morálna podpora

staršia dáma

Ja som rektoskopiu absolvovala tak, že som nemusela užiť žiadne prehánadlá, toto vyšetrenie bolo úplne bezbolestné. Vyšetrenie hrubého čreva - kolonoskopia je iné, treba črevo vopred vyčistiť, na to som dostala jeden prípravok, ktorý som užila neskoro popoludní deň pred vyšetrením a to bolo všetko. Takže sa vôbec nemusíš báť! Držím palce, aby si nabrala odvahu, je to dôležité!

krejzygrl

neboj , setko zle je na neco dobre. budes mat aspon novu skusenost :-P sice nie velmi prijemnu ale co uz. ne setko je prechadzka ruzovym sadom

flower

ahoj. nemam s tym skusenosti, ale chcem ta troska utesit. velakrat musime podstupit aj veci, ktore su nam neprijemne. ale vies, chceme byt zdravi, nechceme aby sme mali problemy, bolesti, choroby, a prave preto su dobre rozne vysetrenia. byvaju sice neprijemene, ale velmi dolezite. chceme byt predsa zdravi, no nie?;) musis si dodat odvahu, povedat si, ze si proste silna zena, ktora to zvladne. staci par, sice neprijemnych, minut a mas po celom zakroku. pred tym ako podstupis zakrok, si daj nejaky upokojujuci caj, ukludni sa, jednoducho ber to tak, ze o nic nejde, ze to lahko zvladnes a konecne budes mat pokoj. popripade sa skus informovat u lekara, aby ti nejako pomohol s tym, aby to tak nebolelo. ved dnes uz je tolko moznych liekov proti bolesti a inym veciam. a mala rada: dobre by bolo povedat si, ze ked to zvladnes, kupis si, napriklad, nove topanocky:) drzime ti palce, urcite to zvladnes!

neboj

ahoj janka ja som podstupila kolonoskopiu-vysetrenie cez konecnik/zaviedla sa rurka az do hrubeho creva/neviem ci budes mat az v takomto rozsahu vysetrenie.musela som brat asi 3 dni laxativa, ale to mi instrukcie dali pred vysetrenim a tie 3 dni iba kasovite a tekute jedla, teda len polievku tusim som mohla.tak toto bolo neprijemne.potom to vysetrenie, museli trochu vzduchu pustit dnu, aby sa to crevo roztiahlo-to bolo trochu ako krce.ale dalo sa to.no , prezila som a som rada ze som to absolvovala lebo mam klud a istotu ze vsetko je o.k.neboj sa , da sa vsetko to prezit,radsej ako sa s neistotou umarat.mozno ak sa velmi bojis, popros ich ci ti nemozu dat nejake sedativa predtym?pa.