pečeň šetriaca dieta

majkamaj

Caute ludia, viem, ze ste tu uz dost pisali o tych dietach na pecen, ja s tym potrebujem konkretne poradit, resp. si nejaky zoznam spisat...vedel by mi niekto poradit alebo odporucit, kde na nete takyto konkretny zoznam najdem?dakujem..moj mail MacickaN@azet.sk...pa

RNG

mastne jedla su tazke na pecen a vyprazane je skodlive pre kazdeho. Tam su znicene spalene oleje a karcinogeny(dechty) zo spaleneho jedla.

RNG

Zhruba 20% choesterolu dostavame v strave. Ostatok sa vyraba v nasej vlastnej peceni z prebytkov cukrov. Tj za vysoku hladinu cholesterolu a triglyceridov v krvi su zodpovedne hlavne "rychle" cukry. Najhorsi z nich je vyrabany z kukurice(kukuricne sladidlo, zvacsa fruktoza) ktory sa az 95% skonci v peceni na vyrobu tukov a triglyceridov a nie vo svaloch na vyrobu energie, ako glukoza.
Takze treba sa vyhybat kukuricnemu syrupu(high fructose corn syrup) rafinovanum cukrom a jemnum bielenym mukam, ktore sa zmenia v zaludku velmi rychlo na cukry.
Policosanol reguluje v peceni vytvaranie cholesterolov a triglyceridov velmi ucinne

marthinna

RNG, dakujem ti za radu. A nevies co by som mala jest a acomu sa vyhybat, aspon priblizne. Viem, ze nemam jest mastne a vyprazane jedla, ale iba to alebo este nieco a naopak, co by som mala jest???
Dakujem

RNG

Marthinna, je jeden vyborny doplnok, ktory znizuje vyrobu cholesterolu v peceni aj triglyceridy v krvi. Je to vytazok z listov cukrovej trstinu pod menom Policosanol. Davkovanie je od 10 mg do 40 mg denne, podla potreby

marthinna

Mozete mi niekto pomoct?
Doktor mi povedal, ze mam zvyseny cholesterol a tuk v krvy. Vraj by som mala drzat pecen setriacu dietu. Vie mi niekto poradit, ze co to znamena? Co by som mala jest a comu sa mam naopak vyhybat.
Dakujem.
P.S.: ozvite sa mi na 17-tina@azet.sk
Este raz DAKUJEM a cakam...

Valika64

karkulka, z akého dôvodu chceš šetriacu diétu na pečeň? Mám osobnú skúsenosť, napíš mi na mail ak máš záujem.