B R U CH O

flower

vies co vsetko sposobuje caste zvracanie? - eroziu zubnej skloviny, opuchnutie slinnych zliaz, poskodenie krku, velmi zriedka moze nasilne zvracanie sposobit prasknutie trubice, ktora spaja usta a zaludok (vyzaduje to okamzity lekarsky zakrok), oslabuje sa skupina svalov, co sposobuje, ze potrava sa vracia zo zaludka do ust (gastricky reflex), narusovanie rovnovahy telesnych tekutin a soli, nizka hladina draslika a strata menstruacie. baby, to nie je sranda s tym zvracanim! velakrat si ani neuvedomujete, co to vsetko obnasa, to zistite, az ked je neskoro. na pekne a ploche brusko je najlepsie spravne cvicenie. dolezite je cvicit poctivo a pravidelne a vysledky na seba nenechaju dlho cakat. zopar tipov: pre narocnejsich su to sklapacky - sklapacky mozes cvicit aj na chrbte. spicky si zapries o kus nabytku, ktory je dostatocne pevny, aby sa nezdvihol alebo ti nohy moze drzat tvoj spolucviciaci. ruky si poloz na temeno, hlavu len podpieraj, netlac ju smerom nahor. zadok pevne poloz na podlozku, pri pohybe nehyb krizovou oblastou, ani panvou. ak nie su tvoje svaly dostatocne silne, aby si sa z lahu zdvihla plynulo do sedu, vyskusaj jednu z mnohych modifikacii. pre zaciatocnikov: nadvihni pomocou brusnych svalov trup do 2/3 vysky, ktoru zvladnes. sprav vydych a nadych a posun sa vyssie. potom sa vrat opat do 2/3. nepokladaj trup do vychodzej polohy, kym neodcvicis celu seriu. brusne svaly su tak po celu dobu napnute a pracuju. podobny cvik sa cvici s rukami pozdlz tela. napni ich, zdvihni asi 10 cm nad podlozku a zdvihni trup, kym nepocitis napatie v brusnych svaloch. rukami kmitaj v rychlom tempe hore a dolu spolu s nadychmi a vydychmi. na sikme svaly: sikme brusne svaly precvicis opat s rukami za hlavou, pricom nohy skrcis a pravy clenok polozis k lavemu kolenu. lavym laktom sa snazis pri kazdom zdvihu dotknut praveho kolena. :)

poliewoocka

Tana zvracanim nic nevyriesis,nadobaris si len kopu zdravotnych tazkosti bulimiu nevynimajuc.Checkni -odkaz odstránený- tu najdes kopu dobrych cvikov.Pomaha aj,ak chodis vystreta a vedome zatahujes brucho.Po prve,je to pekne,lebo ti to tvori dokonalu siluetu,po druhe,spevneju ti svaly brusnej steny aj chrbtice,po tretie,nebudes mat problemy s chrbticou a po stvrte-budes vyzerat sebavedomejsie.Neskor to uz ani nebudes vnimat,ze chodis vystreta a budes mat ploche vyrysovane brusko:)

lˇuba

Vracanie ti nepomôže, akurat že si pokazíš o.i. žalúdok.Začni poriadne cvičiť hlavne cviky na bruch a sladkosti daj kamoške.

ifka

si na hlavu? preco chces zacat vracat? na brucho treba cvicit a mat ho podvedome zatiahnute.tym ho tiez spevnujes.kolko mas rokov?