neprávne trávenie - večná zápcha

Príspevok v téme: neprávne trávenie - večná zápcha
gabula

Zdravím. mám 30 rokov.
- raz týždenne cvičím v kolektíve
- doma si tiež zacvičím
- pijem veľa tekutín (filtrovaná voda, čaj zo senny, iné bylinkové čaje ...)
- konzumujem acidofilné mlieko
- denne chodím pešo po schodoch (6 posch.)
- obmedzujem konzum sladkostí
- obmedzujem fajčenie (z 9 na 5 cig.denne)
- neužívam žiadne lieky
- psychicky som totálne v pohode (keď neberiem do úvahy stres zo zápchy)
- snažím sa jesť veľa zeleniny a ovocia (aj keď som na veľa ovocia ťažko alergická - opuch sliznice až do štádia dusenia)
- mäso mi nechutí, ale minimálne 2x do týždňa mám mäso
- údeniny takmer nekonzumujem
- keď som užívala pangamin, neskôr laktobacilus, urobili sa mi ťažko liečiteľné zápaly na kútikoch úst
- nemôžem jesť activiu - napína ma na zvracanie
- v práci nemám žiadne stresy
- mám veľké bolesti čriev (bruško aj chrbát)
do nedávna som mala vážne rodinné problémy a stresy, ale so stolicou som bola relatívne v pohode (denne). občas nejaký ten deň pauza. začali sme s priateľom a so synom spolu bývať - ale som z toho šťastná. nerobí mi to žiaden stres. aspoň o tom neviem. žeby to bolo z toľkého šťastia? :o) Prosím, čo mám ešte zmeniť, aby som bola v pohode, bez bolestí a mohla žiť plnohodnotne? dosť sa trápim.

Tomas1993

Ahoj, vyskúšaj Probiozym. Výživový doplnok na zlepšenie trávenia. Mne veľmi pomohol. Je prírodný a celkom lacný takže za skušku to stojí si myslím :) možeš pogooglit alebo pozri tu -odkaz odstránený- . Hádam ti pomôže :)

gabula

Chcem sa vám všetkým poďakovať za snahu pomôcť mi. Skúsila som nakoniec Psyllium a je to úúúúúžasnéééé!!! Ďakujem, ďakujem, ďakujem.

RNG

Psyllium je indicka zrnina(indicky skorocel, plantago ovata).
Plevy z neho su extremne absorbcne a maju silny cistiaci ucinok na creva, vynikajuca vlaknina.

gabriela (gabula)

Ďakujem, že ste boli takí zlatí a vyjadrili sa k môjmu problému.
Sasa121 - presne toto si uvedomujem (vôbec ma nestrašíš, to je realita) a preto sa to snažím riešiť. Dosť ma to trápi, lebo už mávam bolesti takmer nepretržité. Skúsim ten tvoj recept s ovsenými vločkami. To ľanové semiačko máš lysované, mleté, alebo má byť v celku? Oriešky vynechám - som na ne silno alergická. A aké je to chuťovo sa ani nepýtam - hlavne, že to zaberie. A nie je lepšie ovsené vločky papať suché? Myslím tým, či v pevnejšom (tvrdšom) stave nemajú lepší účinok na vyprázdňovanie?
Evula: ďakujem, polievočky papam. mám rada polievky a denne mám polievku a teplé čerstvé jedlo. najradšej si robím zeleninové polievky. skúsim jesť väčšie množstvo.
RNG: vďaka za doporučenie ľanu, skúsim. ale tomu, čo píšeš moc nerozumiem. to, čo obsahuje ľan, je pozitívne na trávanie, alebo nie? Prosím trochu slov k tomu. vďaka
Fiona: prosím, vieš mi dať nejaký kontakt, link, adresu - čokoľvek, ako nájdem tie cviky do toho doktora Normana Walkera?

Prosím, vie niekto nejaké účinné cviky na povzbudenie činnosti čriev?

ešte raz vám všetkým ďakujem (za spolupatričnosť - :o). Som veľmi rada, že ste moje riadky neodignorovali. A všetko vyskúšam. Gabula

RNG

Lanove semeno obsahuje 15% rozpustnych vlaknin, psylium vyse 90%, takze psylium na rovnaku vahu cisti creva lepsie.
Ale lanove semeno obsahuje aj hromadu inych veci, ako antioxidanty(ligniny) a lanovy olej(omega 3) az 16% na vahu.

fiona

aj ja velmi odporucam zamiesat do ovsenych vlociek na ranajky pomlete lanove semienka, u mna je to 50x ucinnejsie ako psylium, doslova metlicka na creva. + dobre probiotika. a existuju aj nejake cviky na creva (Dr.Norman Walker) ale odskusane to nemam, kazdopadne jeho knihy su vybornym zdrojom informacii o hrubom creve a stravovani.