homeopatia,drahá liečba?

Príspevok v téme: homeopatia,drahá liečba?
viktoria6969

Prajem pekny den kazdemu!hladam ludi, ktory maju skusenosti s homeopatom.Ja som prvy krat absolvovala vysetrenie,(skutocne podrobne)ale ked doslo k plateniu,skoro som odpadla.konzultacia a liek spolu stali 6000.sk.Lekarku som navstivila v Bratislave.ak ma niekto nejake skusenosti v tomto ohlade,prosim napiste.Dakujem

Lea21

ja som mala vtedy 18 rokov a plnu hlavu inych veci, nez vieru v homeopatika. tiez v akupunkturu som vobec neverila a pomohla mi. aj tu sa da argumentovat podvedomim a tak, ale preco moje podvedomie nezapracovalo aj v pripade klasickych liekov - normalnym lekarom som predsa ovela viac verila ako homeopatovi a akupunkturistke. no je to na dlhu diskusiu, pre mna vsak je dolezite, ze moje zdravotne problemy pominuli a neobnovili sa a uz je tomu 12 rokov.

RNG

Ako som spomenul viera je velmi silny nastroj v zdravi. Ak ta niekto presveci, ze ti to pomoze mas 85% sancu ze to tvoje telo zvladne. Ked na to potrebujes hypnotistu, samana, homeopata alebo psychologa, pouzi ho.
Ja som ale skeptik a verim len dokazanym faktom,mnohokrat overenym statistikam z reputabilnych zdrojov. Takze mne by saman ani homeopat nepomohol, zialbohu.

Lea21

vsak aj ja som verila vede a klasickej medicine a asi doteraz by som chodila po koznych lekaroch. vsak aj homeopat je vzdelanim lekar, v mojom pripade to bol internista

barbinka

Lea: Kebyže chodíš na medicínu, tak by si inak vravela. Tí ľudia, čo prednášajú aj voľačo známenajú a robia na rôznych výskumoch. Niečo ti náhodou pomohlo, to je fakt super. Ja verím vede a výskumom, nie neovereným faktom. A hlavne nie neovereným liekom, lebo homeopatiká nie sú klinicky overené.

Lea21

a este nieco by som k tomu dodala - mozno ide aj o kulturne a nabozenske zvyklosti u nas, ktore rozsireniu homeopatie nepraju. mam kamaratku zo silne katolickeho prostredia, ktoru niekto presvedcil, ze homeopatika su satanove tabletky a ich vysledkom je menenie charakteru cloveka

Lea21

Victoria, neviem aky mas presne kozny problem, ale u mna islo prave o kozne problemy. Masivne bradavice na chodidlach, asi 20, ktore 2 roky odolavali vypalovaniu, vyrezavaniu a pod. a zmizli asi po 1 mesiaci brania homeopatik. a potom ekzem okolo oci - nezaberali lieky od 3 dermatologov, ani kortikoidy, vobec som sa uz nemohla malovat, vraj dozivotne, a po cca 1 tyzdni homeopatickej liecby ekzem zmizol. klasicki lekari na to nemali vysvetlenie. zelam Ti vsak, aby si natrafila na dobreho homeopata. nejako sa mi nezda to tvoje davkovanie liekov, ja som brala 3x denne 5 guliciek.

viktoria6969

ahojte!vidim ze tato tema vas celkom zaujala.ja vam dakujem za tieto informacie ktore som si z vasich prispevkov precitala.ste fakt skvely.No ja som sa rozhodla,ze tie cukrove gulicky doberiem,vlastne dokoncim kuru a potom sa uvidi.ja tomu chcem verit.viete ked uz rozne overene medicinske preparaty nepomohli,tak sa clovek chyta aj slamky.ja som dufala ze mi pomozu aj tie hormonalne gebuziny ktorymi som sa natierala,ale zial nepomahali.vyskusat treva vsetko.