Imunológia - Interleukin-10

RNG

Zialbohu, to sa riesit neda inac, nez vyhybanim sa, ked to mas tak silne.
Zmiernit sa to da adresovanim precistenia tela enzymaticky,tiez doplnkami jodu, to je casto ucinne aj na exemy. Mnohe zelene su tiez pomocne na kozne problemy, ci uz stavy z mladych trav, rozne algae, najma morske, ako Spirulina. Precistene telo reaguje menej alergicky.Ale zialbohu na silne alergie to nestaci, tie len zmierni.
Ja som ciastocne alergicky na pot mojej zeny, ale to je asi vsetko, takze to sa da zniest.

Medúza23

Dobrý večer, potrebovala by som poradiť. Mám priateľa a vždy keď sme spolu, bozkávame sa atď tak na druhý deň mám alergiu. Po celéj tvári, krku a na rukách. Všade kde sa ma dotkne svojími perami alebo sa optrie tvárou (fúzami) o nejakú časť môjho tela.
Nehovoriac o tom keď sa spolu milujeme. Mávam vždy vyhádzané brucho, vnútorné stehná a niekedy aj prsia. Začíname byť z toho už zúfalí. Nevieme, či to má nejaký súvis s tým že sa od troch rokov liečim na atopický ekzém, ktorý mi ale nerobieva už problémy. S priateľom bývame spolu tak týždeň do mesiaca a vždy vtedy prídú všetky tieto problémy. Potom keď spolu zase na čas nie sme, tak to prejde. Ale moja pokožka sa dáva aspoň týždeň dohromady. Užívam Zenero, používam rôzne krémy aj z prírodnej kozmetiky. Sem tam siahnem po kortikoidnéj mastičke ktorú mi predpísala kožná, ale tú si dávam len na ruky. No keď sme spolu nič nezaberá. Neviem, je možné, aby som mala nejakú alergiu na partnerové sliny, pot alebo niečo také?Alebo je len moja pokožka tak precitlivelá vzhľadom na to že mám atopický ekzém? Lebo ako vravím, keď nie sme spolu nemávam žiadne potiaže. Sem tam nejaký ten ekzém na rukách ale inak všetko v poriadku. Dalo by sa to nejakým spôsobom vyriešiť okrem rozchodu?Alebo aspoň zmierniť... Prosím poraďte mi. Budem Vám veľmi vďačná!