Schizofrénia

Príspevok v téme: Schizofrénia
ilonka

Ahojte moja najlepsia kamaratka sa traz vratila z psychiatrickej klinike nechce o tom hovorit ale ma diagnozu schizofrenia. Chcem jej nejako pomoct ale neviem ako - stale je unavena vela spi berie vela liekov a hlavne je este v ambulantnej liecbe. Precitala som si na internete vela veci o tejto chorobe - priznaky ako zistit priznaky - prognozu a ine veci ale nikden ie je napisane ako sa k takemuto cloveku spravat ked to ma a ked ho to postihne a vy ste mu dost blizky aby ste mu neublizili mozete mi niekto poradit mate nejake skusenosti?
vdaka
Ilonka

Lolka

washita aj ja by som povedala ze co si napísala je od veci, akoby si nemala ani najmensie poznatky čo je schizofrenia

nice123

Ahojte,,,robim rocnikovu pracu o schizofrenii a chcela by som sa porozpravat s nejkým clovekom ktorý sa vyliecil z tejto choroby alebo sludmi ktorý maju v rodine alebo maju priatelov schizofrenikov,,,prosim ak ma niekto zaujem poslite mail na schizo123@centrum.sk dakujem:)

monica gazpio

Milá ilonka, jednaj so svojou kamarátkou priateľsky tak, ako si s ňou jednala doteraz, daj jej najavo, že sa s ňou kamarátiš napriek diagnóze a predovšetkým neodsudzuj ju. Je to choroba ako každá iná, len sa s ňou treba naučiť žiť. Ja ju mám od 14 rokoch teraz mám 22. Veľa som si kvôli nej vytrpela, ale teraz je to lepšie. A ešte niečo: buď trpezlivá poslucháčka, teda snaž sa jú vypočuť. Nech jej čím skôr bude lepšie. To, čo som kvôli tejto chorobe zažila ja, neprajem ani najväčšiemu nepraiteľovi.

jojoko

ja poznam tetu z TN ktora dokazala napravit jednemu clovekovi po mozgovej prihode krivajucu nohu.
uz na nu nekriva.
teraz k nej chodi moja sestra,ma schizofreniu.
a diagnostikovala jej ducha v tele
tak teraz ju lieci, vysledky su po 3sedeniach lepsie cca 40percent

kikooooo

washita, tak toto je prispevok za vsetky drobne. Ty asi vela skusenosti so schizofreniou nemas, co? Ked tomu nerozumies, radsej nepis...

washita

Ja by som zmenila stravovanie, aby som zmenila zlozenie krvi. Potom by som sa uz stale stravovala len zdravo. Kto je dost silny vo vnutri, ten sa vylieci. Len sa nevzdat, ale bojovat az kym nezvitazite

adkalc

Tvoja suseda ma agresivne obdobie, lebo zrejme prestala alebo obmedzila uzivanie liekov. Ako kazdemu agresivnemu cloveku by som sa jej vyhybala. Teda ak sa da. A ak nie, tak nereagovat na jej spravanie.

diana

Mám susedku schizofreničku, berie lieky už roky, ale teraz má zas agresívne obdobie a neustále sa mi fyzicky vyhráža a hrubo mi nadáva. Čo mám robiť?