Nemôžem ísť von!

bibba

to je priserne ze 16:OO. ved niektorym v tvom veku je malo ze maju byt o desiatej doma, cez weekendy aj dlhsie. mali by ste zajst do nejakej poradne alebo nieco. to uz je skoro ako tyranie. mas hroznych rodicov, lutujem ta.

bublik

da sa s tym vobec nieco robit?? ked to rodicia nechapu... je to zle. mamka mala podobne problemy so svojou mamkou a aj ked sa jej postavila, rebelovala, utekala z domu a ja neviem co vsetko, nikdy nic nedosiahla a konflikty prestali mat ani nie ked sa odstahovala nadobro ale asi tak desat rokov po tom. neviem ci sa oplati stuchat do osieho hniezda, rozumne si o tom pohovorit, alebo zostat v utajeni a klamat... ktovie.

okoloiduci

Ja mam 14, zachvilku 15, mam skvely prospech v skole, kazdorocne vyznamenany.
Som sam sebou, vela krat mi ludia ponukali chlast, cigarety. Vzdy som odmietol. Dobre, dost bolo chvastania.
Rodicia mozu mat vo mne doveru... ale nemaju.
Nemozem byt dlho vonku, ked chcem dakde ist tak musim klamat, ze idem kamosovi odniest DVDčko alebo inu kravinu. Uz jednoducho staale klamem. Som spolocensky typ. V mojom veku potrebujem rovesnikov, ale ja musim byt zavrety doma.
Co mam robit?

hhffff

Mam 15.Na 15tku som bola do pol 12 na diskoteke.Od 13 mam vecierku do 21 00 ,mam byt doma.Zacalo sa to predlzovat az teraz v 15,ze ked zavolam...dojdem o pol 10,do 10,do 11.treba ich cvicit..prosikat

vevericka

hana..skus sa s nimi porozpravat..vsetko je o dovere
mojit..myslim, ze na aj svk uz plati zakon, ze nesmies dat facku SVOJMU dietatu...nie este cudziemu..byt matkou dietata, ktoremu da niekto na ulici facku (pricinu by som riesila po svojom) tak ta zazalujem...nemas pravo sa niekomu miesat do vychovy (to ze 14 niekde fajcia a piju je chyba rodicov, nie tvoja )

severanka

mojitooo: btw, vieš o tom, že existuje niečo ako výchova, a zdravé rodinné zázemie? ja nehovorím, že sa nestane aj v dobrej rodine, že decko droguje, ale je predsa len menšia šanca, že decko, ktoré vyrastá v zdravom rodinnom prostredí sa drogám vyhne.
a ak už niekto v 14tich fajčí marišu, tak to asi jeho rodičov nezaujíma...

severanka

mne to tak príde... že ty si už nemôžeš "užívať" ten život, ktorý si viedla, kým si neotehotnela, tak každému teraz budeš ničiť jeho život tým, že budeš chodiť žalovať...

alzbee

mojitooo: z teba by bola za komunistov dobra STB-acka :D
...pozri sa, je to sice pekne, ze chces tie deti uchranit od alkoholu, cigariet a drog, ale nemas ani najmensie pravo im davat facku-pokial nevies, tak ta kludne mozu zazalovat...A kazdy clovek sa uci na chybach. ja mam 20 rokov a tiez ti poviem, ze som v 14tich uz ochutnala alkoholu, v 15-17-tich som sa chodievala bavit, alkohol tam nechybal, myslela som si, aka som strasne moc dospela, hnevali ma dospeli, ktori si o mne mysleli, ze som decko...ale ako presla puberta, tak ma to proste prestalo bavit! A teraz, ked mam uz tolko rokov, co mam, si hovorim, ze aka som len bola sprosta, ze ako som sa mohla tak spravat. najradsej by som tu minulost vymazala. Ale zialbohu-co sa stalo, to sa neodstane a viem, ze uz to nezmenim. A urcite nebudem teraz na ulici chodit za 14rocnymi a vykladat im, ze nech to nerobia, lebo je to hlupost, ze nech ma pocuvnu, lebo ja som bola tak isto hlupa..proste bud pridu na to sami alebo to nechaj na ich rodicov, nech si ich prevychovaju! Lebo aj ja ked raz budem mat dieta a ked sa bude spravat tak, ako ja, v podstate mu to nebudem moct vycitat, ale urcite sa ho budem snazit vychovat tak, aby sa vyvarovalo tym chybam, co som spravila ja...Proste clovek sa uci na vlastnych chybach...

severanka

mojitooo: moja zlatá, ako bolo napísané, nie pôrodom človek dospeje, ale tým, že pochopí o čom je život. a o bonzovaní na CUDZIE decká to rozhodne neni.
dospieť a uvedomiť si, že ty nie si tá čo má a môže súdiť ľudí, by si mala TY ! človek by čakal, že 18tka s dvojročným deckom na krku bude mať viac rozumu ako ty.
a jediný kto tu preháňa, si opäť raz TY !

darika

Hana
skus sa s rodicmi porozpravat nech ti zacnu trosku verit.Ked ides von,vzdy im povedz kam ides,ak by sa rozhodli ta ist pozriet.Sama im povedz,nech pridu.Znamy ma 16 rocneho syna a este teraz ho ide len tak spoza rohu pozriet.On o tom nikdy nevie,ze tam bol.Vysvetli im,ze 16 hod je naozaj skoro,nech ti daju sancu im dokazat,ze ti mozu verit.Len daj pozor,aby si ich nesklamala.Doba je ozaj zla a ja sama uz teraz mam strach co bude o par rokov.Horsie je to ale,ak si ich uz sklamala a tu si pytas rady.Potom im rozumiem.