Materské a rodičovský príspevok

rozculena

toto je tu skutocne otrasna diskusia cize aj ja do nej zapojim svojim OTRASNYM PRISPEVOKOM.
Od statu treba zobrat co najviac penazi!Kedze asi ste platitelky dani atd,,,celeho systemu. Najma pre matky je dolezity blahobyt,,a NADSTANDARD.Podla IQ MATKY A LUXUXU Ako moze vychovat dieta sa urcuje ,,IQ naroda,,kuknite do knih filozofie a historie,,antka judaizumus,,atd...Tie co nechcu!! byt matky ( nie co nemozu) ale tie co NECHU nech vo svojom blbom workaholizme len pekne zarabaju na Hruby narod produkt, a znizuju mieru inflacie. wokraholike vymlete mozgy.ale urcite k feminizmu ma tento typ otorkyn daleko ,,uz sa nebudem rozculovat..

ffiififi

adriana, nechcem podrypovat, ale na dieta si treba prachy pripravit a nespoliehat sa, ze stat ti ho odchova...Aj tak si na tom Slovensku zijete ako za sociku.

adriana

Ratata!Tak sa vyjadrím k téme.Ano je to presne tak.Je to 4440 korún presne.A ešte odpoveď z ministerstva sociálnych vecí.Je to príspevok pre matku za opatrovanie dieťaťa-detí.Takže,aj keď mám dvojčatá,susedka trojčatá,dostávali sme iba tento jeden príspevok,tak ako matka s jedným dieťaťom.S tým rozdielom,že mi musíme kupovať všetko dvojmo-trojmo,a deti to po sebe neponosia.To už je fakt fuška.

nashira

Pre palino88:Odisla som sama a som rada ,ze som to hiv nedostala.A ked som odchadzala skucal...tak palino neuhadol si.

panika

veve
presne toto je to, co teraz rozoberaju v N. case (teda minuly tyzden). Aby vznikol narok na materske, treba platit nemocenske odvody 270 dni za posledne 2 roky. Zena sa moze prihlasit aj ako dobrovolny platca, najlepsie uz pred otehotnenim (no co uz, ked otehotnie a vsetko sa dozvie az potom-aj tu realitu, co ju caka. ) Ale nezabudni-do 15 dni po porode sa treba prihlasit v soc. poistovni

frida

vdaka cicus, ale nepotrebujem to. asi by sa tebe zislo. nieco s tebou nie je v poriadku, ked tu takto utocis.
a este, ak by som potrebovala sa vyplakat, mam dost uprimnych ludi okolo seba, takze este raz, vdaka.