Červená a flakatá pleť

Príspevok v téme: Červená a flakatá pleť
lolko

poradte co robim zle v mojej hygiene ohladom pleti...dakt už neviem..ráno vstanem umyjem si plet ladovou vodou aj 5 krat opláchnem...potom večer okolo19:00 ked sa sprchujem tak teplou vodou si riadne vycistim plet spongiou a mydlom alebo sprchovým gelom...a okolo 11 ked idem spať tak len ladovou vodou si umyjem pleť riadne a potom vicistim alpou ktoru dam na tampon...poradtee:(((..co tam robim zlee??...lebo stale sa mi niečo podkožné vyhodí hlavne na čele:(

lolko

ale že sa ma umývať ladovou vodou nie vlažnou ani teplou...je to pravdaaa??...a mam teraz menej vyrážok ako ked som používal cistiace veci všelijaké..

karolina03

sa cudujes, ked si na xicht davas sprchovy gel?? neviem ci si robis srandu alebo to tak naozaj robis... vsak to ti moze vyvolat alergiu a pupaky su na svete... ked to nie je urcene na tvar, tak si to na tvar nepouzivaj... je mnozstvo pripravkov urcenych na tvar( cistiace gely, pletove vody, pletove mlieka), staci si len vybrat podla typu pleti...

....

lolko po prve, ziadnu spongiu, mydlo si nanasaj cistymi rukami.ta spongia moze byt zdrojom infekcie/si predtav ze ju pouzivas denne, je mokra cez den, vhodne prostredie pre plesne.po druhe, zrejme pouzivas nevhodnu pokozku.skus anfoderm acido alebo anfoderm zolfo dermalne mydla na tvar.a kvalitny krem pre problemat.plet./ja mam dobru skusenost s keracnyl/je dost mozne ze mas tzv.seboroicku dermatitidu, cervene flaky s zltymi lupinkami, velmi svrbi.vtedy musis ku koznej.a plet si umyvaj rano a vecer, s tym mydlom a vlaznou vodou.

lolko

Ale ked sa sprchujem tak si musim niecim umyt plet mydlom alebo sprchovým gelom nie??...či ako potom?...ci len plet vodou akou sa sprchujem takže teplou a telo mydlom??!!

nikaa

ja si plet umyvam studenou vodou rano ked pridem zo skoly a vecer a mam menej vyrazok ako ked som si ju stale niecim cistila .......hlavne si plet necisti mydlom ani sprxovym gelom lebo velmi vysusuje plet a ta sa potom este viaC MASTI A TU ALPU BY SOM SI NA TVAR URCITE NEDALA LEN NA VYRAZKY !!!!