Hyperaktívne demyelinizačné lézie v oblasti mozgu v kortikál

llek

MRI nalez je opiss toho, co vidi radiolog. Lenze radiolog ako taky nestanovuje diagnozu. Diagnozu stanovi neurolog, na zaklade vysledkov vsetkych vysetreni, ktore urobil. Takze na svoju diagnozu sa musis spytat svojho neurologa, nie tu ludi na fore. To by bolo velke zjednodusenie. Zvlast MRI je velmi citlive vysetrenie a ak je to novsi pristroj zobrazi sa vselico, ale to si vyzaduje spravnu interpretaciu.Niekedy je velky popis a v skutocnosti nejde o nic vazne alebo o nic co by si vyzadovalo liecbu a naopak. To len na ilustraciu toho, ako to v medicine je.

penel

MRI mi bola stanovená diagnóza ( opis zo správy:
- mnohopočetné drobné demyelinizačné lézie v paraventrikulárnej bielej mozgovej hmote F-P obojstranne, v corona radiata, v centrum semiovale obojstranne - charakteru mikroangiopatickej demyelinizácie. V T1 VO majú izo-hypointenzívny signál, v T2 VO a flair VO hyperintenzívny signál.
- mozgová atrofia kortikálneho typu.
Chcem Vás požiadať odpoveď pre laika o akú chorobu sa jedná, možnosti jej liečenia alebo jej zmierenia,alebo iné doporučenia jej predchádzania a liečenia
Mám bolesti hlavy v záhlaví nie výraznej intenzity skôr nepríjemné.

Ostávam s pozdravom

Karol Lacko

macka777

ma niekto skusenosti aj s inymi typmi lezii??mne nasli na MR ale podla ich vyskytu s najvacsou pravdepodobnostou sa nejedna o SM, ale mam mravcenie v polovici tela...co ine to moze byt, bola som na hematologii, internom, zatial ok az na trosku vyssiu sedimentaciu..28/52....este cakam na vysledky z infekcneho

RNG

Llek, ked zacnu lekari predpisovat polotovary na hojenie poskodeneho myelinu a potravinove doplnky na zvysenie viralnej imunity, tak sem nebudem musiet pisat, ale ludia sa to budu moct dozvediet od svojich lekarov. Ale zatial tomu nie je tak, zialbohu.
Vsetky komplikovane testy, cidzie slova na diagnozy, a reci o demyelinizacii maju za sebou alebo mechanicke poskodenie myelinu, alebo mikrobialne, kde virusy , ktore sa navonok neprejavuju v tele zakerne napadaju vystelky a nervove obaly. A lekari si ich v drvivej vacsine nevsimaju a prehlasuju ich za neaktivne/spiace/dormant, co ale nie je pravda.

llek

Toto nie je spravne miesto, kde hladate odpovede ze co znamenaju nalezy na MR. MR je specialne vysetrenie, radiolog nestanovi diagnoyu ale len opise co vidi. Co tie nalezy znamenaju, to musi interpretovat ten, kto vas na to vysetrenie poslal. Niekedy je tazke povedat co ten nalez znamena. Nalez je vzdy len nalez, ten kto vas tam posielal, pozna vase tazkosti, neurologicky nalez a tiez laboratorne hodnoty. Kazdy radiologicky nalez sa hodnoti prave v kontexte tych ostatnych informacii. No a niekedy len biopsia odpovie na to, ze co ten dany nalez vlastne je. MR ako som povedala je velmi specificke vysetrenie, velmi citlive, radiolog vidi vselico, ale len nieco z toho je relevantne a to neviete posudit ani vy sami ani nikto, kto je laik a nevie,ako vlastne pri MR obraz a vsetky nalezy vznikaju

IvicaPse

Dobrý deň,

chcela by som sa poradiť ohľadne nálezu z MR vyšetrenia. v Marci 2014 som bola hospitalizovaná na neurologickom oddeleni, kde mi diagnostikovali vestibularny syndrom. Po tyzdnovom pobyte v nemocnici ma prepustili, opakovane som navstevovala rehabilitacie odporucene specialistom na taketo syndromy.
Odkedy ma pustili z nemocnice, mala som zapal sedacieho nervu, s nim spojene krce do dolnych koncatin. Asi dva mesiace mi v noci cca 3-4krat do tyzdna tlak vyleti do vysok v rozmedzi od 180-210 / 90/110. Internistka mi predpisala lieky na hypertenziu, ktorych pravidelne uzivanie mi pocas dna tlak zvysuje(kedze ho mam nizky) v pripade noci mi narazovo vysoky tlak zrazi. Avsak interna lekarka mi povedala, ze na kolisavy tlak lieky nie su. Medzicasom som absolvovala MR mozgu, diagnoza je : Dve drobne nespecificke hyperintenzivne lezie frontalne vlavo. Sirsia baza canalis
semicircularis lateralis bilat..

Viete mi prosim poradit ako dalej postupovat? S tlakom mam neustale problemy (v noci sa budim na bolesti hlavy, ,,brnenie,, akoby v nejakej cieve, trpnutie jazyka...).

Velmi pekne vopred dakujem za ochotu a pomoc.

DLEE

Dobry den chcel by som sa opytat co mi hrozi ked mi nasli solitarnu hyperintenzivnu loziskovu leziu v TRA rovine velkosti 7x4mm ... je to nieco zle?

MMária

Prosím vysvetlite mi, čo ma čaká. Nález MR: Supratentoriálne frontálne vľavo v subkortikálnej BH dve drobné T2 hyperintenzívne lézie veľkosť 4 mm.
Ďakujem

RNG

Radim si zvysit viralnu imunitu, brat krill/calamarine olej tak aby si dostal az 1 gram DHA a pripadne enzymy, najma serrapaptazu.
Protizapalove curcuminoidy tu tiez pomozu v davke 3 x 1500 mg s 10 mg bioperinu.

anka 187

Dobrý deń. na MR mi bolo zistene v paraventrikularnej bielej mozgovej hmote frontalnych lalokov obojstanne su ojedinele drobne T2 hyperitenzivne demyelinizačne lezie.V T1VO maju izo-hypointenzivny signal.Velkost maju do 2 mm.obojstranne su 1-2 lezi.chcem sa opytať či nejde o sklerozu multyplex dakujem