Vráťme lekárom dôstojnosť a peniaze zdravotnému personálu

Príspevok v téme: Vráťme lekárom dôstojnosť a peniaze zdravotnému personálu
mikuláš novota

1/ Vráťme lekárom dôstojnosť tým, že im vrátime svojprávnosť v rozhodovaní o zmluvnej cene za svoje úkony a za svoju odbornosť, čím dopredu znemožníme korupciu, lebo korupčná položka sa dohodnutím zmluvnej ceny započíta a zdaní,a tým im vrátime aj morálnu čistotu.
2/ Vráťme lekárom a zdravotnému personálu platy aj za prevádzku nemocníc peniaze tým, že nezrušíme nemocnice ale naopak zrušíme zbytočný byrokratický medzičlánok - zdravotné poisťovne a ich personál, čím sa ušetria platy pre zdravotníkov a náklady na prevádzku nemocníc.
3/ Obmedzme vplyv priemyselného lobingu na zdravotné zákony, stratégiu učebných osnov lekárskych fakúlt a vedu, pričom rozvíjajme neškodlivé zdravotníctvo, ktoré naozaj dokáže pomôcť nepriaznivému vývoju zdravia ľudskej populácie a nebude len nástrojom priemyslu a moci.
Mikuláš Novota

agness

ako my,ubohi ludkovia vratime lekarom dostojnost?by museli ist predovsetkym od seba a necakat na uplatky...oproti nam ostatnym zarabaju slusne a aj tak na to cakaju...a my,ubohi ludkovia im v tom vychadzame vsemozne v ustrety,a ked nedame,nik sa za vami ani len neotoci.treba dodat,tak ako vzdy-cest vynimkam!

mikulas novota

opravujem poslednú vetu: ktoré naozaj dokáže pomôcť zastaviť nepriaznivý vývoj zdravia ľudskej populácie a nebude len nástrojom priemyslu a moci.