Zrak

Príspevok v téme: Zrak
5ka

Chcela by som sa opýtať, či má niekto skúsenosti s liekom VITALUX na oči. Mojej kamarátke ho odporučila jej očná lekárka a vraj po určitom čase sa jej zlepšil zrak o 1 alebo 2 dioptrie. Má niekto s týmto skúsenosti ? Dá sa vôbec užívaním vítamínov na oči zlepšiť zrak ? Ďakujem za rady.

RNG

Na zr5ak su hotove zmesy z karotenoidov(beta karoten, zeenaxin, lutein) antioxidantov(hlavne vytazok z cucoriedok), zinok a ine.
Hlavne pre starsich su zmesy nazyvane Senior eye vision a podobne z viacerych zdrojov. Tie obsahuju mnozstvo aj inych zloziek na udrzanie zraku pre starsich

age44

nejde o nazov lieku, ide o to, co obsahuje. lutein je velmi prospesny pre zrak. zalezi od toho, ci mas kratkozrakost alebo dalekozrakost. pri dalekozrakosti (+) zrak sa moze zlepsit v puberte natolko, ze nepotrebujes okuliare, akomodacna schopnost oka je velmi velka. po 30-ke sa znovu zhorsi.
pri kratkozrakosti (-) je to bohuzial tak, ze rastom organizmu sa zvacsuje ocna gula a tym rastie aj kratkozrakost. v obdobi rastu organizmu alebo zvysenej zataze (vrcholovy sport, tehotenstvo, dojcenie a pod.) je potrebne zabezpecit zvyseny prisun vitaminov, pre zrak hlavne A vitamin a jeho provitaminy betakaroten, lutein.
ked sa mne raz velmi zhorsil zrak, tak vsetci - ocna lekarka, sestricka, aj opticka-kontaktologicka mi vraveli, ze mam doplnat stravu vitaminmi, cucoriedkami a pod. asi na tom teda nieco bude. nemyslim, ze by sa priam zlepsoval zrak, ale aspon sa nezhorsuje tak rychlo.