Cysty a tehotenstvo

Príspevok v téme: Cysty a tehotenstvo
jorga

Dobrý deň, pred 2 týždňami mi gynekológ zistil 6,2 cm cystu na vaječníku a o týždeň na to pri druhom ultrazvuku mi oznámil, že som tehotná. Lekár mi predpísal Utrogestan na udržanie tehotenstva a preto by som sa chcela opýtať, či mi môžete niekto napísať aké sú riziká, či je vôbec možné mať zdravé dieťa a pritom mať v tele cystu? Ďakujem

Eliška

Dobrý den. chcela by som sa opýtať, či môžem otehotnieť aj ked mám cystu? pokúšame sa s manželom už dlhšiu dobu a nedarí sa :-(

Erkukinkova

ahojte mám za sebou 18 operácii cyst a pri poslednej prevenciji mi zistili ďalšiu doteraz boli skoro všetky operované laparoskopicky.posledná pred 6 mesiacmi.Môj lekár mi oznámil že ak mi do 2 mesiacov narastie bude mi musieť vybrať všetko. :( už mám jedno dieťa pred ktorím mi bolo povedané že pri stave mojich vaječníkov mám 5% šancu otehotnieť momentálne je tá šanca 1% zo 100% fakt je možné že tá cysta rastie aj keď už nemám také bolesti ako kedy si ??? Je síce pravda že po narodení dcérky som 3 roky cystu nemala a ani bolesti

J.E.M.

dobry den chcem sa opytat mam ist na kontrolu po 3 mesiacoch čo mi lekar zistil cystu na vaječniku 5,5 cm a dnes som si robila test a vyšiel slabie ale pozit. može to byt tak že som tehotna a ta cysta tam ešte je.Lieky na cystu som brala 2 mesiace potom už nie.

janka

dobry den, chcela by som poradit: som v 15 tyzdi tehotenstva a lekari zistili na hlavicke plodu cystu. Chcela by som vediet ci zmizne, alebo mozne nasledky pre dieta ak nie. vopred dakujem.

RNG

Ucinnost niecoho sa zistuje na vacsej vzorke ludi, kde jedna cast pouziva dany prostriedok, druha nie a potom sa urobi statistika,tj rozdiel kolkym to pomohlo oproti kontrolnej skupine.
U akupunktury je to dost tazko spravit, kedze naozajstne platne vysledky sa robia taz Double blind metodou, tj ani pacient, ani ten, ktory mu dava ten prostriedok nevedia, ci je to ucinny alebo len placebo(cukrova pilulka v pripade lieciv)
To sa samozrejme pri akupunkture urobit neda, tj placebo efekt sa tam neda vylucit.
Ale napriek tomu by sa dala urobit statistika, a tie nikdy nedosihnu 100% ucinnosti.
Posudzovanie ucinnosti metody podla osobnej skusenosti jednotlivca je vedecky neakceptovatelne.
A zatial som nikde nevidel studie vedeckeho typu, len typ "jpp"(jedna pani povedala)
Tym nehovorim proti akupunkture vseobecne, len zdoraznujem pochybnost, ze by to malo byt ucinne na odstranovanie cyst.
Inac cysty casto zmiznu sami, to je statisticky dobre podlozene. Telo vytvori extra enzymi a zlikviduje ich.

Lea21

rng, u mna akupunktura zabrala na velku cystu 4x5 cm, a to ma dvaja lekari nezavisle urychlene posielali na laparoskopiu. takze na 100 % to funguje.

RNG

cysty su vysledkom nedostatku enzymov v tele a pochybujem, ze akupunktura podstatne zvysi vyrobu enzymov alebo bielych krviniek. Aspon som o nicom podobnom zatial nepocul.
Zvysenie mnozstva enzymov v krvi je mozne len pri hladovke, zvyseni dodavky jodu alebo prilamo branim silnych enzymov vo forme doplnkov potravy a to na prazdny zaludok, 2 hodiny pred jedlom, aby sa enzym cely absorboval do krvneho obehu a nespotreboval na travenie potravy.