Čierna hnačka po chrípke.

Príspevok v téme: Čierna hnačka po chrípke.
zkkp

Dobrý deň, prosím poraďte mi niekto. Mala som chrípku, s vysokými teplotami. Užívala som najskôr Nurofen stop grip, potom paralen ( ten mi nezaberal) a potom mi lekárka predpísala Ibalgin. Všetko som užívala podľa predpisu. Dnes som už bez teploty, ale bolí ma brucho a mám hnačku sfarbenú do čierna. V príbalovom letáku od Ibalginu som sa dočítala, že liek môže mať nežiadúce účinky - krvácanie, čo sa prejaví do čierna sfarbenou stolicou. Lekárka ma chce poslať do nemocnice na infekčné. Vie niekto ako sa to lieči, alebo či to pominie samé. Do nemocnice ísť nemôžem, lebo mám dve malé deti a nemám ich kde nechať.

dravec

Zdravim Vas.moj problem nastal vcera ked mi prislo tazko. Nato som vracal a hned ma prehnalo.Mal som aj horucku 38,5°C po asi hodine som vracal opat.Do vecera ma prehnalo este asi 6 krat no iba voda.Potom som sidal liek EXLIENcez noc som mal klud no od dnes od obeda uz je to asi 10-krat a znova len voda,ziadna tuhsia stolica.Mohli by ste mi prosim poradit? Vdaka..

RNG

Malo by to ciastocne pracovat, podstata koagulacie je ale v tom, ze by to malo byt koncentrovane. Definitivne pi!
Cukor nie je velmi dobry pri hnacke, ale tvoj problem nie je samotna hnacka. Takze pi pol pohara niekolkokrat denne.

zkkp

Prosím, RNG. zohnala som len rebarborovú šťavu (70% rebarbora, 30%jablko) ako to mám užívať? Bude to tiež účinkovať ako tá sušená? A je tá kombinácia s jablkom vhodná pri hnačke? Prosím napíšte.

RNG

Rebarbora sa pestuje doma bezne a vrba a brezy tak isto rastu.
Davkovanie rebarbory je 2 lyzicka kazdu hodinu, davkovanie prasku z kory vrby je 2 gramy kazde 4 hodiny. Jediny problem je, ze vrbova kora vydava salicin postupne, takze zacne ucinkovat az po 4-6 hodinach naplno, kdezto sumivy aspirin je v krvnom obehu za pol hodiny.

RNG

Na vnutorne krvacania v traviacom trakte najlepsie zabera prasok z rebarbory(vysusena rebarbora rozomleta na prasok), zabera aj tam, kde antikoagulacne lieky zlyhali.
Ibalgin aj Nurofen obsahuju ibuprofen, salicilat, ktory napada zaludocne a crevne steny a sposobuje krvacanie.
Podla presizneho lekarskeho casopisu JAMA len aspirin(tiez salicilat) je zodpovedny za 120 000 ludi na pohotovosti rocne v USA pre vnutorne krvacanie. Tiez je zodpovedny za 17 000 umrti ako dosledok masivnej straty krvi.
Moj osobny nazor je, ze keby tie tabletky boli rozpustene pred vypitim v dostatocnom mnozstve vody,miestne poskodenie(naleptanie sliznice od prilepenej tabletky) by bolo podstatne nizsie.
Existuju aj prirodzene salicilaty, ako salicin z vrbovej ci brezovej kory,ktore postupne uvolnulu salicin viazany v bunicine, takze nedojde k skodlivum miestnym koncentraciam a salicin sa postupne uvolnuje niekolko hodin, co je aj lepsie pre organizmus.
Zialbohu, farmaceuticky priemysel sa snazi potlacit "spinavu konkurenciu" prirodnych doplnkov, kam vrbova kora patri...

ethel

na infekčné nemusíš,treba ísť na gastro! Ibalgin-brufen často vyvoláva drobné krvácania v tráviacom trakte-to sa stalo aj tebe

zkkp

Určite nemám žalúdočné vredy a mám pocit, že tie moje ťažkosti súvisia s užívaním tých liekov, lebo som ich užívala nalačno, lebo som nemohla nič jesť. A nemusím ísť na to infekčné?