Nádor ženských pohlavných orgánov D39

Príspevok v téme: Nádor ženských pohlavných orgánov D39
jennys2

Pekný deň,
potrebujem poradiť pre moju sestru. Ona mala vždy nejaké gynekologické problémy a teraz sa snaží aj otehotnieť čo jej doteraz nešlo. Má len jeden vaječník lebo druhý jej dávnejšie odoperovali. Doktor jej teraz ako naschvál zistil ešte aj nejaký nádor. Bola na sone, teraz mala ísť zasa len má menštruáciu takže zatiaľ ju len objednali na operáciu pravdepodobne laparoskopicky a potom jej to bližšie pozrú už keď bude v nemocnici. Chcela by som poprosiť nejakého odborníka prípadne ak s týmto má niekto skúsenosti aby mi napísal o čo ide, čo to môže znamenať, ako prebieha operácia a či môže mať potom problémy otehotnieť prípadne či vôbec bude môcť mať dieťa.
V lekárskom náleze bolo napísané presne toto:
Endometrium sekrecne dobre ohranicene V cavum dug. struktura imponujuca ako dermoid do 5 cm. Dalej D 39 Nador zenskych pohlavnych organova neurciteho alebo neznameho spravania. Z: Tu cavi Douglasi podla TVS. Doporucuje LSK ev.tomia s RH
Tak toto tam mala napísané, budem rada ak mi to niekto podrobnejšíe vysvetlí. Zatiaľ veľmi pekne ďakujem a teším sa na odpovede aby som ju trochu mohla aj ukľudniť.