Mojej dobre priateľlke po pôrode uderilo mlieko na rozum :o(

Príspevok v téme: Mojej dobre priateľlke po pôrode uderilo mlieko na rozum :o(
janka123456

Dobrý deň, prosím Vás nikdy som sa stým nestretla, ale je to tak, dokonca kedysi staré mamy vraveli že sa to stáva. Kamarátka po pôrode leží na psychiatrii, pretože jej uderilo materské mlieko na mozog, čo teraz???? Sestra je tiež tehotná a bojím sa , aby sa to nestalo aj jej, ako tomu predchádzať? Ďakujem

age44

presne sa to vola laktacna psychoza alebo aj baby blues hovorovo. janka, vobec nie je namieste niecoho sa obavat a uz vobec nenahovaraj sestru, aby nedojcila. nie je to z mlieka, to sa len medzi ludmi takto traduje. podstata je sice hormonalna, ale tato choroba vznika len u maleho percenta rodiciek a hlavne, u psychicky labilnejsich. dolezite je, aby rodicka mala po porode cas na oddych, aby ste ju casto navstevovali a ona mala spolocnost, aby sa mohla porozpravat a uvolnit. takze sestru prides casto pozriet, pomozes jej trochu s domacimi pracami a bude vsetko ok.
ja dojcim teraz uz svoje druhe dietatko a nic take som nezazila, skor sa rozplyvam nad tym, ake krasne je byt matkou a ake rozkosne vedia byt male babatka. prveho synceka som pritom dojcila dva a tristvrte roka, teraz dcerku uz druhy mesiac. a je to to najkrajsie puto medzi mamkou a dietatkom. uvidis, vsetko bude ok, to riziko je naozaj mizive.

gabča

moja kamarátka to mala tiež. Dôležité je prestať kojiť a zabrániť tvorbe mlieka. Asi sa to neskoro podchytilo keď to má také silné. Kamarátke stačilo niekoľko sedení u psychiatra a nejaké lieky. Potom to prešlo. Neboj sa ak je v rukách lekárov malo by to dobre dopadnúť.

mariaa

Ahoj janka123456,moja sesternica to mala tiez,a dostala sa s toho.Dnes robi sekretarku riaditelovi.Lekar. ju s toho dostanu.Nemaj strach.Prijemny den prajem.

janka123456

Ďakujem agína, len ono to trvá už niekoľko mesiacov, a je to horšie a horšie. Z psychiatrie ju sem tam pustia na týždeň domov a ona sa k synčekovi správa ako k cudziemu a treba pred ňou skrývať všetky ostré predmety, je to zlé, čo robiť, zdá sa že to neprechádza :o(((