola zvyknuta na taketo chovanie. Inak uz to tak otupilo a az tak velmi ma to netrapi. Minuly tyzden som bola kolegovi zaniest papiere a zhodou okolonosti tam nebol a mal zapnuty Facebook a mal tam chat s dotycnou slecnou ktora a mi vyhla v tom obchode. Slecna mala v ten den dovolenku a ohovarala v chate ludi z firmy. Takze ked vidim aka je falosna ku kazdemu tak uz to tak neriesim proste ju neprerobim a trapit sa preto nema vyznam.

Kimmy_CA

Je to určite nepríjemná situácia byť takto naoko odstrkovaný/á. Napíšem ti ako by som sa s tým vysporiadala ja... keď by si v kantýne okato sadli odo mňa preč a sedela by som tam sama, tak by som si k jedlu zobrala časopis alebo knihu (prípadne smartfón, ale to je asi nezdravé) a pri jedle by som si čítala a ignorovala ich. Ak robíš kancelársku prácu a nie je to práca kde musíš často odpovedať telefóny alebo byť v priamom kontakte s ľuďmi mimo práce (ako napr. na úrade), tak si môžeš cez deň popri práci púšťať hudbu do slúchatok; ja som zistila, že niekedy to človeku celkom dodá energiu a elán do práce (ale zase by som to nerobila stále, lebo myslím že ustavičné púšťanie hudby priamo do uší cez sluchátka po čase poškodí sluch). V nákupnom centre ak ťa nejaká kolegyňa uvidí a zámerne obíde, tak si to nevšímaj, nasaď "poker face" a tvár sa, akoby sa nič nedialo. Ak máš v práci prestávku, tak sa choď prejsť von pred budovu na čerstvý vzduch (ak sa to dá), alebo si uvar čaj a pozeraj sa von oknom (ak tam máte taký priestor...). Snaž sa budovať si podporný systém inde, aby ti dodával energiu a dobrú náladu, ktorú potom vyčerpáš pri strávení pracovnej doby. V angličtine existuje na správanie akým ťa častujú tvoje kolegyne výraz, hovorí sa tomu "ostracize", ale myslím že to nemá slovenský ekvivalent.

Na záver ti ešte napíšem jeden citát, ktorý ma paradoxne niekto u nás v práce nalepený na nástenke vedľa svojho stola:

"Netráp sa ak sa nepáčiš niektorým ľudom. Nie všetci majú dobrý vkus."

:)

pracujem

Pavel Y_ palec hore! pravda odrobiť a dovidopo
Adrl1a _ pracujem na úrade aj som v predchádzajúcom zamestnaní pracoval na pozícii kde nešlo o výr. halu, pasovú výrobu a pod. ale banka. A poviem ti, či je to úrad, banka, a podobné inštitúcie tiež sú tu na dennom poriadku intrigy, ohováračky, klebety, fámy a podrazy. Aj keď tie ženy sa snažia pôsobiť ako že znamenajú niečo viac než ženy niekde za pásom či vo výr. hale ale stále sú to len ženy so ženským mozgom kuracím ktoré potrebujú každonenné nabitie energie tým že klebetia, ohovárajú, intrigujú atď. To že žena nosí kostým, 8cm štekle na nohách a drahú bižutériu na krku neznamená že nieje schopná podraziť svoju kolegyňu pokiaľ ide o závisť či nenávisť. Ženské sú proste také že jedna druhej neznesie že je krajšia, šikovnejšia, sympatickejšia vedeniu... Závidia si manželov, prác. pozíciu, auto, oblečenie, bývanie atď. Snažia sa pôsobiť svojím zovnajškom ako niečo viac, ženy na úrovni ale vo vnútri sú to tie najodpornejšie zhnité duše.
Najmä na úrade sa s tým stretávam aké podrazy za chrbtom sa robia a ako sa jedna pred druhou pretvaruje. Česť výnimkám, nechcem hádzať všetke ženy do jedného vreca. Sú aj ženy ktoré majú rozum v hlave a nie piliny a robia si svoju prácu ako najlepšie vedia ale žiaľ pravé také sú často obeťou tých vyššie uvedených stríg.

pavel y

Do roboty sa chodí ROBIŤ. Ešte raz, do roboty sa chodí R O B I Ť, nie klebetiť. Keď máš veľa energie, nájdi si ďalšie, alebo manuálne zamestnanie.

a_dr1a

Smutna. Vsetko je to o ludoch. Ale skor je bezpecnejsie hladat si kamosky mimo prace, podla sympatii zalub zaujmov a konickov. Ale da sa najst aj v praci. Ale sama vidis, ze zrejme v terajsej tvojej praci skor nie ako ano

1smutna1

dakujem za rady ale uprimne uz po tom az tak netuzim....je to naozaj pravda ze na SK sa s vami bavia len ked nieco znamenate a nic tu nieje uprimne :) kamaratky si treba hladat mimo pracoviska... :)

a_dr1a

Chore crevo) Ani by som nepovedala. S tymi lacnejsimi otvorenymi intrigami je to skor takto vo vyrobe, v halach, manualna praca (hl.zenske kolektivy). Nehovorim, je to aj vo vyssich poziciach, ako pises (vyssi prijem odmeny, karierne rasty), ale tam sa to robi trosku inak. Ja som na tej druhej strane vzdy posobila. Tam je to vsak skor sofistikovanejsie, skrytejsie, ovela vychcanejsie a rafinovanejsie. Ale vravim, mam aj stastie na ludi

simiona

Ale ak sa chces vazne kamaratiti s kelegynami, mam pre teba radu. Vacsinou si ich nevsimaj, rob si svoju robotu, iba sa ich obcas opytaj, ci nepotrebuju s niecim pomoct. Ale nie tak, aby ta zneuzivali a davali ti na plecia vsetku svoju robotu. A nevtieraj sa. Potom sa z vas mozno stanu kamaratky. Ale pravdepodobne to bude trvat len dovtedy, kym nepride vacsi problem.

chore crevo

adr_1a, to nie, ze ty mas stastie na ludi, ale ty a ludia pracujete na takych pracovnych poziciach, kde neexistuje alebo takmer vobec neexistuje pomerne rychla moznost karierneho postupu a asi tam ani nie su bohvieake vysoke platy u vas. Alebo inak povedane, kde existuje pomerne rychla moznost karierneho postupu, tam su velmi zle vztahy v kolektive a este, kde su velmi vysoke platy a poziadavky na pracovnika nenarocne (vzali by aj z osobitnej skoly dakoho, bez poziadaviek na extra vzdelanie), tam su tiez tlacenice a strkanice a na takych miestach aj keby moznost karierneho postupu absolutne ziadna nebola, vystval by ta niekto, aby tam mohol dosadit svoje polodebilne decko. Jedna sikovna mlada stredoskolacka chodila roznasat letaky. V tom case boli Slovenske koruny a nemali sme este Euro. Roznos raz do tyzdna, 500 korun slovenskych mesacne, slusne vreckove pre stredoskolacku. Raz tu stredoskolacku naivnucku a dobrucku zastavila v jednom vchode ista hnusna zavistliva mrcha a pytala sa jej na podrobnosti ohladom prace, a tak. V tej lokalite ta strara bosorka roznasala asi 30 roznych druhov letakov, len tento jeden letak nie. Lebo ten roznasala ta mladucka stredoskolacka. Na druhy den stredoskolacke zavolal sef, ze ju vyhadzuje z roboty, vraj sa na nu stazovali ludia, ze nerozniesla tam a tam. A ona pozerala jak mucha puk prekvapena, ze coooooo? Ze ona predsa rozniesla. Sef si nic neoveril a uveril intrigam. Ona to roznasala po cinziakoch. Sikovny a mudry sef by si veci overil: ze by sa intriganky opytal na adresu a zavolal by inym ludom z toho isteho cinziaku, ci dostali letaky take a take a ludia by potvrdili, ze dostali a bolo by. Ale ked je sef duta hlava a sprosta truba, tak si nic neoveri a nespravodlivo vyhodi najlepsieho pracovnika. Intriganska zmija navrhla sefovi, ze pozna niekoho kto by to mohol roznasat. Dala to napisat na svoje decko. 30 roznych letakov najmenej roznasala dovtedy, z coho minimalne 15000 korun slovenskych mala, ale chybalo jej este 500 korun, o ktore obrala mladu stredoskolacku. Ludia sa cudovali a nechapali, preco letaky chodia tak, ze do jedneho letaku, dvojharku su postrkane dalsie letaky roznych firiem... a preco niektore letaky pridu s tyzdnovym oneskorenim... Stalo ju to tak maximalne tri hodiny tyzdenne. Letaky poskladat a poroznasat a brutalne dobry zarobok na tu dobu. Vedeli uz ale ludia, ze to roznasa jedna a ta ista osoba a roznasa dodnes. Falosna zmija, co uz okolo roku 1999 okradla chudobnych stredoskolakov o moznost takehoto brigadnickeho zarobku. Letaky roznasala, alebo asi este stale aj roznasa v lokalite okolo ulice Gabora Bethlena a okolie v Novych Zamkoch a nech skusi spina hnusna jednu pipnut, ze ju niekto na fore niekto ohovara!!! CO som napisala, je pravda a je len otazkou casu, kedy napisu dalsi. Ktori boli rovnako nespravodlivo obrati o pracu.